Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
Italie 2011 week 1

21 April. We vertrekken om 9 uur met prachtig weer. Gaan via Duitsland richting de Romantische Strasse. Willen daar eerst nog een paar dagen doorbrengen. Tot 12 uur vlot het aardig maar daarna schiet het niet meer op, overal file door wegwerkzaamheden. Vooral tussen Frankfurt en Wurzburg staan we regelmatig stil. Komen om half 6 aan in Mainstockheim waar een mooie camperplek is aan het water. Het is er druk, staan wel 50 campers maar er zijn nog een paar plekjes vrij. Jammer dat we niet aan het water staan maar je kan niet alles hebben. Om 7 uur is het nog 27 graden buiten.

22 april. Lekker geslapen vannacht en beginnen de dag met een lekker ontbijtje. Zien dat er een plaats is vrij gekomen aan het water en we verhuizen snel met de camper, staan hier nu eerste rang voor het pontje. Om half 11 gaan we wandelen in het plaatsje. Het is een leuk plaatsje maar wat je hier wel mist zijn winkels. Er is bijna niets, geen bakker of slager gezien. Denk dat die aan de overkant van de rivier zijn dus dat gaan we morgen wel bekijken. Het is heerlijk weer en vinden het toch best wel mooie plekjes. Zijn om 1 uur weer bij de camper en genieten de rest van de dag van de zon en het water. Het is weer 25-30 graden en oppassen met verbranden.
23 April. Worden laat wakker en ontbijten met vers gebakken broodjes. Daarna de fietsen uit de camper en gaan de omgeving verkennen. Eerst goed in de zonnecrème, het is al vroeg 25 graden. Ongekend dit weer voor de tijd van het jaar. Nemen het pontje naar de overkant en fietsen langs de Main naar Kitzingen. Het is prachtig fietsen  over mooie fietspaden en de weg staat met bordjes goed aangegeven. Kitzingen is een leuk stadje met een mooie marktplaats. Daar was een soort wijnfeest aan de gang, mensen in klederdracht, een muziekkorps dus gezellig. Krijgen van een paashaas geverfde eieren aangeboden, dus al vroeg een eitje pellen.
Wel druk op straat, volle terrasjes en de mensen volop aan de wijn en het bier. Lopen door het centrum en bezoeken de St Johanneskerk. Kopen een broodje braadworst en die was heerlijk. Terug naar de fietsen en rijden verder langs het water. Bezoeken verschillende kleine plaatsjes die bijna allemaal wel een camperplaats dicht bij het water hebben. Het is dan ook overal druk met campers, prachtig weer en Paasweekend. Drinken wat op een terrasje en we genieten van deze mooie fietstocht. Rijden via de overzijde van de Main weer terug richting Mainstockheim.

We komen weer door Kitzinger waar we iets bijzonders zien. Op de Main varen wel 20 aparte bootjes, het zijn amfibie personenauto’s die ook gewoon op de weg rijden. Het is wel een vreemd gezicht als ze als bootje komen aanvaren, het water uitrijden en hun weg over de straat vervolgen. Er staan veel mensen te kijken en te fotograveren waar ze het water uitkomen. Na deze leuke onderbreking fietsen we het laatste stukje naar Mainstockhein. Zijn om half 4 weer terug bij de camper. Stoelen in de zon en lezen de rest van de dag. Mooie dag gehad.

24-25 april. Beginnen de dag met een vers gebakken broodje en gaan daarna weer fietsen. Gisteren naar het zuiden langs de Main gereden, vandaag gaan we naar het noorden. Wat is het hier heerlijk rustig fietsen, dit hadden we echt niet verwacht, goede fietspaden en alles goed aangegeven. Rijden eerst naar Dettebach waar een vlooienmarkt is vandaag. Fietsen eerst door het plaatsje maar dat valt tegen, het is overal heel stil op straat. Zal wel door het Paasfeest komen, misschien wordt dat hier veel thuis met de familie gevierd. De vlooienmarkt is wel even leuk om te zien maar niet bijzonder, van alles te koop waaronder wel zeer veel boeken.
Hebben het gauw gezien en rijden door naar Schwarzach maar ook dit is een uitgestorven plaatsje vandaag. Gaan naar Munsterschwaznach waar we de abdij bezoeken. Er was een dienst bezig in de abdijkerk maar de rest was gesloten door een grote verbouwing. Fietsen via Horblach aan de andere kant van de Main richting Albertshofen. Nemen het pontje en varen over naar de camperplek. Jammer dat het overal zo stil was mischien is dat altijd wel op Zondag. De rest van de dag wat lezen en naar de drukte op het water kijken. We eten elke avond buiten en om 7 uur nog 23 graden.
Tweede paasdag gaan we niet fietsen maar blijven bij de camper. Maken er een rustig dagje van, maken de camper van binnen een beetje schoon en ook van buiten heeft de voorkant wel een schoonmaakbeurtje nodig. Donderdag waren er onder het rijden heel veel muggen en vliegen op de voorkant gekomen en die waren nog niet verwijderd. Wel zo prettig om weer een voorruit te hebben waar je door heen kan kijken. De rest van de dag veel buiten in de zon, het is wel wat koeler dan gisteren en aan het eind van de middag komt er ook meer bewolking aan de lucht. Gaan morgen verder richting Oostenrijk.
26 April. Verlaten de mooie camperplek aan de Main en gaan verder via de Romantische strasse naar het zuiden. Mooi weer maar wel wat bewolking aan de lucht. De eerste stop is bij de supermarkt om wat boodschappen in te slaan. Komen langs Rothenburg aan de Tauber en daar stoppen we even. Parkeren vlak bij het stadje voor € 2,- p/uur, ja ze weten hier de prijzen ook wel. Leuk plaatsje met mooie vakwerkhuizen maar wel heel veel op de toerist ingesteld, allemaal winkeltjes en restaurantjes voor de vele toeristen die hier komen. Je vraagt je af waar de plaatselijke bevolking  hun boodschappen doen.

de beroemde Sneeuwballen

Donauworth
Rijden door via weg 25 naar Dinkelsbuhl, ook een oud plaatsje met mooie huizen en een zeer grote kerk. Ook hier lopen we een poosje rond en het begint een beetje te regenen op de terugweg  naar de camper. Eten een stokbroodje en gaan verder richting Donauworth. Rijden door een mooi groen landschap met hier en daar een geel koolzaadveld. Op een parking in Donauworth is een apart gedeelte voor campers waar je gratis mag overnachten. Het is een aardige plek aan de Donau. Zijn hier om 5 uur, de lucht knapt op en de zon verschijnt weer. Hopen morgen ook op wat zon.   

27 april. Vannacht veel regen gevallen en ook als we opstaan regent het nog. Ga even een broodje kopen bij de bakker en dat is vast mijn ochtendwandeling van 15 min. Gaan toch maar rijden richting Fussen. Er is niet veel aan met dit grauwe regenachtige weer. Geen weer om nog een stadje te bezoeken. Maken nog maar een stop voor de koffie en daarna door naar Fussen. Het rijdt wel vlot en komen er om 2 uur aan. Hebben een camperplaats met WiFi dus mooi tijd voor de post en de site. Winkelen een poosje rondom de camperplek en je koopt altijd wel weer wat. Het wordt wel een koude nacht.