Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9
Griekenland - Albanie 2014 week 2

18 t/m 24 aug. Vertrekken uit Pella en rijden naar Thessaloniki. Gaan daar even boodschappen doen zodat we wat dagen aan een strand kunnen gaan staan. Stoppen bij een groot veld met zonnenbloemen en eten hier ook de eerste verse dadels, zo van de boom zijn ze toch wel heel lekker. Drinken koffie en doen dat uit de zon onder een boom. Daarna door naar Stravos, een echt toeristenplaatsje. Het is er druk op straat, het staat overal vol met auto die ook niet overal netjes geparkeerd staan. Rustig aan en ook hier komen we weer door heen.

 

Buiten Stravos is het erg druk op de stranden maar na een paar kilometer zien we een mooi plekje waar we aan het strand kunnen staan. Een mooi zandstrand met strandtentjes vlakbij. Het weer is prachtig met 28-30 gr en ook het zeewater is hier 26-27 graden dus snel even zwemmen. Hier houden we het wel een paar dagen uit. Lekker onder de luifel met zicht op zee en strand, beetje zwemmen en op tijd een hapje en een drankje. Er zwemmen hier ook dolfijnen vlak voor het strand voorbij, mooi gezicht hoor. In de camper is het wel warm nachts, 27-28 graden. Je moet alles wel dicht houden zodra het begint te schemeren voor de muggen, Vannacht ook weer diversen keren gestoken. Ook nog op rotplekken zodat door schurende kleding het grote jeukende bulten worden.
Het is vandaag(donderdag) weer zeer warm met +35 gr dus veel zwemmen. Het water voelt toch nog even koud aan ondanks dat het 27 gr is. Verzorgen tussendoor de camper zodat we morgen weer kunnen vertrekken op zoek naar een ander leuk plekje. Goed geslapen ondanks de warmte en besluiten hier het weekend over te blijven staan. Verwachten dat het door de warmte in het weekend erg druk zal worden langs de kust en we hebben nu een mooi plekje, dus maandag gaan we verder. Lopen naar het stadje via het strand en kijken rond bij de vissershaven, altijd leuk voor een foto. Daarna doen we wat boodschappen. Kopen een bal zodat we er in het water wat naar elkaar kunnen overgooien. We gaan een groot en lekker ijsje eten. Zijn om 1 uur weer terug bij de camper.
Gooien met de bal gaat niet helemaal goed, Jannie verliest haar mooie ring die ze vorige jaar heeft gekocht in Marokko. en ik kan hem niet meer vinden. Dus moeten we toch nog maar een keer terug naar Marokko voor een nieuwe. Staan nu een week hier en de drukste dag vandaag. Veel Grieken bij het strand, zoeken allemaal verkoeling. Het is 37 gr en weinig wind. Op het terrein naast ons staan veel bomen en daar onder staat het vol met autos. De mensen blijven onder de bomen en voor verkoeling gaan ze even zwemmen. Om 8 uur gaan de meesten op huis aan en hebben we weer een leeg strand voor de camper. Ga vast alles weer een plekje geven zodat we morgen op het gemak kunnen vertrekken. Het was een heerlijke week hier.
Index week 1 Overnachtingsplaatsen week 3