Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
Italie 2011 week 7
2 Juni. Aardig weer als we opstaan, wel veel hoge bewolking maar dat lost misschien wel op. Ga eerst broodjes kopen, die zijn lekker hier. Dan lozen en water innemen. Rijden dus nog een rondje door de bergen via de R 48 en de S 52. De weg is goed, het landschap in het begin wel mooi maar later valt het tegen. Het landschap en de bergen zijn weinig zichtbaar door de vele bomen waar je tussen rijdt. Het weer wordt er ook niet zonniger op, jammer dus. Rijden naar de Pragser Wildsee waar rond het meer mooi gewandeld kan worden. Parkeren de camper op de parking waar we ook mogen overnachten. Inmiddels half 2 en eerst een broodje eten.
onderweg langs de R48
Na het eten gaan we wandelen om het blauw-groene meer. Het is wel lekker weer terwijl we toch op 1500 meter zitten. Het meer is mooi met de kale bergen er om heen, lijkt wel op Canada. Jammer dat we niet wat meer zon hebben voor de foto's. Lopen via de westkant rond het meer en driekwart van de afstand is goed te lopen. Het laatste stuk aan de oostkant bestaat uit zeer veel trappen. Vermoeiend maar wel goed te doen. Het is een mooie plek en dat vinden meer mensen, het is hier druk, zelfs bussen met toeristen komen hier voor de wandeling. Om 5 uur zijn we rond en gaan naar de camper
veel trappen maar wel mooi
even genieten
natuurlijke paden prachtige plek

3 juni. Het wordt slechter weer in de Dolimieten en besluiten de planning aan te passen. Rijden naar Brunico en willen daar even boodschappen doen maar de Lidl kunnen we niet vinden waar hij zou moeten zijn. Bij het station parkeren we de camper en gaan de stad in. Bijna de eerste winkel die we tegenkomen is de Lidl. Terug maar even de noodzakelijke dingen inslaan. Als je van winkelen houd dan is dit een goede keus, een en al winkels. Het is wel een gezellige plaats maar wel druk. Ook hier hebben de mensen een vrije dag en de scholen zijn ook gesloten.

Bezoeken er 2 kerken en die zijn wel mooi. De kathedraal is binnen prachtig maar buiten mag de begraafplaats ook gezien worden. Dat ziet er tot in de puntjes verzorgt uit, zelden een zo goed onderhouden begraafplaats gezien. Om half 1 hebben we het gezien, eten een broodje en gaan door naar de Abbazia Di Novacella in Neustift. Dit is een klooster van div. gebouwen waarvan de kathedraal een pronkstuk is. We komen niet verder dan het voorportaal, de ijzeren hekken zitten nog op slot. Maken foto's door de hekken heen, wat ziet dat er prachtig uit. Dit moet wel veel tijd en geld hebben gekost om dit zo te maken.
Lopen rond op de binnenplaats en zien dat er ook rondleidingen zijn waar we een kaartje voor kopen. Met de gids bezoeken we eerst de bibliotheek en het museum. Wat staat hier een verzameling boeken, nog nooit zoveel bij elkaar gezien. Er staan er duizenden in div. afmetingen en die vanaf 1600 zijn geschreven. Ook het museum is heel mooi met veel voorwerpen en schilderijen. Daarna bezoeken we de kerk en je raakt niet uitgekeken. Beslist een bezoek waard. Om half 5 gaan we naar Bressanone waar we op een grote parking de camper neerzetten en hier ook overnachten.
blibiotheek museum
wandkleden gemaakt van gedroogde bladeren en bloemen Basiliek
Bressanone
4 juni. Goed geslapen ondanks de luidruchtige jeugd op de parkeerplaats, het is ook weekend en er schijnt een disco te zijn. Lopen om half 10 naar de stad om de Kathedraal te bezoeken. Ook deze is weer heel mooi van binnen. Hij is gebouwd in de 18e eeuw en de kleur aan de buitenzijde is opvallend geel. Binnen prachtig versiert met beelden, houtsnijwerk en schilderwerk. De 12e eeuwse kruisgang is nog in goede staat en de beroemde fresco's uit de 15e eeuw zijn soms helemaal weg en anderen zien er nog perfect uit. Wel mooi om te zien. Wandelen nog wat door de straatjes in het centrum en gaan om 12 uur weer verder.
Basiliek Bressanone
mooie schilderingen
kapel in een zijbeuk mooi bewerkte bnken
kruisgang met oude fresco's
monnikken in pijen van jute en op blote voeten
gezellig plein en straatjes
mooi hotel op de Sella pas
Het weer is nog aardig en willen nog het Eggental rijden. Het begin is aardig maar de rest valt ons tegen. Ook het weer wordt slechter en we stoppen een paar keer door de regen. Rijden nog een paar passen en we treffen het dat op de passen de zon ons niet in de steek laat. Bij Wolkenstein is er een parkeerterrein bij de skilift waar je mag overnachten. Het is een mooie rustige plek waar je ook mooi kan wandelen. Er valt soms wat regen maar eind van de middag is er weer zon. Lopen een rondje en maken wat foto's. Na het eten veel regen. Maar afwachten wat het morgen wordt. Eerst maar een nachtje slapen dan zien we wel verder.
even mooi weer maar drijgende wolken
mooie overnachtingsplek op 1800 meter
5 Juni. Heerlijk geslapen op deze stille plek, het enige wat je hoorde was het smeltwater dat door het beekje naar beneden komt. Het is donker weer en er valt regelmatig wat regen. Vanaf 11 uur komt ook de zon af en toe door de wolken heen. Blijven hier maar staan, overal om ons heen hangen de wolken tussen de bergtoppen. Hebben nog een paar boeken, een zwakke internetverbinding in de camper en zo komen we deze dag wel door. Om half 3 valt er veel regen maar een paar uur later klaart het op en komt de zon er een half uurtje door. Het is dan helder op deze hoogte en perfect voor een paar foto's. Hopen morgen met beter weer verder te gaan.
donker en nat
eind van de dag even mooi vies water door de regen
zo hoort het te zijn.
onderweg
6 Juni. Gisterenavond en vannacht regelmatig regen en ook als we wakker worden is het niet droog. Gaan op weg richting Oostenrijk, rijden via de S 242 naar de autobaan en het weer knapt een beetje op. Besluiten om via de Jaufenpas en de Timmelsjoch te rijden. Achteraf een verkeerde keus, omhoog naar de eerste pas begint het te regenen en boven aangekomen op 2100 meter is er van de omgeving niets te zien. Halverwege de afdaling en de klim naar de Timmelsjoch is het redelijk maar boven de 1800 meter weer in de wolken en regen.
kerkje op de Jaufenpas op naar 2500 meter
Op de Trimmelsjoch is de omgeving niet te zien. Er ligt nog aardig wat sneeuw en het is er koud, zitten ook op 2509 meter. Dalen de pas af en gaan via het Otztal richting Stams. Het weer knapt niet op, het blijft regelmatig regenen en rijden maar door naar Fussen. Daar is een goede camperplek waar we ook een internet verbinding hebben. Met maar 275 km op de dagteller zijn we de hele dag onderweg geweest. Jammer van het weer op de Timmelsjoch, die rijden we vast nog een keer als de zon schijnt, hij lijkt ons erg mooi. Morgen zien we wel verder, bij slecht weer maar verder op huis aan.
in de klim soms smalle stukken
op de Timmelsjoch
soms zicht in een dal
7-8 juni. Beginnen de dag rustig, lozen en nog wat water innemen. Dan nog wat boodschappen en inmidddels half 12 als we op weg gaan. Het is aardig weer en rijden binnendoor langs de Bodenzee. Daar is het al druk met toeristen en we schieten niet echt op. Wilden via het Schwarzwald rijden maar de zon laat ons in de steek en het wordt ontzettend benauwd weer. Meestal een voorbode voor slecht weer. Zien af van ons plan en nemen de autobaan richting huis. Rijden tot Pforzheim waar een aardige CP is. Hier overnachten we.
Beginnen aan de laatste dag op weg naar huis. Hebben nachts aardig wat regen en ook vanmorgen onderweg veel regen. Om 12 uur knap het weer op en soms zien we de zon verschijnen. Wel wat oponthoud door werk aan de weg maar na de middag schieten we lekker op. Eind van de middag parkeren we de camper weer na 7 weken voor de deur. Wij kijken terug op een mooie ontspannen trip met veel mooi weer en waarin we heel veel prachtige dingen hebben gezien.