Week 1 -2 -3 -4 -5 -6 Italie 2019 week 4 Index
2 sept. Het is al vies warm als we rijden naar Radda, een aardig plaatsje maar heel stil op straat. Waren hier al eerder en rijden door naar Castallina in Chiantie. Ook een klein plaatsje met een paar leuke straatjes. Heel warm tussen de huizen en gaan op zoek naar een plek onder de bomen voor een wat langere lunchpauze. Daarna rijden we naar het Abbazia di Oliveto Maggiore klooster. N 43.17759 E 11.54780. Dit is een mooi klooster met beschilderde gangen maar de fresco's zijn wel nodig aan restauratie toe. Allemaal wel mooi om te zien hier maar het is binnen zo warm en vies benauwd dat we eigenlijk te snel weer buiten staan.

Rijden daarna nog naar het dorpje Bagno Vignoni waar midden in het dorp nog een groot thermobad is. Wel bijzonder om dit te zien maar het wordt niet onderhouden. Staan ook bordjes bij dat je niet in het water mag zwemmen. De lucht wordt snel donker en krijgen hier weer regen en onweer. Rijden nog naar San Quirico d Orcia om te overnachten en als we daar zijn dan breekt de bui echt los, plensbuien en klappen onweer en dat tot 8 uur toe. Het is daarna wel wat afgekoeld buiten.

CP in San Quirico d Orcia betalen automaat a € 1,- p/uur 24 uur per dag. N 43.05617 E 11.60679 Geen foto.

3-4-5-sept. Vanmorgen al vroeg warm maar ze geven gelukkig wat wind op, hoop dat het wat verkoeling brengt. Rijden terug naar Bagno Vignoni en op zoek naar de thermobaden in het dal. Wel even klauteren maar we komen er. Kijken in een paar grotten waar vroeger op waterkracht graan gemalen werd. Komen bezweet terug in de camper en rijden naar Pienza. Hier betaald parkeren voor € 1,70 p/uur. In de straatjes allemaal winkeltjes voor de toerist en hebben het snel gezien. Rijden door naar Monticchiello, een leuk authentiek plaatsje. Hier wel stil op straat maar wel leuk om hier rond te wandelen. Op de parking plukken we de eerste rijpe vijgen en die zijn heel lekker. Rijden daarna naar Chianciano Terme waar een grote CP is.
Hier is het heerlijk rustig en zitten nog een poos in de zon. Slapen goed en na het ontbijt doen we eerst de was. Mooie plek hiervoor, water vlak naast de camper en bomen om een lijntje te spannen. Loop na de was een rondje en kom in een parkje waar een hele grote dansvloer ligt en heel veel oudjes zijn hier aan het dansen. Het is hier lekker en blijven nog een dag staan. Doen nog een wasje en maken de camper van binnen schoon. Verder wat internetten en lekker lezen uit de zon, het is vandaag weer erg warm. De dagen zijn hier voorbij gevlogen.

Grote CP in Chianciano Terme met voorzieningen en veel schaduw. N 43.04125  E 11.8193 overnachten gratis.

6 sept. Mooi weer als we gaan rijden maar er komt ook meer wind opzetten maar met 25 graden is het lekker. Bezoeken vandaag Montefalco, een leuk oud plaatsje. Hebben de tijd en doen onderweg nog wat boodschappen. Er staan maar 4 campers op de CP en zetten hem een beetje uit de zon. Krijgen wel klachten van de buurman, moeten 10 meter bij hem vandaan blijven. Zeg weinig en blijf gewoon staan. Gaan lekker in de schaduw zitten en eind van de middag gaan we naar het centrum. Best een leuk plaatsje maar het is erg stil op straat. Lopen een paar uur rond en maken leuke foto's. In de kerk zien we foto's van de aardbeving van 2016, wat een ravage. Er staan planken vol met poppen ter ere van de slachtoffers gemaakt door kinderen. Om 7 uur lopen we naar een restaurant en eten er een heerlijke pizza.

Cp in Montefalco met voorzieningen. Overnachten € 5,-en stroom met munten. N 42.89241 E 12.64851

7 sept. Vandaag de bergen in en de eerste stop is het dorpje Vallo di Nera. Een prachtig dorp, goed onderhouden en nog niet door massa toeristen ontdekt. Een genot om hier rond te wandelen. Daarna door naar Norcia en dat is zwaar getroffen door de aardbeving van 2016. Veel oude gebouwen in de steigers en heel veel huizen beschadigd. Niet zo aantrekkelijk om hier nu te zijn. De enkele winkels die open zijn is voor de toeristen. Vertrekken hier en wil even gas tanken maar dat krijg ik niet. Moet met kenteken aantonen dat de motor op gas loopt en niet op diesel. Bij het volgende tankstation geen probleem maar alleen contant betalen en geen bon. Verder de bergen in en op 1280 m een mooi groot grasveld waar je mag overnachten. Het is wel fris hier met 13 graden.

CP Parking Piano Grande op 1280 m met terrasje voor een broodje, pizza, drankje enz. N 42.80486 E 13.19499  Gratis
8 sept. Koud als we opstaan, 9 gr. en dikke mist. Te gek om te gaan rijden en blijven maar staan. Om half 11 komt er wat zon en om 11 uur is de meeste mist verdwenen. Wel een mooi gezicht die mist dat boven de grond blijft hangen. Vanaf deze plek hebben we ook een uitzicht op een dorp wat door de aardbeving is getroffen en bijna helemaal plat ligt. Hebben geen zin om er te gaan kijken. Kunnen weer lekker buiten zitten en blijven maar staan vandaag. Veel mensen komen hier om te wandelen en paddenstoelen te zoeken, een grote soort champions voor de spagetti e vertelden ze. Er is ook een paarden ranch waar je kan paardrijden of lange tochten kan maken. Om 5 uur te koud om buiten te zitten met 14 gr. en een koude harde wind.
week 3     week 5