Week 1 - 2 - 3 - 4 Spanje 2018 week 1 Index
2-3-4 april. Vertrekken met donker weer van huis en hopen dat het droog blijft vandaag. Rijden via Antwerpen en Brussel naar Luxenburg. Willen even tanken maar bij de eerste pomp sta je een half uur in de rij. Bij de volgende minder druk en maar twee auto's voor ons. Tanken voor € 1,04 p/l, dat is veel goedkoper dan in Belgie en langs de tolweg in Frankrijk betaal je € 1,54 p/l. Na de middag wat beter weer en overnachten op de CP van Bulgneville. Wandelen rond het meer en kijken even in het dorp maar daar is weinig te zien.
De volgende morgen gaan we om half 9 rijden en nemen deze keer eens de tolweg. Het is droog en regelmatig schijnt de zon. Het is stil op de tolweg en kunnen lekker dor rijden. Krijgen wel een harde zijwind en dat rijd niet zo lekker, vooral oppassen met inhalen van vrachtauto's. Zijn om 3 uur op de CP van Montpeyroux en wandelen naar het oude dorp. Leuk dorp met veel huizen en straatjes van natuursteen blokken Het ligt op een heuveltop dus is het veel klimmem en dalen door de nauwe straatjes. Er komen in de zomer veel toeristen dit dorp bezoeken. Om 5 uur terug in de camper. De nacht is onrustig door de harde wind, de camper staat te schudden en de regen maakt ook herrie op het dak.
Volgende morgen vervolgen we de A 75 maar dat rijdt niet vlot, veel klimmen en dalen en heel veel bochten. Ook nu veel regen, hagel, onweer en natte sneeuw onderweg. Om 1 uur komt de zon er weer door en dat toch veel prettiger. Om half 3 rijden we Spanje binnen en in de zon is het 20 gr. Rijden naar La-Jonquera waar we bij een winkelcentrum stoppen. Lopen even naar binnen voor wat boodschappen en dan gauw weer naar buiten. Het is er warm en benauwd binnen, lijkt of er geen afzuiger of airco werkt. Om 6 uur weer regen en deze keer echte plensbuien met hagel en onweer. Ook de vooruitzichten zijn maar matig de komende week.

5 april. Onrustige nacht met regen en wind maar de zon schijnt als we opstaan. Rijden het binnenland in. De wegen zijn prachtig en ook het landschap is mooi heuvelachtig. Rijden via Vic naar Tarrega en doen er wat boodschappen. Er is een leuke CP en lozen daar het toilet. Lopen er wat rond, zien een mooi gemetseld pand van een wijnproducent. Lopen verder door het dorp, er zijn hier grotten maar nu nog gesloten. Rijden verder en boven op een heuvel in L Elspuga de Francoli bezoeken we het klooster Santa Maria de Poblet.

Dit klooster uit 1151 is een bezoek waard. Een groot complex met koninklijke graven waarvan een deel nog door monnikken wordt bewoond. Vanaf 10.30 uur is er ieder uur een rondleiding die alleen in het Spaans is. Jammer dat je van het hele complex maar een klein gedeelte te zien krijgt. Alleen de ruimte wat niet meer in gebruik is krijgen we te zien. Om half 5 zijn we weer bij de camper en kunnen nog een uurtje in de zon lezen. Blijven hier overnachten op de parking.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

week 1 Overnachtingsplaatsen deze reis Overzicht in Google maps week2

.