Week 1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11
Marokko 2019 Week 11
12 en 13 april. Blijven hier op de camping staan, lekker rustig plekje en het weer is mooi. Kunnen lekker buiten zitten en dat doen we bijna de hele dag. Maken de camper een beetje schoon en houden ons verder rustig, lekker bijkomen van de laatste drukke weken in Marokko. Haal een vers broodje bij de bakker en neem gelijk wat lekker mee voor bij de koffie. Loop om half 4 nog even naar de stad voor wat foto,s maar de meeste winkeltjes zijn gesloten. Weer vergeten dat het vrijdag is. Zitten tot 6 uur buiten.
Volgende morgen fris buiten maar om 10 uur kunnen we al buiten zitten. Wordt weer een prachtige zonnige dag. Doen nog een wasje en maken de camper gereed voor vertrek morgen. Gaan morgen Marokko verlaten en hopen dat het niet zo druk is op zondag. De camping staat eind van de dag vol dus die willen misschien morgen ook de boot op. Om half 7 wandelen we naar de stad en gaan er een hapje eten. Lopen nog even door wat straatjes maar er komt een fris windje opzetten en wandelen terug naar de camping. Hebben hier 3 fijne dagen gehad en zijn lekker uitgerust.
14 april. Zijn om 9 uur klaar voor vertrek naar de haven. Nog even diesel tanken en dan nog 87 km via de tolweg. Bij de haven is het stil, nog nooit zo gezien. Geen auto of camper voor ons bij politie en douane. Alleen bij de scan 10 minuten wachten. Daarna wordt het wachten, boot schijnt 2 uur vertraging te hebben. Hebben gelukkig alles in de camper. Om even over 1 komt de boot binnen en die zit propvol. Ook het laden hield wel wat tijd op, heel veel vrachtwagens en dat op zondag. Moet deze keer wel achteruit de boot op. Om 10 over 2 vertrekken we van Tanger Med.
Een rustige overtocht, weinig wind en volop zon, wat wil je nog meer. Rijden om half 4 bijna als eersten van boord. en zijn heel snel op de parking bij Leroy. Daar sta je een stuk rustiger dan de parking bij Carlos. Om 8 uur gaan we eten bij City Wok en dat is een goede keus. Voor € 16,35 kan je je hier helemaal rond eten. Ongelooflijk wat er hier voor je klaar staat. Heerlijke warme gerechten, je kan er wokken, Argentijns vlees eten en eindigen met het buffet nagerechten met ijs, fruit en gebak. Dit was een hele lekkere afsluiting van onze Marokko rondreis. We gaan nog niet op huis aan maar willen nog een poosje door Portugal trekken.
   

Hier eindigt ons reisverslag van Marokko en dat is voorlopig het laatste verslag op onze site. Hebt besloten om er mee te stoppen, het kost me teveel tijd en energie om dit tijdens de reis te blijven doen. Vooral als je lang buiten kan zitten of lekker uit eten gaat. Dan is de zin weg om nog aan de site te werken. Misschien dat ik nog wat zoek wat veel minder tijd kost maar voorlopig stop ik er mee. Wij willen iedereen bedanken die onze site hebben bezocht en hopen dat het voor velen een bron van informatie heeft gegeven. Iedereen bedankt voor de reactie's en complimenten en misschien tot ziens onderweg.

 

Week 10 Overnachtingsplaatsen tijdens deze reis Index