Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 Griekenland 2018 week 2 Index

21-22 aug. Gaan om 9 uur rijden en eerst langs de supermarkt voor de nodige boodschappen. Tanken voor de grens nog diesel, in Servië is het 15 cent p/liter duurder en dat is mooi meegenomen als je 78 liter tankt. De grens zijn we vlot over. De Hongaarse douane wil wel even in de camper kijken. Voor de grens van Servië naar Hongarije staat wel 10 km vrachtwagens te wachten om de grens over te steken, schijnt elke dag zo te zijn. Rijden vlot verder en zien dat het hier en daar wat geregend heeft. Om 4 uur zijn wij aan de beurt, een grote plensbui en hevig onweer. De weg staat compleet blank en moeten wel stapvoets rijden.

 

Na ruim een kwartier is de bui voorbij en kunnen we wat sneller rijden. Stoppen in Predejane waar we bij het motel overnachten. Staan wat hoger dan het parkeerterrein en hebben weinig hinder van het verkeer. Er is wel een nachtwaker die alles in de gaten houd. Goed geslapen vannacht en om 9 uur gaan we weer rijden. Het is nog 80 km naar de grens van Macedonië. Inmiddels is er al twee derde van de snelweg klaar en zijn vlot aan de grens. Ook die zijn we snel over. In Macedonia rijd het snel, veel 4 baans weg, wel tol maar dat is niet veel hier.
Diesel is hier goedkoop en de tank is bijna leeg dus die maar even vol doen. Voor deze prijs kan je eens met plezier tanken, kost € 1,01 p/liter. Bij Gradsko verlaten we de A1 en gaan richting Prilep. Dan via de A3 naar Bitola. Een mooie route om te rijden. De grens zijn we ook hier snel over en rijden door naar Agios Panteleimon. Vanaf het verlaten van de A1 tot aan deze CP in Griekenland is het tolvrij. Staan aan een groot meer, de zon schijnt en zitten tot 8 uur buiten. De muggen jagen ons naar binnen.

23 aug. Mooi plekje en blijven hier nog een dag staan. De laatste 2 dagen genoeg kilometers gereden. De zon schijnt en er zijn heel wat mensen die op het steiger staan te vissen. Lopen er heen en kunnen hier leuke foto's maken. Er wordt veel vis gevangen vanmorgen. Alles wat ze vangen gaat in de emmer ook al is het visje maar 3 cm. Zal wel voor de vissoep zijn.

De pelikanen lusten ook wel een visje en wachten in de buurt van een visser of zwemmen achter een vissersbootje aan en loeren op een visje. De vissers varen hier nog met de oude houten bootjes en enkele zijn zelfs gemaakt van eikenhout. De ochtend is zo weer snel voorbij. De rest van de dag veel in de zon zitten, wat lezen en internetten en het is zo weer avond. Als de zon ondergaat verdwijnen de pelikanen en verschijnen er andere soorten vogels. Er komt ook een hele zwerm aalscholvers over vliegen, het zijn er honderden. Zijn weer lekker uitgerust en trekken morgen verder zuidwaarts.

24 aug. Gaan vandaag richting Patras en nemen de tolweg. Vorige jaar werd er nog geen tol geheven, de tolhokjes waren niet klaar en de tankstations waren ook nog niet gereed. Dat is nu verleden tijd, alles is klaar en we betalen tot vlak aan Patras € 34,-. Het is wel een mooie weg met heel veel tunnels, zijn er zeker wel 20. Rijden naar Krioneri waar we op een mooie vrije plek aan zee kunnen staan. Er staan er al een stuk of 15 maar er is nog plaats genoeg. Het is warm en snel de luifel uit. Even snel omkleden en afkoelen in het water. De eerste muggen verschijnen om 7 uur en gaan we naar binnen. Om 9 uur krijgen we een klein beetje regen.

25-26 aug. Blijven hier lekker staan, het is hier heerlijk rustig, volop zon en een prachtige omgeving, kijken op de brug van Patras. Veel lezen en zwemmen en tussendoor wat in de camper rommelen. Het is wel warm met 33 graden maar met een trekje wind van zee goed uit te houden. De dag gaat snel voorbij en om half 8 moeten we naar binnen. Ook hier veel muggen tegen dat het donker wordt. Krijgen een buitje regen en wat onweer later op de avond. Zal een warme nacht worden, om 11 uur is het nog 26 gr. buiten en in de camper wel 30 gr. Wel veel kleine mugjes in de camper die door de horren heen komen. Ook die kleintjes kunnen aardig steken dus die maar even onschadelijk maken.
Slapen gaat beter dan verwacht maar om 6 uur wakker door de regen. Om half 10 wordt het droog en de zon verschijnt weer. Gaan wandelen naar het dorp en het heeft een klein vissershaventje. Er zijn wat restaurants en een heel mooi strand vol met stoelen en parasols. Zien een duitse camper staan met een mooie spreuk "Liever duizend sterren aan de hemel dan 5 op een hoteldeur".Lopen hier een uurtje rond, nemen een drankje en daarna weer naar de camper. De rest van de dag lekker van alles rommelen, alles mag maar niets moet. Eten buiten op de schottelbraai en dat smaakt altijd weer lekker. Eten vroeg zodat we klaar zijn voor de muggen verschijnen. Ook vanavond koelt het niet af dus weer warm om te slapen.
Week 1 Overnachtingsplaatsen deze reis. Overzicht in Google Maps week 3

 

.