Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9

Griekenland - Albanie 2014 week 1

11-16 aug. Vertrekken om 9 uur van huis met mooi weer om te rijden. Wat bewolking en veel zon en niet te warm dus laat het maar zo blijven vandaag. De reis verloopt zeer voorspoedig, het is stil op de weg en ook op de Duitse autobanen is het lekker rustig. Iedereen op vakantie hier. Maken er een lange rijdag van en stoppen in Pirna, even voorbij Dresden. Aardige CP-parking en rustig om te overnachten. De eerste 770 km zitten erop. Morgen naar Tsjechie.
Gaan om half 10 rijden en het gaat niet zo vlot als gisteren. Ze zijn de snelweg naar Praag en Brno aan het renoveren en steeds hele stukken over 1 baan rijden. Schiet niet echt op deze keer. Bij Praag ook nog file en over een grote afstand ook nog langzaam rijden. Zijn om 3 uur op de camping bij Brno en hebben wat motregen. Ook moeite met de camper recht zetten, een erg scheef terrein met een natte kleilaag. Je zakt niet weg maar wel snel slippen. Wandelen een stukje in de omgeving en langs het meer. Om 6 uur zien we de zon weer tevoorschijn komen. Morgen naar Hongarije
Vannacht een beetje regen maar het is droog als we opstaan. Vertrekken om half 10 en een uurtje later aan de grens van Slowakije. Hopen dat de wegen hier beter zijn en minder wasborden gerammel. Kopen een tolvignet net over de grens bij het inklaar kantoor van de vrachtwagens en betalen € 10,- Dan door naar de grens van Hongarije waar we om 12 uur zijn. Ook hier eerst weer tol betalen, deze keer € 12,90. Dan verder zuidwaarts via Boedapest naar Kiskunhalas. Komen bij een mooie camping met groot zwembad en een thermohal met verschillende baden. Grens Hongarije

Er zijn ook een paar sauna's met een lekker koud bad ernaast. Alles is bij de campingprijs inbegrepen. Gaan eerst lekker zwemmen en daarna de baden in die lekker warm zijn. Avonds gaan we ook nog een uurtje badderen en dat is wel lekker met 28 graden buiten. Blijven hier morgen staan en doen even rustig aan. Donderdag donker weer en rond de middag begint het te regenen. Later ook onweer erbij en dat duurt tot het donker wordt. Voor morgen geven ze weer mooi weer op. Ons best vermaakt vandaag ondanks de regen.Nog boodschappen gedaan bij de Spar supermarkt, hier 300 meter vandaan.

Vrijdag weer zonnig weer en 29 graden buiten. Ook vandaag regelmatig zwemmen afgewisseld met een warm bad. Vermaken ons bij de camper met knutselen, lezen, internetten enz. Ga het laatste Hongaarse geld opmaken in de supermarkt. Beginnen aardig te verkleuren, de zon schijnt fel vanmiddag. Vanavond voor de laatste keer in het thermobad en ook even een bezoek aan de sauna. Moet nu weer topfit zijn om morgen weer verder te gaan via Sevie richting Griekenland. Het is een fijne camping, lekker rustig en van alle gemakken voorzien. Je kan hier zelfs koken, er staan 4 gasfornuizen die je vrij mag gebruiken.
Zaterdag vetrekken we van deze camping en gaan op weg Servie. Met een uurtje aan de grens en die zijn we binnen 10 min gepasseerd. Vanuit Servie naar Hongarije duurt het wat langer, er staat daar een file van 8-10 km met meest vakantiegangers. Ook bij de tolpoorten is het druk en vooral aan de kant naar Hongarije. Bij Belgrado houd het erg op, vooral door werkzaamheden en over een grote afstand slechte 2 baans wegen. Stoppen bij een Motel-camping en ook daar is het druk met vakantiegangers. Rijden door naar Vranje waar een leuk maar duur autocamp is kompleet met zwembad. Wel een rustige plek om te overnachten.
Noord Griekenland

Lekker geslapen en geen honden gehoord vannacht. Gaan om half 10 rijden en met een half uurtje aan de grens. Betalen nog een keer tolgeld en komen op een totaal bedrag voor Servië op € 19,- Aan de grens is het ook vandaag vrij druk. Het kost ons een uurtje om Servië uit en Macedonië binnen te komen. Ook hier stukken slechte weg maar het tolgeld is laag, voor heel Macedonië betalen we € 6,50. Tanken hier wel goedkoop, ongeveer € 1,13 p/l. Om half 2 rijden we Griekenland binnen. Gaan al snel van de tolweg af en rijden tussen de akkerlanden binnendoor richting Pella. Hier staan ook veel amandelbomen en die zijn al open gebarsten dus oogstklaar.

Pella
Om half 3 komen we aan bij de opgravingen van Pella. Pella was de beroemde stad van Phillippus II en Alexander de Grote. Ze zijn bezig om de fundamenten weer zichtbaar te maken. Pella is vooral bekend door de mooie mozaïeken van ronde kiezelstenen. Lopen hier een paar uur rond en rijden nog even door het dorp. Hier weinig leuke overnachtingsplaatsjes en rijden terug naar de parking bij de opgraving. Zitten hier nog tot 8 uur buiten. Ook nog vergeten de klok een uur vooruit te zetten dus het wordt een korte avond.
Index Overnachtingsplaatsen   week 2