Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
Italie 2011 week 5
19 Mei. Lopen om 10 uur even naar het stadje toe, gelukkig op een lage heuvel dus weinig klimmen. Hadden er weinig van verwacht maar het plaatsje is een grote verassing. Heeft een leuk centrum met aardige winkeltjes en een heel mooi kerkje. Vooral de mozaiekvloer is heel mooi. Ook een mooi museum in een paleis en niet te vergeten een prachtig fort met uitzicht over de stad en het meer. Het paleis Palazzo della Corgna is voorzien van mooie fresco's maar er zijn weinig voorwerpen tentoongesteld. Toch wel mooi om te zien. Vanuit het paleis ga je via een lange smalle gang naar het fort toe.
Castiglione del Lago
prachtig mozaiek
wanden en plafonds zijn mooi beschilderd
veel naakt in dit museum
gang naar het fort
Dit is een prachtig fort en heel mooi om over de muur het fort rond te lopen. Klim even naar het hoogste punt, de toren van de toegangspoort en vandaar een mooi uitzicht over de omgeving. Moeten weer via dezelfde weg terug en via het museum weer naar buiten. In de tuin van het paleis staan nog hele oude olijfbomen. De stammen zijn helemaal open gebarsten en je begrijpt niet dat deze nog in leven blijven. Lopen weer via het plaatsje naar het meer en zoeken de camper weer op. Inmiddels lunchtijd en eten een broodje. De rest van de dag weer lekker met een boek in de zon. Om 7 uur begint het wat te regenen en hevig te onweren.
uitzicht op het centrum
hele oude olijfbomen uitzicht op Castiglione
20 Mei. Vertrekken om half 10 bij het meer vandaan. Het weer ziet er aardig uit, wel wat bewolking maar ook veel zon en die steekt op je huid. Meestal een teken van buien in de loop van de dag. Zoeken eerst een plek om de camper te verzorgen, water en toilet lozen en de watertank vullen. Dan rijden we weer het Toscaanse landschap in en dat vinden we toch mooier dan dat van Umbria. Meer open heuvellandschap met veel druivenstokken. Stoppen toch weer voor een foto maar maken ons niet zo druk. Het wordt echt heet en drukkend buiten, met weinig inspanning loop je al te zweten. Waren bij Cortona en wilden de stad bezoeken maar als we daar zijn dan zien we er toch van af.
onderweg
Is nogal wat omhoog lopen en het is nu echt vies warm buiten. Rijden maar verder naar het Chiantiegebied en maken een stop om te lunchen. Komen om 2 uur aan in Radda in Chiantie waar we een plekje vinden op de parking. Staan er nog maar net en het begint te regenen en later een giga onweersbui. Het knetterde de ene na de andere klap en allemaal zo dichtbij, om bang van te worden. Om half 5 weer droog en gaan we even Radda in. Aardig plaatsje maar door het weer weinig mensen op straat. Gaan om 7 uur uit eten, een lekkere pizza voor 2 personen op een 50 cm ronde houten plaat geserveerd.
oud kerkje van  Radda
nieuwe Vespa's te koop smakelijk eten
21 Mei. Hebben een rustige nacht gehad zonder regen en onweer. Gaan om 10 rijden richting Greve in Chiantie. Stoppen veel onderweg voor het mooie Toscaanse landschap. Soms wel stukken zonder uitzicht door de vele bomen maar dat wordt steeds minder. Stoppen eerst in Chiantie waar een goede camperplaats is. Parkeren daar en lopen naar het plaatsje. Het is hier rustig op straat en het valt me op dat je haast nergens meer vrijblijvend wijn kan proeven. Er zijn wel genoeg wijnen te koop en die worden steeds duurder. Een goedkope fles Chiantie Classico kost al gauw € 12,- tot € 20,-
mooie schoorstenen
genoeg wijnen
Om half 1 weer bij de camper en eten een broodje. Daarna rijden we verder naar Greve. Het is zaterdag en druk op de weg. Vooral motorrijders gebruiken de weg dan als racebaan. Maar ook de automobilisten zijn meesters in het afsnijden van bochten en vaak komen ze ver over de streep door de binnenbochten op je af. Zien genoeg gedenktekens langs de weg waar het mis is gegaan. Om half 3 in Greve, zetten koffie en lekker een poosje me een boek onder de boom. Gaan om 5 uur even naar het centrum maar daar is het ook rustig op het plein. Ook hier div. winkels waar wijn en hammen te koop zijn. Komen hier wel hele dure wijn tegen € 142,80 per fles.
onderweg
mooi Toscana
centrum Greve
veel hammen te koop dure wijn
Onderweg
22-23 Mei. Zondag vandaag en blijven in Greve staan. De ervaring is dat je op zondag beter niet binnendoor kan rijden. Het lijkt wel dat alle Italianen dan onderweg zijn en is het overal erg druk. Het is lekker weer en zitten buitenlekker een boek te lezen. Het wordt weer warm in de loop van de dag en om 2 uur ruim 30 graden. Eind van de middag ontstaan er weer buien maar er vallen hier maar een paar druppels regen. Zitten tot half 9 buiten en dan naar binnen door de vele muggen. Slapen goed en na het ontbijt langs de sanizuil de camper verzorgen. Daarna verder noordwaards richtig Venetie.
Mooie camperplaats
Rijden binnerdoor en dat schiet niet echt op, de wegen zijn vrij goed maar we komen door veel plaatsjes en dat kost wel tijd. Ook zijn de wegen bochtig en het gedeelte me de Muraglionepas kost heel veel tijd. Proberen onderweg een paar keer te internetten maar lukt niet. Komen om 4 uur aan in Carsal Borsetti na 180 km te hebben gereden. Er is een mooie CP. waar we eerst koffie drinken. Dan naar het strand dat maar 100 meter lopen is. Er zijn aardig wat mensen om te zonnen en te zwemmen. Bij het kanaal zijn ze met kruisnetten aan het vissen en zien ze weinig vangen. Ziet er gezellig uit hier en blijven nog een dag hier staan
mooi strand
24 Mei. Nemen vandaag de fiets om de omgevig te verkennen. Rijden eerst een stukje de S 112 terug, daar zagen we gisteren ook veel visnetten langs het kanaal hangen. De meeste zijn niet in werking door de lage waterstand, staat in open verbinding met zee. Worden bij een visser uitgenodigd om te komen kijken op zijn visstek. Jammer dat het moeilijk cominiseren is door de taal. Het is wel mooi om te zien hoe alles werkt, als het net omhoog wordt gehaald dan zijn de witte reigers er direct bij. Ze vliegen gelijk in het net om snel een paar visjes mee te pikken. Ze laten zich niet snel door de visser verjagen. Kijken bij wat strandjes die hier al aardig bezet zijn.
mooie schone stranden
Fietsen naar Marina Romea, een leuke tocht en het meest over goede fietspaden. Een klein dorp waar verder weinig te zien is. Pin er even geld bij de bank en gaan daarna verder richting Ravenna. Komen bij het chemische industriegebied en moeten met een pont overvaren om in Ravenna te komen. Daar zien we vanaf en fietsen rustig terug richting Casal Borsetti. Zijn om half 2 weer bij de camper en eten een broodje. Daarna met een boek onder de bomen, het is te warm in de zon. Om 5 uur nog een rondje gefietst in Borsetti, valt op de de meeste winkeltjes dan nog gesloten zijn of net open gaan. Zitten tot half 9 buiten, dan naar binnen voor de muggen.
grote visinstalatie aan zee
25 Mei. Rijden vandaag verder naar Noale waar een goede CP zou zijn en waar je op de trein of bus kan stappen naar Venetie. Het is al warm als we om 10 uur gaan rijden en dan zitten we nog aan de kust. Het landschap doet Nederlands aan, veel vlak akkerland, grasland en hier en daar wat koeien. De weg is ook hier weer slecht, had dit niet verwacht in Italie. Komen ook door veel plaatsjes en dat schiet ook niet echt op. Zijn om 2 uur in Noale en het is een kale plek met een slagboom naast het busstation. Kan alleen maar een kaartje kopen voor max. 48 uur en dat kost € 10,- Er staat maar 1 camper dus plaats genoeg.
Eten eerst een broodje en daarna stoelen buiten en de dag van morgen voorbereiden, dan staat Venetie op het progamma. Zoeken op wat we echt willen zien en waar we het kunnen vinden. Loop naar het koffiehuis op het busstation en vraag naar info om met de bus te gaan inplaats van met de trein. Het station is 500 meter lopen en de bus is 25 meter. De bus doed er een kwartier langer over en stopt ook in het centrum van Venetie. Koop er een retourtje voor de bus voor ons samen voor € 12,40. Wel vroeg op, de bus gaat om 7.20 uur. Staan naast een parkje en daar zijn div.voorzieningen om te sporten en te spelen en waar goed gebruik van wordt gemaakt.