Week 1 -2 -3 -4 -5 -6 Italie 2019 week 3 Index
26 aug.Vandaag rijden we meerder cols. Verlaten col de Glandon en na 3 km op Col de la Croix de Fer op 2068. Lopen een rondje maar weinig te zien. Gaan door naar Col du Telegraphe op 1566 m. Dat zit niet mee door een wegafsluiting en moeten we een stuk omrijden via soms smalle slechte wegen. Maar doen rustig aan en gaat allemaal goed. Ook hier een stop voor wat foto’s. Doen wat boodschappen bij de Lidl  in St Jean-de-Mauriennen en dan door naar Col du Galibier op 2645 meter. In Valloire stoppen we bij de CP om te lozen en naast de CP staan figuren van stro opgebouwd. Leuk om te zien. Daarna naar de Col du Galibier. Boven is het druk en kunnen nergens parkeren. Moet eerst een paar honderd meter dalen en dan het steile stuk omhoog lopen wat goed zwaar is. Toch mooi om hier even te zijn.

Daarna nog 9 km naar de Col du Lautaret op 2056 meter. Daar is plaats genoeg om te overnachten. Zijn daar om 3 uur en drinken eerst wat. Daarna lopen we een rondje door het dorp maar dat is zeer klein. Gaan de botanische tuin bezoeken en die wordt steeds groter. Niet echt de goede tijd nu, het meeste is uitgebloeid. Om half 6 weer bij de camper en kunnen nog een poosje lekker in de zon zitten. Drukke maar mooie dag met prachtig weer.

Vrije plek op Col de Lautaret - water in dorpje. N 45.03304 E 6.40748 Hoogte 2058 meter.

27 aug.. Vertrekken om 10 uur van de Col du Lautaret en rijden naar de Col du I`lzoard op 2360 meter. Goede weg omhoog en een mooi gebied om door te rijden met weidse uitzichten. Op de col is het druk en maar weinig ruimte om te parkeren. Maken er wat foto’s en dalen weer af naar Briancon. Blijven de alpenroute volgen en komen via mooie dorpjes in Vars. (voordorpje van de vakantieplaats) Daar maken we een stop voor wat foto’s in het kleine plaatsje. Dan rijden we door naar Les Claux waar een CP is. Zie een waterpunt en doe de tank vol. Komt een fietser aan en die zegt boos dat het geen goed water is maar spoelwater. Er stond VTT op het bordje maar wat het betekent?  Op P5 verder omhoog is wel een sani gebouwtje met goed water. Dit alles is kosteloos, ook het overnachten.

Om 4 uur begint het te regenen dus blij dat we hier gestopt zijn. Om 6 uur echt noodweer met regen en kleine hagelstenen, Je kan elkaar bijna niet verstaan zo’n herrie is het in de camper, Nog nooit zo hard zien regenen. Om 9 uur wordt het minder en om 10 uur weer droog. Morgen zien we wel of we richting Italië gaan.

CP Les Claux op Parking 5 - alle voorzieningen en overnachten gratis - N 44.57554 E 06.67780 - hoogte 1905 meter.

28 aug. Rijden de Col de Vars naar boven mooie maar daar is er weinig te zien. Rijden door en de afdaling is steil met 10-12 %. Remmen lopen wel een beetje warm. Krijgen ook weer regen maar het gaat niet zo hard. Bij Col de Larche rijden we Italië in. Begint wel hard te regenen en rijden in de wolken en het zicht is soms maar 20 meter. Krijgen een afdaling met veel haarspeldbochten maar de weg is gelukkig breed. We dalen 300 meter en zitten we weer onder het wolkendek en het zicht is weer goed. De weg verder is goed met hier en daar een slecht stukje. Tanken diesel voor € 1,43 en dat valt mee, had het duurder verwacht. In het plaatsje Cherasco is een CP op een mixparking en er staat 1 camper als we om 3 uur aankomen. Om half 5 gaan we het plaatsje bezoeken. Om 6 uur weer bij de camper.

CP in Cherasco op mixparking met voorzieningen - gratis lozen en water. N 44.64868 E 07.85465

29 aug. Rijden naar Pavia en enkele km. ten noorden staat het Certosa Di Pavia klooster wat we willen bezoeken. Gaan weer via binnenwegen en dat schiet niet op, het wegdek op veel plaatsen aan vervanging toe. Zijn er om half 3 en gaan om 3 uur naar het klooster, vanaf de CP maar 200 meter lopen. De kloosterkerk is prachtig van binnen en ook het museum is ook mooi om te zien. Wel veel beelden en wandversiering zijn van gips gemaakt. Veel van het klooster is niet open voor bezoekers. Even zoeken om in de tuin te komen, veel doorgangen zijn gesloten. Om half 6 weer bij de camper en zitten tot 9 uur buiten. Dan komen de muggen wat bloed pikken van ons. Was een zeer warme dag met 34 graden en benauwd weer. Voor morgen nog warmer.

Mixparking met gedeelte voor campers. Betalen per uur via muntenautomaat incl. voorzieningen. N 45.25666 E 09.14058

30 aug. Vandaag rijden we naar Barga. Gaan binnendoor maar al snel een wegomlegging. Bij het begin een bord wegomlegging maar hoe je verder moet rijden is jou probleem. Na veel slechte smalle wegen nemen we de tolweg. Betalen voor 140 km € 9,-. Dan via de S 12 en die kost veel tijd. Wat een bochten zitten er in deze weg. Om 4 uur pas in Barga en er staat geen enkele camper. Dachten bij een wijnboer te staan maar het is een wijnverkoop. Zitten lekker buiten tot 6 uur en begint er een feestje bij de winkel, een soort disco. Gevraagd om 8 uur hoelang dit doorgaat en het stopt om half 10 zeggen ze. Later komen ze een dienblad brengen met hapjes en een karafje wijn. Het feest stopt om half 11, eindelijk rust. Een dag om snel te vergeten. Dachten hier nog een dag te staan maar daar zien we maar van af

CP bij wijnverkoop winkel. Mooie plek met water en stroom, € 10,- N 44.07791 E 10.48053

31 aug. Ga betalen maar ze nemen geen geld aan door de overlast van de muziek. Via een mooie route naar Greve in Chiantie. Maken een stop bij de Ponte Della Maddalena, een mooie oude boogbrug.over een smalle kloof. Vullen de boodschappen onderweg aan en zijn om 1 uur in Greve. Op de CP staat een podium wat gisteren en volgende week nog een keer wordt gebruikt en mogen er nu niet staan. Tegenover is een groot terrein waar we kunnen staan. Eten een broodje en lezen een poosje uit de zon. Willen om half 4 naar het stadje maar om half 3 al regen en onweer tot half 6. Na het eten droog en even naar het centrum gelopen. Daar is weinig te bewonderen en ook heel stil op straat. Veel afgezet, lijkt dat er vanavond nog wat te doen is. Om half 9 naar de camper. Zware dag, te warm en erg benauwd weer.

Overnachtingsplaats Greve tegenover de CP waar ook een kraan is. N 43.59065 E 11.31282

1 sept. Vandaag gaan we fietsen, tenminste dat gaan we proberen maar dat valt vies tegen. Vanuit Greve is het bijna alleen maar klimmen met hellingen van 5 tot 15%. We rijden wel wielrenners voorbij maar die hebben geen E-bike. Bezoeken het dorpje Montefioralle wat heel mooi is. Vervolgen onze tocht maar dat is en blijft een zware opgave. Het is geen doen in deze warmte en na 6 km besluiten we om terug te gaan. Zijn al 275 meter gestegen en terug gaat het alleen maar naar beneden en dat gaat hard. Laden de fietsen weer in de camper en gaan de rest van de route met de camper doen. Rijden naar Panzano en daar is het heel druk. In het centrum is er markt en veel wegen zijn afgeloten en is het zoeken naar een parkeerplaats. Bezoeken de markt maar daar is niet veel bijzonders te zien.
Eten in een gezellig restaurantje en lopen nog wat door het stadje. De warmte zijn we zat en gaan naar de camper en op zoek naar de CP hier. Door de wegafsluitingen blijven we rondjes rijden maar op de CP is niet te komen. Besluiten maar om terug te rijden naar Greve waar plaats genoeg is. De rest van de middag buiten wat lezen. Het is weer heel warm met 36 graden, het is bewolkt en benauwd weer. Om 5 uur krijgen we weer een onweersbui met een drupje regen. De bui gaat vlak langs ons heen en het frist er niet van op. Wordt tijd dat er eens een beetje wind komt, het is al dagen windstil.
week 2     week 4