Week 1 -2 -3 -4 -5 -6 Italie 2019 week 1 Index
12 aug. Vertrekken om half 10 en hebben mooi weer om te rijden. Geen drukte onderweg en dat gaat goed tot na de lunch. Krijgen een paar uur stevige plensbuien met wat onweer. Veel water op de weg en rustig rijden. Zijn om half 4 in Saarlouis en ook daar krijgen we een plensbui. Om 5 uur komt de zon en lopen we naar het stadje. Veel winkels en terrasjes hier. Eten lekker bij een chinees wok restaurantje en daarna nog een coupe ijs op een ander terrasje. Om half 8 weer bij de camper.
CP Saarlouis Mooie plek, geen voorzieningen. N 49.32131 E 6.7429
13 aug. Mooi zonnig als we opstaan maar na een half uurtje meer wolken dan zon. Vertrekken om 10 uur rijden naar Eguisheim en dan gaat niet snel via de binnenwegen en door veel dorpjes. Wel een hele mooie rit door een prachtig landschap. Veel akkerbouw en verder zuidwaarts komen we langs de druivenvelden. Om half 3 stoppen we bij een wijnboer waar je met 5 campers kan overnachten. Drinken wat en lopen naar het stadje. Daar is het gezellig druk met toeristen. Het is een heel mooi plaatsje met mooie gebouwen en heel veel bloemen op straat en aan de huizen. Om half 5 wandelen we terug en ik ga even een paar wijntjes proeven. Natuurlijk gaan er een paar mee de camper in. Morgen gaan we een fietsroute hier in de omtrek maken.
Overnachtingsplaats bij Wijnhuis Stoffel. water en stroom aanwezig. N 48.04716 E 007.30714
14 aug. Blijven hier nog een dag staan en doen vandaag een fietstocht de landschap rondtour van 43 km. Mooie rustige tocht tussen de druiven en maisvelden. Komen wel op onverharde paden en dat is soms hobbelen en plassen ontwijken. In een plaatsje waren we net op tijd om een paar broodjes te kopen, de winkel ging sluiten. Soms wel even zoeken om op de route te blijven maar hebben genoten van de tocht. Om 3 uur weer bij de camper en doen de rest van de middag wat lezen. Ga nog even een paar wijntjes proeven en komt met een lekker wijntje terug. Lopen s avonds nog even het plaatsje in maar daar zijn alleen nog wat terrasjes open dus we zijn weer snel terug.
15 aug. Vanmorgen rijden we eerst naar de CP bij het centrum, daar kunnen we gratis lozen. Daarna naar een andere wijnboer waar net nog een plekje is. Daarna op de fiets naar Colmar. een mooie rit langs de druiven en weinig last van het verkeer door de fietspaden hier. Colmar is een mooie stad en daar is het druk. Halen bij het toeristenburo een routekaart en lopen de uitgezette wandeling. Komen op mooie plekjes maar hebben vandaag weinig zon. Eten in een restaurant en vervolgen onze weg. Om 3 uur weer op de fiets naar de camper. Onderweg even schuilen voor een regenbuitje maar verder een mooie dag.

CP bij Wijnboer Bannwarth- alle voorzieningen en gratis N 48.04434 E 7.30539

16-17 aug. Mooi weer als we opstaan en rijden vandaag naar Mesnay. Komen door een afwisselend landschap van akkerbouw en wijnvelden. Rijden veel via dorpjes en dat kost best veel tijd door de smalle weggetjes. Soms wel even zoeken om op de route te blijven. Tanken onderweg bij een supermarkt voor € 1,39/l. Zien onderweg ook prijzen van € 1,53 voor een liter diesel. Om 3 uur op de CP en de rest van de dag lekker in de zon voor de camper. Even bijkomen van de drukke dagen in de Elzas. Volgende morgen rijden we op de fiets naar Arbois en doen wat boodschappen. Wandelen ook even door het plaatsje maar kan ons niet boeien. Fietsen terug naar de CP en doen verder weinig vandaag.

CP bij Mesnay met water en lozen, is gratis. N 46.89786 E 5.8009. Mooie rustige plaats.

18 aug. Vandaag rijden we naar La Balme de Sillingy op 480 meter hoogte. We rijden weer binnendoor en doen ruim 5 uur over 147 km. Veel bomen waar we tussendoor rijden dus geen mooie uitzichten. Ook heel veel bochten, smalle stukken met muurtjes langs de weg dus dat schiet niet op. Om 3 uur op de CP en daar staan maar 7 campers. Betalen met pinpas voor openen slagboom. Drinken eerst koffie en wandelen daarna nog even het meer rond. Onder de bomen is het druk, alle mensen willen uit de zon zitten. Het is warm met meer dan 30 gr en het voelt ook nog klam aan. Rest van de dag lekker lezen. Begin van de avond staan er wel 20 campers. Zitten tot half 9 buiten.

CP La Balme de Sillingy met alle voorzieningen. prijs € 6,80 slagboom met betaalautomaat N 45.97151 E 6.031

 

index

week 2