Keukenhof 2012

1 Mei. Rijden vandaag naar de CP van de fam. Roubos in Abbenes. Ontmoeten hier campervrienden uit Belgie en gaan met hun een paar dagen de bollenvelden bekijken. Het weer werkt niet echt mee, droog maar geen zon. Gaan op de fiets richting Lisse op zoek naar de velden met tulpen. Mooi om deze bloementapijten te bewonderen en te fotograferen. We zijn voor het mooi aan de late kant zijn, bij verschillende velden zijn de bloemen al verwijderd. Dit doet de teler om de voeding niet naar de bloem maar naar de bol te laten gaan zodat deze beter van kwaliteit worden. Het voorkomt ook schimmels door de anders uitvallende bloemblaadjes. Fietsen lang mooie velden en door leuke plaatsjes weer terug naar de camper.
wat een kleur
soort dubbele tulpen
2 Mei. Beetje mistig als we opstaan, fietsen naar de Keukenhof en als we daar aankomen verschijnt ook de zon. Het is aardig druk in het park en om ons heen horen we heel veel talen van buitenlandse toeristen. Prachtig om hier te lopen en te fotograferen met al die kleuren. Ook het verse groen aan de grote oude bomen is prachtig om te zien. Het park ligt er nog goed bij maar ook hier zien we het einde van de bloei naderen. Moet toch een werk zijn om meer dan 7 miljoen bloembollen te planten op kleur in de mooi aangelegde velden. De vele in bloei staande bomen maken het plaatje kompleet. We treffen het wel met het weer, veel zon en 20 graden. de Keukenhof bestaat sinds 1950
mooie oude bomen
deze molen staat hier sinds 1957 alles gemengd in kleur en soort
mooie vormen
ook de bomen zijn prachtig
tulpen met een gekartelde rand
mooie grote bloesem

Bezoeken ook een mooie tentoonstelling van schitterende orchideeën in een van de paviljoens. Diverse kwekers staan hier met hun mooiste bloemen. Ook de bromelia’s staan prachtig in bloei. Nemen de tijd voor koffie en eten een  broodje. Daarna wandelen we verder door het park. Er is 15 km aan wandelpaden dus brengen we de hele dag hier door om alles te kunnen zien. Om 5 uur zijn we het hele park rond en zoeken de fietsen weer op. Beginnen de benen wel te voelen na zo’n dag in het het park.  Fietsen de 7 km terug naar de camper en kunnen terug kijken op een  prachtige dag in de Keukenhof.

hij bukte bij alle bloemen om te ruiken
bonte kleuren
mooi uitzicht
  Index