Week 1 -2 -3 -4 -5 -6 Italie 2019 week 2 Index
19-20 aug. Rijden 33 km verder naar Thones, daar is een leuke CP waar we een paar dagen kunnen staan i.v.m. de regen die ze opgeven. Leuke route binnendoor en het rijd vlot. Om 11 uur in Thones en drinken eerst koffie. Lopen naar de Lidl en halen wat boodschappen. Het regent als we buiten komen. Om 2 uur knapt het op en de zon komt er weer door. Lopen om 3 uur naar het centrum en het is een toeristen plaatsje met veel winkels en terrassen. Verder is er weinig interessant te zien. Het blijft wel aardig weer en droog tot 10 uur. Daarna begint het te regenen en dat gaat ook de volgende dag door tot 10 uur s avonds. We vermaken ons de hele dag wel in de camper. Morgen schijnt de zon volgens de weerberichten.

Camperplaats in Thones zonder voorzieningen. N 45.88078 E 06.32106

21 aug. Beginnen vandaag aan de Route des Grandes Alpes en rijden naar de Col de Aravis op 1498 meter. De route is mooi en de weg is goed, overal breed genoeg om elkaar te passeren. Weer mooi om in de bergen te rijden. Wandelen rond op de col en hebben heerlijk weer. Het is er wel druk en weinig parkeerruimte als we om 12 uur vertrekken. Rijden naar Signal de Bisanne maar daar zitten we in de wolken en totaal geen uitzicht, jammer hoor. Rijden weer naar beneden en lunchen onderweg. Verder weinig plekjes om te stoppen voor een foto. Bij Lac de Roselend is het rustig en parkeren aan het water. Wat een mooie plek is dit. Kunnen heerlijk buiten in de zon zitten tot half 5. Er trekt laaghangende bewolking over het meer en dat blijft hangen en weg is het mooie uitzicht. Het wordt ook koud dus lekker de camper in.

Het is een genot om hier rond te wandelen.

Overnachting bij Lac Roselend. hoogte 1568 meter- geen voorzieningen N 45.69151 E 6.63051

22 aug. Weinig zon als we gaan rijden, hadden mooi weer verwacht. Rijden eerst naar Bourg Saint Marie en tanken er gas en diesel. Daarna weer de bergen in en jammer dat we de zon moeten missen. Maken wat stops en komen door drukke toeristen plaatsjes. Zijn op weg naar de Col de l'Iseran. Veel slechte stukken weg op deze klim. We zien langs de weg in Val -D'lsere een loosplaats, we lozen er en doen de watertank weer vol. Stoppen bij de parking Pont Saint Charles en gaan hier overnachten. Mooie plaats om wat te wandelen, snel stromend water voor de deur en rondom mooie ruige natuur. Wel stevig klimmen op de paden met veel keien maar wel te doen. Aan het einde van de middag komt toch de zon nog door en dat fleurt gelijk de omgeving op. Het is wel lekker weer met 25-26 graden.

Parking Point Saint Charles - hele stille plek s'nachts - geen voorzieningen - N 45.45475 E 7.03737 - hoogte 1950 m

23 aug. Rijden naar de Col d l'Iseran op 2770 meter. Mooie klim over een goede weg. Boven lopen we even rond maar het is er fris in de wind. Stoppen bij een schapenverblijf tussen de rotsen. Er lopen wel 250 schapen en geen herder of honden te zien. Dalen af naar Bonneval Sur-Arc en bezoeken dit mooie bergdorpje. Alleen voor de bloemen in de straatjes al een bezoek waard. Over de Col de La Madeleine naar de Col du Mont Cenis. Stoppen daar even maar dat stelt niet veel voor. Ligt op 1900 meter en door de wind is het er heel koud. Gaan verder naar het meer en zoeken een plekje aan het water. Jammer dat het weer ook vandaag tegen zit, wel wat zon maar heel veel bewolking. Om half 5 zakt de bewolking over het meer, weg uitzicht en de temperatuur zakt naar 13 gr. dus de camper in. Daarna regen tot 8 uur.

Overnachting Lac du Mount Cenis - geen voorzieningen - N 45.24517 E 6.93158 - hoogte 1971 meter

24 - 25 aug. Gaan om half 10 rijden en eerst een steile afdaling naar 525 meter. Dan komen we weer op normale rechte wegen te rijden, zelfs nog een stukje 4 baans. Weer even wat anders dan het bochten rijden in de bergen. Brengen een bezoek aan de duivelsbrug, een brug over een diepe kloof. Je kan er ook via een kabel naar de overkant van de kloof komen, lijkt me eng. In de kloof zijn ook veel klimmers die via de steile wanden omhoog of omlaag klauteren. Na een uurtje gaan we verder en gaan we weer omhoog naar de Col du Glandon op 1934 meter. Mooie klim maar de weg is soms wat smal. Het blijft opletten met fietsers en motoren, ze rijden hier als gekken.
Op de col zien we een kudde van honderden schapen die een donkere kleur hebben, zie je niet vaak. Ze nemen zelfs bezit van de weg. Gaan een poosje wandelen via een goed pad en de natuur is geweldig. Hier zien we veel sprinkhanen en er worden er genoeg plat getrapt door de wandelaars. Om 6 uur komt de schaapskudde weer naar het nachtverblijf en een gedeelte komt over de parking heen. Mooi om te zien hoe de herder en zijn 2 honden de kudde naar het nachtverblijf loodsen. Morgen mooi weer en blijven hier overnachten.
Lekker geslapen en worden wakker van de vele auto's van wandelaars die er vroeg bij zijn. Hoorde om half 8 al wandelaars vertrekken. Wij gaan ook een stuk wandelen en dat is zwaar, soms slechte paden en gaan niet te ver. Zien wandelaars die bessen plukken met een soort kam aan een bakje? Om 12 uur weer terug en de benen rust geven. Om 1 uur komt er een wielerronde van landenploegen langs, ook weer mooi om te zien. Veel volgauto's en heel veel politie. Verder heerlijk in de zon zitten en wat lezen en genieten van alles wat rondom ons te zien is. Om 6 uur komen ook de schapen weer terug en even later komen er weer paraselers zweven dus ook dan is er weer wat te fotograferen. Hebben ons hier lekker vermaakt op deze prachtige Col de Glandon.

Parking op de Col du Glandon zonder voorzieningen. N 45.23961 E 6.17553 hoogte 1924 meter

week 1   Index     week 3