=

Week 1 - 2

Frankrijk juni 2021 week 1

12 juni. Vanmorgen om half 9 zijn we gaan rijden en hopen een 2-3 weken door midden Frankrijk te trekken. Het rijden gaat vlot maar wel weer even wennen aan alle geluiden die de camper tijdens het rijden laat horen na 10 maanden er niet mee gereden te hebben. Onderweg geen problemen, alleen bij Kortrijk zijn ze bezig de snelweg te vernieuwen. Zijn vroeger dan de planning en rijden door naar Pont d L Arche waar nog maar 2 campers op de CP staan. Maken nog een wandeling door het stadje met veel oude huizen en waarvan er al veel in oude glorie zijn herstelt. Was de hele dag tijdens het rijden bewolkt en om 4 uur komt de zon er pas door en wordt het toch nog 25 graden.
13 juni. Vandaag rijden we naar Chamont sur Loire, 230 km. Weinig drukte op de weg maar via binnenwegen houden vooral de dorpen veel tijd op, dorpels en veel 30 km schiet niet echt op. Om 1 uur bij de camping, een groot terrein met veel bomen waar 160 plaatsen zijn en mogen gaan staan waar we willen. Heeft de nodige voorzieningen en dat voor € 10,14 p/d. Stroom € 2,- extra. Maken om 4 uur nog een wandeling langs de Loire en door het plaatsje. Het is een mooie omgeving hier zo langs het water. Om 6 uur weer op de camping en in de camper is het 40 graden. Na het eten nog een heerlijke douche en daarna zitten we de hele avond buiten. Om 11 uur nog 28 gr in de camper.
14 juni. Vandaag een fietstocht naar Amboise 25 km vanaf de camping. Het wordt een warme dag. Vertrekken om 10 uur en rijden het eerste km. langs de Loire. Dan wat verder van de rivier af en daar wordt het best wel zwaar, wat stevige lange klimmen. Met de E bike wel te doen maar anders zeer zwaar en voor ons geen doen. Niet druk in de stad, het is maandag en alle winkels gesloten. En imposant kasteel steekt boven de stad uit en is te bezoeken. Verder heeft de stad weinig te bieden. Wandelen wat door de straten maar ongezellig als alle winkels gesloten zijn. Op een terras drinken en eten we wat en om half 3 weer op de fiets. De terug weg viel mee, de klim uit de stad is wel pittig. Zijn om 4 uur weer op de camping. Zitten tot half 11 buiten, muggen worden toch lastig.
15 juni. Vandaag gaan we het kasteel en de tuinen rond het kasteel bezoeken. Om 10 gaat het open en kopen kaartjes voor € 19,- pp. Eerst een lang pad omhoog en in de tuinen is het ook veel lopen om alles te zien. Hebben al veel tuinen gezien en deze zijn niet echt bijzonder. Het is wel 5 km wandelen door de tuinen en het kasteel. Om 12 uur gaan we het kasteel in. Geen gids en foto's maken is geen probleem. Het heeft een paar leuke kamers maar ook ruimten waar oude spullen op de grond liggen dik onder het stof. Ook veel kamers met moderne schilderijen van diverse kunstenaars. Al met al valt dit kasteel ons tegen en om 1 uur staan we weer buiten. Gaan terug naar de camping en de rest van de dag zitten we uit de zon. Hebben vandaag 7,2 km gelopen met 31 graden.
16 juni. Nemen vandaag een rustdag, het is warm (31 gr) en benauwd en helemaal geen zin om wat te ondernemen. Maken tussendoor wat in de camper schoon en zitten meest onder de boom naast de camper om uit de zon te blijven. We lezen veel en nemen er op tijd een drankje bij. Houden het weer in de gaten en de vooruitzichten zijn slecht, de komende 4-5 dagen wordt er regen en onweersbuien verwacht. Besluiten om morgen oostwaarts te rijden, daar is het weer beter dan hier volgens de vooruitzichten. Maak tussendoor de camper gereed zodat we morgen niet in de rij staan om te lozen en water te vullen. Vanmorgen stonden er 8 campers te wachten voor de sanizuil. Voor vannacht geven ze weer regen op.
17 juni. Het is nog steeds warm en benauwd ondanks de onweersbuien en de vele regen die is gevallen. Rijden naar Sully Sur Loire, een klein plaatsje met een mooi kasteel. Rijden binnendoor via witte weggentjes en die zijn soms erg smal. Bij een tegenligger beiden ver de kant in om te passeren. Doen ruim 3 uur over 130 km. Doen wat boodschappen en om half 2 op een leuke CP en eten eerst een broodje. We lezen wat en om 4 uur wandelen we naar het kasteel. Ziet er goed onderhouden uit en is te bezichtigen. Deze keer niet naar binnen maar lopen het plaatsje in. Hier veel winkels maar weinig bijzonder gebouwen. De lucht wordt weer donker en terug naar de camper. Om 6 uur weer regen maar het onweer blijft weg. Het koelt wel lekker af naar 25 gr.
18 juni. Vannacht weer veel regen maar geen onweer. Veel bewolking als we opstaan maar we gaan toch fietsen. Rijden over een soort dijkje langs de Loire maar al gauw bijna nergens de Loire nog te zien onderweg. Grote rollen hooi liggen op het land gereed om opgehaald te worden. Het is 28 km naar Gien, een leuk plaatsje aan de Loire. Het is gezellig op straat, veel winkels die open zijn. Zie hier voor het eerst citroen schepijs en daar loop ik niet voorbij, eerst ijsje eten. Wandelen door de vele straatjes en langs de Loire. We eten en drinken wat en dan weer tijd om op te stappen. Het is hard gaan waaien en gelukkig veel de wind van opzij. Om half 5 weer bij de camper en rusten uit van de 60 km lange fietstocht.
Index     week 2