Week 1 -2 -3 -4 -5 -6 Italie 2019 week 5 Index

9 sept. Gaan eerst het stadje Ascoli Piceno bezoeken. Een leuk stadje om even rond te wandelen. Heeft enkele mooie oude gebouwen en kerken. Het is weer warm om hier te lopen en vertrekken na een uurtje. Gaan richting de kust, aan het strand hopelijk wat koeler. Rijden binnendoor en komen door veel plaatsjes met nog meer stoplichten. Dat schiet niet op op en nemen 75 km tolweg. Komen bij Fossacesia Marine en daar is een camperparkje aan zee. Er staat wel veel wind en de golven maken het moeilijk om van het steile grindstrand in het water te komen. Moeilijk zwemmen maar toch wel even lekker in zee. Staan naast kleine boompjes waar we onder uit de zon kunnen zitten en vermaken ons wel de rest van de dag.

10 sept. Gaan vanmorgen langs de kust fietsen, daar is het lekker weer voor. Het is wel steeds zoeken om een doorgaande route te vinden. Regelmatig moeten we terug omdat we op een strandje komen. Soms komen we ook op grindpaden maar het is wel te fietsen. Om half 1 weer bij de camper en eten een broodje. Even wat lezen en ook weer even de zee in. Zwemmen valt niet mee met een paar zware Teva's aan. Zijn vergeten om de surfschoentjes mee te nemen. Rest van de dag lekker bij de camper en zitten tot 7 uur buiten.

Camperparkje bij Fossacesia Marine.   Overnachten € 10,- incl. water en lozen.    Stroom extra.  N 42.24030 E 14.52991

11 sept. Om 9 uur gaan we rijden en hebben mooi weer. De wegen zijn goed, veel asfalt vernieuwd. Rijden ten zuiden van Termoli naar een camperpark. Drinken eerst koffie en nemen de fiets naar de stad. Via een wenteltrap komen we in het oude centrum. Er is niet veel te zien hier, weinig monumenten of andere interessante bouwwerken. Vanaf de stadsmuur zien we nog 1 Trabucco (visserssteiger) in zee die nog gebruikt wordt. Het strand staat nog vol met stoelen maar er zijn er nog maar enkele bezet, de vakantie drukte is hier al voorbij. We eten in de stad en fietsen daarna terug naar de camper. De rest van de middag lekker buiten in de zon en er waait hier een lekker windje.

CP 5 km. ten zuiden van Termoli. Alle voorzieningen. Overnachten € 15,- incl. stroom. N 41.98515 E 15.01716

12 sept. Rijden naar Vieste via de kustweg maar dat valt tegen. Door de vele bomen zie je maar zelden de kustlijn en als je het dan eens ziet dan is er geen mogelijkheid om ergens te parkeren. De weg verder is wel goed. Doen boodschappen bij een Lidl en zijn vroeg in Vieste. Gaan naar een ACSI camping en een heel gedoe met inschrijven, Moeten origineel paspoort hebben, hoe lang blijf je, hoe wil je betalen en dan wordt je nog voorzien van een felgroen polsbandje. Eten wat en gaan om 2 uur op de fiets naar de stad. Rijen eerst langs het strand en zien de grote kalkrots staan. Daarna de stad in. Op veel plaatsen zijn alleen maar trappen en de wegen zijn erg steil dus best zwaar. Om 4 uur gaan we weer naar de camper en lekker de benen omhoog en een boek lezen.
ACSI camping di Baia degli Aranci- 1 km van de stad  N 41.88716 E 16.16644 met korting € 22.80 incl. alle voorzieningen
13 sept. Rijden via de kust naar Trani. De eerste 60 km een mooie route, goede weg en mooie weidse landschappen. Daarna heel veel bomen aan beide zijden en weg mooie uitzichten. Soms even een mooi uitzicht maar dan nergens een plekje om te stoppen. Zijn om half 2 in Trani op een camperpark vlak bij het centrum. De luifel mag uit en zitten tot half 4 onder de luifel. Het is weer dik 30 graden in de zon. Wandelen de 300 meter naar de stad en kijken eerst bij de Duomo. Mooi bouwwerk maar binnen is hij maar sober. Daarna lopen we langs de vissershaven en daar is het rustig. Zien hier voor het eerst een visser aan zijn netten werken. Lopen nog even door wat leuke smalle straatjes en hier gelukkig eens geen trappen klimmen. Om half 6 weer bij de camper en zitten tot laat buiten.

Camperpark Trani op 300 m van centrum.  Alle voorzienigen incl. WiFi.   Overnachten € 17,00    N 41.28223  E 16.41022

14-15 sept. Gaan vandaag naar Alberobello, de plaats waar nog veel Trulli huisjes staan. Rijden een stuk binnendoor en rijden ook 45 km via de tolweg. Gaan ook hier naar een ACSI camping en hier zijn geen allerlei regeltjes. Zoeken een rustig plekje en eten een broodje. Om half 3 fietsen we naar de stad. Nemen een rondweg en komen al snel mooie huisjes tegen waar de mensen nu nog in wonen. Rijden daarna naar het centrum en daar staan veel meer Trulli huisjes dan we verwacht hadden. Het is zaterdag en gezellig druk in de straatjes. Nemen eerst maar een ijsje en daarna wandelen we door de mooie straatjes en maken veel foto's. Om half 6 weer naar de camping. Blijven hier nog een dag staan, doen een wasje en verder lekker doen waar we zin in hebben.
ACSI camping Bosco Selva met kortingskaart € 20, all in. WiFi  Kleine camping met veel schaduw. N 40.77112  E 17.23567
week 4     week 6