Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 Griekenland 2018 week 5 Index

10 sept. Vertrekken om half 9 naar de garage maar waar we volgens Tom Tom moeten zijn klopt niet, geen garage. Vragen het bij een tankstation en die sturen ons 10 km de andere kant op. Na 10 km nogmaals gevraagt en moeten nog een stukje verder rijden. Een echte Griekse garage, staat overal vol met auto's en afgedankte rotzooi. Uurtje wachten voor er naar gekeken wordt en de oorzaak een kapotte spannigsregelaar op de dynamo. Nieuwe van Fiat kost € 209,- en 4 weken levertijd. Een andere merk kost € 68,- waar we voor kiezen. Morgen om half 12 terugkomen. Rijden terug naar een mooi plekje en staan daar tot 3 uur. Dan weer terug naar waar we afgelopen nacht gestaan hebben.

Zitten heerlijk te lezen en vlak voor ons komen 2 duikers boven water en ga even bij ze kijken. Hebben beiden een net met bruine glansende schelpen en een harkje bij zich. Voor ze vertrekken krijgen we 4 schelpen van ze. Ze vertellen in het Grieks hoe je ze openmaakt en dat je ze moet koken. We zoeken wat het nu eigenlijk zijn. Het is een schelpdier die Vernis heet, in het Nederlands heet hij de bruine tapijtschelp of bruine Venus. Vernis is de Franse benaming. Dit schelpdier komt voor langs de Atlantische kusten van Noorwegen tot aan Zuid-Afrika en in de Middellandse zee en leven 5 cm onder de bodem, vandaar dat ze een harkje bij zich hadden. Overnachten hier weer alleen.

11 sept. Doen rustig aan vanmorgen en rijden om 11 uur naar de garage. Al snel kan kan de camper naar binnen maar eerst wel 3 auto's naar buiten. Camper naar binnen en gelijk ook de 3 auto"s er weer voor. Om half 1 wordt de motor gestart en de dynamo werkt weer. Ga afrekenen en moet totaal € 130,- betalen. Krijg alleen geen rekening, de printer schijnt niet te werken. !! Mag ook de watertank vullen en we kunnen weer op pad. Komen langs de Lidl en vullen de voorraad weer aan. Gaan niet terug voor het noorden van Evia maar rijden naar Lake Vouliagmeni. De weg langs de kust is mooi om te rijden en stoppen regelmatig.

Dan door naar Lake Voulisgmeni en rijden helemaal naar het einde van de weg. Niet de mooiste plek maar het is inmiddels 5 uur en we staan wel lekker rustig, Zijn de enige camper hier en bij het strandje aan de overkant staan twee campers. Morgen kijken we wel verder. Kunnen nog even lekker buiten zitten maar er komen wel buien aan de lucht. Om 9 uur begint het te vuren en te onweren en dat wordt snel heel hevig. Zware klappen onweer, grote slangen vuur en later heel veel regen. Staan gelukkig op een harde ondergrond. Om half 12 wordt het minder en gaan we naar bed. Hopen dat we rustig kunnen slapen.
12 sept. Geen buien meer vannacht en lekker geslapen. Het is mooi weer en maken een paar foto's vlak naast de camper. Daarna gaan we op de fiets naar de opgraving en de vuurtoren. Dat is een zware klim ook met de elektrische fiets. Boven even bijkomen en dan met trappen weer naar beneden naar het Heraion, het heiligdom van Hera. Hier zie je de overblijfselen van een paar tempels van de 6de eeuw v.C. Prachtige omgeving met de mooie rotsen en het kristal heldere water.
Klimmen weer naar boven en via een ruw pad klimmen we verder naar de vuurtoren. Mooi uitzicht vanaf deze plek over de kustlijn. Zien dat de lucht slecht wordt en donkere strepen schuin naar beneden is de regen die daar valt. Hij komt onze kant op en gaan snel naar de fietsen. Zijn net onderweg als de eerste druppels vallen en het begint te waaien. Treffen het dat we veel naar beneden rijden en de 3 km naar de camper gaan zeer snel. Nog maar net bij de camper en de bui barst los. Na een uurtje is het weer droog en komt de zon weer. Iets afgekoeld maar nog 29 gr. Gaan lekker buiten zitten en maken tussendoor nog wat foto's bij het meer.

13 sept. Gaan vandaag naar de Peloponnesos en stoppen onderweg bij Korinthe om even bij het kanaal te kijken. Vanaf de brug een mooi gezicht op het kanaal. De wanden zijn 80 meter hoog en het water is 8 meter diep. De grote schepen worden er door sleepboten door heen getrokken. Vandaag helaas geen groot schip in het kanaal, wel een rondvaartboot die er door vaart. Bij de brug is een hele grote winkel met enkel souvenirs. Zijn nog maar net binnen en een verkoper biedt zelf al korting aan zonder dat we maar van plan zijn wat te kopen. Er staan wel heel veel voorwerpen waarvan je denk "dat koopt toch niemand ".

Rijden door naar het toeristenplaatsje Loutra Elenis. Het is een leuk plaatsje maar er zijn bijna geen toeristen meer. Ook de zon laat ons een beetje in de steek en dat hadden we niet verwacht, zouden mooi weer hebben vandaag. In het plaatsje zelf is weinig te zien en langs het water en op de terrassen zie je ook haast geen mensen. Alleen bij een hotel zijn wat toeristen die aan het water zitten. Staan hier wel bananenbomen en er hangen grote trossen in. Na een uurtje wel gezien hier en zoeken de camper weer op.
Eten eerst een broodje en besluiten verder te rijden naar Korfos, daar hebben we wel eens eerder gestaan. Rijden er naar toe en zien dat er hier wel wat veranderd is. Kunnen niet meer tussen de bomen aan zee staan, het is dichtgegroeid en er zijn een paar grote terrassen gekomen. Kunnen alleen nog op het grote kale terrein staan aan het eind van de baai. De zon schijnt ook weer en lezen en zwemmen de rest van de dag. Moeten wel vroeg naar binnen door de vele muggen die het op ons gemunt hebben. Geen plek om langer te blijven staan.
14 sept. Rijden vandaag verder zuidwaarts naar Epidauros. Stoppen bij een mooi uitzichtpunt waar beneden in de baai een viswekerij ligt. Er staat ook een fabriek waar de vis verwerkt wordt. Ze zijn bezig met nog meer vijvers te plaatsen. Gaan weer verder en komen in Epidauros in een paar smalle straatjes met een krappe bochten. maar het lukt allemaal. We komen op een mooie strandje in de baai. Er staan wat bomen en enkele parasols op het strand. Het strand is van heel fijn grind en je kan hier zo het water inlopen. Omkleden en eerst even zwemmen in het lauwe water.
Om 2 uur lopen we naar het plaatsje en daar zijn de terrassen aardig bezet. Er zitten wel veel katten op een hapje te wachten bij de mensen die daar zitten te eten. Kijken bij de haven maar daar is weinig drukte, de vissersbootjes gaan later op de avond hun netten uitzetten. Er staat een aardige kerk maar die is gesloten. Kopen een lekker ijsje en daarna terug naar de camper. Kunnen we nog een keer zwemmen voor het eten. Kunnen wel lekker lang buiten zitten, er zijn gelukkig weinig muggen hier.
15 sept. Gaan om 9 uur rijden en stoppen bij een mooi uitzichtpunt en daarna bij een kerkje waar veel mensen aanwezig zijn. Er wordt met elkaar koffie gedronken en als de mensen weggaan dan krijgen ze allemaal een zak snoep en koek mee. Als iedereen weg is dan kijken we even binnen. in het mooie kerkje. Daarna rijden we door naar het dorpje Vathy. Een mooi dorpje met een haventje voor een paar boten. Maken er een wandeling en nemen wat foto's van het haventje.

Dan door naar Vulcano, een klein gebied van vulkanischs gesteente. De wandeling gaat via ruige paden met heel wat klimwerk maar is heel mooi. De afstand naar boven is maar 550 meter en doen er 40 min. over. De eerste 100 meter is pittig maar daarna gaat het beter. Wel aardig wat klauteren over de grote stenen. Het is wel goed te doen en hebben genoten van de grillige natuur. Jammer dat je ook dezelfde weg weer naar beneden moet lopen. Om 1 uur weer bij de camper en rijden terug naar Vathy. Stoppen bij een klein restaurant met een terras onder de bomen en aan het water. Eten hier heerlijk voor € 23,-.

Om half 3 rijden we verder en bij Metamorfosi zien we beneden een leuke plek om te overnachten. Even zoeken om er te komen en kunnen zo het grindstrand oprijden. Eerst even lekker zwemmen, daar fris je van op met deze warmte. Elke dag steeds +30 gr en s'nachts koelt het in de camper maar een graad of 3-4 af. Lezen en zwemmen wat de rest van de middag. Een lekkere stille plek en om 7 uur zijn we met 4 campers om te overnachten. Wij staan alleen en de anderen staan dicht bij elkaar maar 75 meter bij ons vandaan.
16 sept. Vandaag naar Galatas en de eerste stop is voor diesel en LPG tanken. Om half 10 parkeren we bij de haven en daar is plaats genoeg. Slenteren langs het water waarop veel bootjes varen. Verder is hier niet zoveel te zien. Zien langs het water wel veel troep liggen. Het zicht op Poros aan de overkant is mooi en het lijkt ons daar gezelliger dan hier. Nemen een pontje en voor € 1,- staan we aan de overkant. Het eerste wat opvalt zijn de vele brommers en scooters die te huur worden aangeboden. Hier is het wel gezellig op straat met de vele terassen die aardig bezet zijn. Lopen door de straatjes en dat is veel klimmen en traplopen.
De meeste straatjes zijn zo smal dat er geen auto's kunnen rijden. Wandelen hier een uurtje rond en gaan terug naar de haven. Zoeken een restaurantje en gaan er eten. Gezellig zitten zo langs de haven en er waait een lekker windje. Zoeken een bootje en gaan terug naar Galatas en gaan naar de camper. Gaan gelijk rijden met de ramen open, het is bloedheet in de camper. Rijden naar Salandi beach en over deze 60 km doen we ruim 1,5 uur. Een weg met veel bochten en we komen door kleine plaatsjes met nauwe straatjes. Dalen af naar het strand en daar is nog plaats genoeg. Eerst lekker zwemmen en daar frissen we van op. Kunnen hier tot laat buiten zitten, eens geen muggen vanavond.
week 4 Overnachtingsplaatsen deze reis. Overzicht in Google Maps week 6

 

.