Griekenland - Albanie 2014 week 8

29 sept Vandaag gaan we naar Lefkas en gaan het eiland rond trekken. Vullen wat water bij op een strandje. Zien veel flamingo's in de lagune voor Lefkas-stad en zijn vrij dichtbij om te fotograferen. Maken een stop bij de speciale brug voor Lefkas-stad. Een draaiende ponton met beweegbare opritten. De opritten gaan omhoog en het geheel draait dan naar de kant zodat er ruimte is voor de doorvaart van de boten. We treffen het, als we aankomen gaat de brug open en het is mooi om te zien hoe iets simpels zo goed werkt. Volgen de kustweg en genieten van de mooie uitzichten. Bij een mooie baai wandelen we langs het strand en de rotsen. Jammer dat we hier niet met de camper kunnen komen, een schitterend plekje.

Eten een broodje en rijden verder naar Kathisma waar we via een goede weg naar beneden rijden tot aan het strand. Zonnen een poosje en dan de zee in. Wel erg steil het water in, na 3 meter kan je niet meer staan. Het water voelt maar koud aan, lijkt elke dag kouder te worden. De rest van de middag wat lezen en wandelen. Gaan eten in een leuk restaurant en dat is lekker. Wat wel opvalt zijn sommige prijzen, een klein flesje Cola kost € 2,50 tewijl een groot glas wijn € 1,- kost. Zien de zon mooi aan de horizon in zee verdwijnen. Was weer een leuke dag.
30 sept Gaan verder langs de kust en de weg blijft goed, wel eens wat smaller maar goed te doen. In een paar dorpjes is het wel opletten, smalle straatjes, bomen en scherpe bochten. Niet veel mooie uitzichten vanmorgen, rijden meest iets van zee. Rijden naar Porto Katsiki en de laatste kilometers is het smal en steil naar beneden. Komen op een prachtige plek met een mooi zicht op een strand beneden ons. Parkeren de camper en drinken eerst koffie. Daarna wat foto's maken, een broodje eten en dan lekker zwemmen in het heldere water. Het lijkt wel of je in een zwembad zwemt. Om 4 uur weer de 110 treden naar boven en lezen de rest van de middag buiten bij de camper met een geweldig uitzicht.
1 okt Rijden eerst naar de zuidelijkste punt van het eiland Cap Ducato. De weg is soms smal maar goed te rijden. Van ver zien we de witte vuurtoren al staan. Kunnen met de camper helemaal tot de vuurtoren rijden en je zou er zelfs kunnen overnachten op de parking. Lopen naar de toren en vandaar een mooi uitzicht. Rijden terug en gaan naar het klooster Ayios Nikolaos. De weg is goed, alleen wat last van bomen en struiken die over de weg groeien. Het is een klein kloostertje met een heel mooi kerkje. Een oude non doet de deur van slot zodat we binnen kunnen kijken en ziet er op toe dat we geen foto's maken. Ze hebben ook een winkeltje waar we honing, olijfolie en een flesje wijn kopen.
Maken buiten nog wat foto's en dan verder langs de kust voor een mooi plekje. Bij Vasiliki kunnen we op een grindstrand vlak aan het water staan. Aardige plek voor een paar dagen. Eten een broodje en genieten van de zon en zee voor ons. Het is druk op het water, in de baai is een zeil en surfschool en ze zijn druk met lesgeven. Om 6 uur verdwijnt de zon al achter de berg en koelt het hard af. De boel opruimen en eten koken. Als de zon onder is krijg je al snel bezoek van de muggen die er altijd zijn, zelf als er wind is.
2-3-4 okt Verlaten Lefkas via de oostkust en daar is het vooral in de plaatsen druk. Hier zijn de vele vakantiegangers die Lefkas bezoeken. In de havens waar we langs rijden ligt het vol met jachten en zeilboten. Voor ons te druk en rijden door naar Lefkas-stad en stoppen bij de Lidl om de voorraad weer aan te vullen. Ook hier is het druk en ongewild komen we een stukje door het stadje. Staat vol met autos en veel dubbel geparkeerd maar we komen er door. Bij Plagia vinden we een mooi plekje aan een klein strandje waar nog een camper staat. Ze komen uit Oostenrijk en staan hier al een paar weken. Het is heerlijk weer en het water is 25 graden dus lekker zonnen en zwemmen.
Vrijdag een bewolkte dag en in de nacht wat regen. Wel 23 graden zonder de zon dus toch lekker buiten zitten. Onze buren vertrekken avonds om 6 uur en een half uurtje later staat er al weer een Duitse camper op zijn plaats. Zaterdag de hele dag zon en vermaken ons met zwemmen, zonnen en lezen. Maken een planning wat we de komende week gaan doen. Eind van de dag alles opruimen zodat we morgen op het gemak kunnen vertrekken.
5 Okt Rond 5 uur vannacht regen op het camperdak en om 8 uur regent het stevig door. Staan op gras en van 2 kanten loopt het water het veldje op. Besluiten snel te vertrekken voor het hier zacht en blubberig wordt. Komen nu nog gemakkelijk weg en stoppen daarna om nog te ontbijten. Kijken nog bij wat haventjes maar veel nauwe straatjes en weinig plaats. Lunchen in Astakos maar staan ook hier niet lekker. Het regent nog steeds en soms heel hard. Rijden door naar Messolongi en stoppen bij de zoutwinning. Zien een mooie plek bij de jachthaven en er is een open netwerk. Werken de site bij en beantwoorden wat mails. Voor morgen ook nog regen maar dinsdag weer wat zon. We zien wel, het weer vandaag was ook niet voorspelt.
Index Week 7 Overnachtingsplaatsen Week 9