Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 Griekenland 2018 week 7 Index
24 sept. Gaan vanmorgen eerst boodschappen doen en daarna rijden we naar het centrum van Githio. Hebben geluk dat we bij de haven kunnen parkeren. Wat een mooie plek om rond te wandelen. Hier nog veel vissersbootjes en veel vissers zijn met hun netten bezig aan boord. Bij meerdere restaurantjes hangt de vis te drogen. Altijd mooi een vissershaven waar wat bedrijvigheid is. Hebben prachtig weer, nu nog niet zo warm maar dat zal vanmiddag wel weer boven 30 graden worden. Wandelen naar een kleiner haventje waar op de hoek een mooi kerkje staat.
Wandelen de landtong op naar de vuurtoren en komen voorbij de verdedigingstoren Tzanetakis. In de toren is een klein museum maar dat is nu gesloten. Zien wel mooie bloemen tussen het dorre gras staan. Alles is kurkdroog maar deze staan prachtig in bloei. Zijn om 12 uur weer bij de camper en rijden naar Kamares, een stille vrije plek aan het strand. Hebben een leuk plekje, eten een broodje en daarna wat lezen en zwemmen. Eind van de middag begint het hard te waaien en de stofwolken vliegen door de lucht. Zoeken een plekje waar we beter beschut staan. 's Nachts om 2 uur werd het rustiger buiten.
25 sept. Vandaag rijden we de vinger van Kamares rond, een mooie route langs de kust en door een gebied met veel kale rotsen. Zien hier ook nog veel verbrande bomen en struiken van eerder bosbranden. Zien onderweg wat leuke kerkjes en stoppen er om even te kijken en wat rond te lopen. Stoppen bij een uitzichtpunt waar we Kaap Tenaro en het plaatsje Puerto Kagio onder ons zien liggen. Deze kaap is de zuidelijkse punt van de Peloponnesos. Waren hier al eerder en besluiten om nu door te rijden langs de kust. Komen bij Vathia, een bekend dorp met zijn woontorens en ook daar even een stop. Veel torens zijn hersteld en in gebruik als hotel.
Daarna rijden we naar Pirgos Dirou, een mooie vrije plek aan een stenen strand. Ze noemen dit het eierstrand door de vele witte ronde stenen die langs het water liggen. Door de golfslag hoor je de stenen rollen. Altijd zijn er mensen die mooie stenen lopen te zoeken en er worden hier vele kilo's mee naar huis genomen. Eten eerst een broodje, daarna wat lezen en zwemmen en ook wij gaan tussendoor wat stenen zoeken. Om 5 uur begint het hard te waaien en de vooruitzichten de komende dagen zijn niet goed. Er schijnt een soort orkaan onze kant op te komen. Om 10 uur begint de camper meer te schudden en hopen dat we een beetje kunnen slapen.
26 sept. Het waait nog hard als we opstaan en de stofwolken vliegen over het terrein. Vertrekken om een beter beschutte plek te vinden. Rijden naar Kalamata en gaan eerst boodschappen doen. Daarna naar Agios Andreas en vinden een beschutte plek op een voormalige camping. Er is een kraan op het strand en doe eerst de watertank vol. Hier ook wel veel windvlagen maar minder dan bij het eierstrand. Was de camper, die is aardig vies van het stof en stuifzand. Loop even naar de haven maar je loopt niet lekker met die wind, is koud met 21 gr. Zijn de rest van de dag veel binnen. Er komen nog 5 campers om te overnachten. Kijken morgen of we nog verder noordwaarts rijden, er komt nog veel slecht weer volgens de voorspelling.

27 sept. Hebben goed geslapen maar wel met oordopjes in. Kijken eerst naar de weerspelling en die is slecht. De orkaan zou net ten zuiden van ons langs trekken. Gaan nog verder naar het noorden vandaag. Rijd achteruit het pad op en net als we daar zijn valt er een stevige tak op de grond waar wij net stonden. Die had beslist schade op de camper veroorzaakt. Rijden verder langs de kust en dat gaat aardig, soms wel een aardige rukwind die je goed voelt. Bij Kalamata nemen we een stuk tolweg en daar de hele weg zijwind, dus ook op de tol rustig rijden. Bij Kalo Nero is het weer vrij goed, minder wind en aardig wat zon de rest van de dag.

Volgens de voorspelling zou de wind in de loop van de nacht afnemen. Om half 5 staan Wilma en Gerard voor de deur, die zochten ook een wat rustiger plekje. Drinken een wijntje en gaan daarna in een restaurant wat eten. In de loop van de avond komt er wat meer wind en om 12 uur staat er een aardige storm en die wordt in de loop van de nacht steeds krachtiger. Ondanks de uitdraaipoten staat de camper toch stevig te schudden. Het is een onrustige nacht en dat hadden we niet verwacht. Dus ook hier klopt de weervoorspelling niet altijd.
28-29 sept. Was een onrustig nachtje door de storm. Gerard en Wilma waren op een ander plek gaan staan, weer uit de wind. Waren bij ons vannacht aan de deur geweest maar door de oordopjes hun niet gehoord. Er was daar nog een plaats vrij en zijn daar eerst naar toe verhuist. Scheelt inderdaad veel, hier goed uit de wind. Blijven vandaag hier staan. De zon schijnt maar het is niet prettig om te gaan wandelen. Door de wind veel zand en stof in de lucht dus maar veel lezen binnen. Wel vreemd dat je haast geen mensen buiten ziet terwijl de zon regelmatig schijnt.
'sAvonds komt er meer wind en ook vannacht stormt het hard. De stormdepressie komt hier over het land en we krijgen de volle laag. De hele dag stormt en regent het en gaan in de camper maar wat nodige dingen doen. Blij dat we hier goed beschut staan. Ga een keertje naar buiten als het droog is en loopt richting het strand. Dat is geen doen, je wordt gewoon omver geblazen en je zit gelijk onder het zand. Hebben een borrel uurtje voor het avondeten en kletsen gezellig. Eind van de avond waait het iets minder. Hopen vannacht beter te slapen dan afgelopen nacht.
30 sept. Het slechte weer lijkt over, het is licht bewolkt, zon en weinig wind. Vertrekken om 9 uur naar Oud Messini, en gaan de opgraving bezichtigen van de oude stad die in het jaar 369 voor Christus is gesticht. We rijden door de Arcadische Poort, een van de 2 stadspoorten. Gaan eerst een wandeling op de oude stadsmuur maken. Deze 9,5 km lange muur is nog in redelijke staat en mooi er over te lopen. Hij is met giga grote rotsblokken gestapeld, wat moet dat een zwaar werkje zijn geweest. Er staan nog verschillende wachttorens gedeeltelijk overeind. Klauteren hier een uurtje over de muur en rijden daarna naar de archeologische opgraving.
Daar hebben we een meevaller, het is zondag en hebben vrij toegang. Een groot open terrein waar bijna niets is afgesloten, je mag overal bijna overal lopen. vooral het theater is mooi. Ook hier zien we veel plassen dit door de vele regen van gisteren. Zien ook prachtige mozaiekvloeren met afbeeldingen die nog heel weinig schade hebben. Overal staan bordjes bij met een goede omschrijving en soms met een tekening hoe het vroeger geweest is.
Er zijn veel resten van allerlei tempels, schatkamers en graftombe's. Jammer dat aan de bestreiding van onkruid weinig wordt gedaan. Het groeit overal op en tussen de stenen. Wandelen hier tot 3 uur rond en lopen daarna nog even het kleine museum in. Dat ziet er mooi verzorgt uit. met de warme achtergrong kleuren. Zoeken de camper weer op en rijden terug naar Kalo Nero.
Hebben een mooie dag gehad, jammer dat de zon vandaag niet altijd aanwezig was. Het is aan het strand nog stil, maar enkele mensen die van de laatste zon van vandaag genieten. Wij genieten van een lekker wijntje en maken plannen wat we verder gaan doen. De wind is gaan liggen en de zee is weer rustig dus vannacht kunnen we weer lekker slapen.
week 6 Overnachtingsplaatsen deze reis. Overzicht in Google Maps week 8

 

.