Week 1 - 2 Duitsland juli 2015 week 2 Index

 

17-18 juli. Vandaag rijden we naar Bad Schooden-Allendorf. Er is een mooie Cp met 120 plaatsen met zowel verharde als plaatsen op gras. Vanaf deze plek zijn beide plaatsjes te bezoeken. Na de lunch wandelen we naar Bad Sooden om het Gradierwerk te bezoeken. Een heel bijzondere constructie waar het zoute water van de bron wordt verspreid over een 140 meter lang, 12 meter hoog en 5 meter breed bouwwerk van opgestapelde takken en stro. Door de verdamping van het water krijg je een gezonde pekelhoudende lucht die goed is voor de luchtwegen. Het is er ook een stuk frisser, wel 10 gr. koeler onder de overkapping door het koele water uit de ondergrondse bron. Veel mensen maken hier gebruik van.
Wandelen door het park en daarna naar het gezellige centrum. Ook hier veel mooie huizen, terrasjes en overal wel restaurantjes en ijssalons. Heel gezellig hier maar wel warm, vanmiddag is het 37 graden. Kopen een lekker fris ijsje en wandelen terug naar de camper. Lezen de rest van de middag onder de luifel en nemen op tijd een fris drankje. Om 7 uur gaan we in een grillrestaurant eten en dat was niet zo geslaagd. Iets te lang op de grill gelegen. Zitten de rest van de avond nog buiten. Ze geven ook voor morgen nog warm weer op en blijven hier nog een dag staan.
19 juli. Rijden binnendoor via een mooie route naar Hoxter. Mooi plaatsje aan de Wezer met een historisch centrum en bijzondere vakwerkhuizen lezen we. Er is wel een mooie CP met plaats voor wel 50 campers. Eten eerst een broodje voor we het stadje inlopen. Er staan inderdaad hele mooie vakwerkhuizen met veel houtsnijwerk in de zware balken en in mooie kleuren geschilderd. Het is wel stil op straat, weinig winkels of terrasjes en bijna geen toeristen. Lopen de kerk binnen en die is wel aardig van binnen met mooie schilderijen van de kruisiging
Om 4 uur hebben we het wel gezien en lopen weer richting de camper. Vanaf de brug een wijds uitzicht op de Wezer. Je kan hier ook een tochtje maken met een rondvaartboot. Zijn net bij de camper en komt er een tractor aanrijden met een caravan er achter. Een Duitser die op de terugweg was van een rondreis door de bergen van Oostenrijk. Was er ook mee op de Gross Glockner geweest. Toch even naar 2600 meter met de oude Deutz. Ook hij had een prachtige reis achter de rug zei hij. Hij heeft aan belangstelling niet te klagen en er worden veel foto's gemaakt.

20 juli. Rijden vandaag naar het natuurgebied Externsteine bij Horn-Bad Meinberg. Hier zijn mooie rotsformatie's die je ook kan beklimmen.(parkeren N51.86827 E8.92459) Heel mooi om hier te wandelen . Wel heel bijzonder dat dit zomaar op dit ene plekje ontstaan is. Daarna vertrekken we naar Goch en vermaken ons in de stad. De laatste dag in Duitsland, gaan leker uit eten en om 8 uur weer bij de camper. Hebben een mooie tripje gedaan en hebben er van genoten. Morgen naar huis en kunnen we de volgende reis gaan plannen.

Week 1 Overnachtingsplaatsen Overzicht in Google Maps Index