Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
Camperreis Marokko 2010 week 2

17 febr. Blijven staan vandaag, het is prachtig weer met veel zon. Ga een broodje kopen in de stad, dan ontbijten en lopen daarna weer naar de haven. Helaas er komen geen vissersboten binnen. Door het slechte weer en de storm zijn ze niet uitgevaren. Lopen door de nauwe straatjes van de oude stad en kijken ook even in de wijk buiten de stadsmuur. Daar zie je nog veel eenmansbedrijfjes die met weinig en oud gereedschap de mooiste dingen maken. Ook zie je hier nog veel paardenkoetsjes die de mensen als taxi gebruiken. Deze mogen niet binnen de stadsmuren komen en daarbuiten staan ze netjes achter elkaar op een vrachtje te wachten. Nemen een terrasje en internetten een poosje. De dag vliegt weer om. Om 10 avonds begint het weer te regenen en door het slechte weer en de harde wind varen de boten weer niet uit.

kleurstoffen
18 febr. Vannacht noodweer, regen en zware storm. De camper staat flink te schudden terwijl hij opgekrikt staat Om half 3 mijn bed uit en de camper verplaatst achter een gebouw uit de wind. Nu slapen we rustig. We vertrekken vroeg van deze plek voor ze ons vastzetten. Ze kunnen hier heel vreemd parkeren, zetten de auto gewoon voor je zodat je niet kunt vertrekken. De storm heeft weer veel schade toegebracht vannacht, langs de haven zijn stukken walkant weggeslagen en ook op straat staat weer op veel plaatsen water.
overal modderstromen

Nemen de afslag naar Imsouana maar daar lopen we vast. De weg wordt steeds smaller, is afgebrokkeld, en ligt vol met blubber en keien. Vindt gelukkig een plekje om te keren en komen wel eens terug met beter weer. Wel een mooie rit hier langs de kust maar de rukwinden en de regen verpesten het een beetje. Zijn om 3 uur bij Agadir en ook hier veel troep op de weg door de naar beneden komende waterstromen We gaan naar camping Terre Ocean, een mooie nieuwe camping met internet zodat ik het verslag op de site kan zetten. Lees op internet dat het weer vanaf maandag beter wordt.

omgeving Agadir
19 febr. Vannacht goed geslapen, gelukkig geen storm. De zon schijnt en een stalende blauwe lucht. Na het ontbijt vertrekken we richting Taroudant. Kijken ook even uit naar Gerard en Roxane uit Roemenie, daar zijn we vorige jaar geweest. We zien ze langs de kustweg staan met hun groene Mercedersbus. Leuk om elkaar weer hier te ontmoeten. Horen van Gerard dat de weg N 10 afgesloten is omdat er door het slechte weer stukken zijn weggespoeld. Proberen via weg 1708 naar Taroudant te rijden. Onderweg ook hier veel schade aan de weg. Als we 28 km voor Taroudant zijn dan kunnen we niet verder. Een gedeelte van de brug is met het water verdwenen en het duurt dagen voor dit hersteld is. Proberen via Oulad Teima  te rijden maar ook hier vlakbij Taroudant is de N 10 afgesloten.

Besluiten het maar over te slaan en door te rijden naar Ouarzazate. Ook hier seinen de mensen dat de weg is afgesloten Dan maar terug naar Agadir om dan maar eerst het zuiden te bezoeken. Rijden via de N 10 en 25 km voor Agadir is ook hier de weg afgesloten. Terug maar weer en via een binnendoorweg komen we toch in Agadir terecht. Doen even boodschappen en gaan naar het plateau aan de kust waar Gerard en Roxane nog staan. Totaal 280 km gereden en niets opgeschoten. Denk dat we even een week niet in dat gebied moeten vertoeven, er zullen nog wel meer plekken zijn waar de wegen veel schade hebben. Staan waar het niet toegestaan is en hopen maar dat ze ons vannacht niet komen wegsturen. Doen ze hier meestal tussen 2 en 3 uur, aardige politie hier.

weg brug
sterke modderstromen
20-21 febr  Horen vanmorgen dat de weg naar het zuiden ook schade heeft opgelopen. Er zouden honderden campers vaststaan in het zuiden die niet richting Agadir kunnen rijden door kapotte wegen. Besluiten maar om hier te blijven staan tot we meer zekerheid hebben over de wegen. Het is mooi zonnig weer en wassen wat kleding. Wandelen wat over het strand en de rotsen en lopen naar het plaatsje Taghazoute. Een leuk dorpje met een smerig strand. De mensen zelf gooien echt alles op het strand neer, een grote stinkende vuilnisbelt.. Doen wat boodschappen en internetten er even. Zien dat ze voor morgen en maandag nog meer regen opgeven dus maar blijven waar we zijn. Staan hier goed en veilig voor het water wat nog naar beneden komt.
Taghazoute
Dammen tussen de rotzooi

We krijgen inderdaad op zondag regen, wel niet zo hard maar er valt toch aardig wat. Hopen maar dat er niet gaat stortregenen want dan moeten we morgen ook blijven staan. Ook de bakker laat het afweten vanmorgen dus zelf naar het dorp om brood te kopen. Na het ontbijt wat lezen, aan de site werken. Om 4 uur is het droog en lopen we naar het dorp. Overal wel weer een blubberzooi door de regen. Willen even internetten maar de stroom is uitgevallen. Om 5 uur weer stroom en even achter de computer. Zien foto’s die bij Zagora genomen zijn en daar kan je ook niet naar toe door de kapotte wegen. Zien wel wat de dag morgen brengt.

Kamelen en surfers op het strand Veel surfers hier
22 febr. Worden wakker met stralend weer terwijl ze regen hadden opgegeven. Vertrekken om 9 uur naar Tiznit en daar komen we met weinig problemen aan. Hier en daar wel water en blubber op de weg maar hebben er weinig hinder van. Zien wel plekken waar het water aardig tekeer is gegaan, Wat een troosteloze aanblik in sommige dorpjes door het water en de blubber. Zien ook nog een brug waarvan stukken zijn weggespoeld. Stoppen in Tiznit en lopen de oude medina in. Jammer, geen markt vandaag en ook in de souk is het rustig. Lopen er lekker een uurtje rond en kopen een kleine spiegel. Stevig afdingen is hier wel nodig maar de verkoper geeft zich gauw gewonnen. Rijden door naar Sidi Ifni, een visserplaatsje aan de kust.
Tiznit
Tiznit Tiznit
Tiznit Cactussen onderweg
Strand Sidi Ifni

Kopen onderweg een broodje en als we verder willen dan start de auto niet meer. Heeft geen stroom en na onderzoek een losse accu pool. Hoe dat die na al die jaren ineens los zit is me een raadsel maar het is weer opgelost. Het is mooi rijden hier langs de kust en hier niet zoveel schade. Als we in Sidi Ifni aankomen dan schrikken we wel even, wat is het hier smerig en nat. Veel straten nog met water en hier en daar nog een dikke laag blubber op de weg. Gaan naar een camping hier die mooi aan zee ligt direct aan het strand. Eerst lekker in de zon en met 30 graden wel uit te houden. Gaan daarna een stuk wandelen langs het strand. Morgen naar de vissershaven en de vismarkt. Er is WiFi internet maar je kan alleen een mailtje verzenden.

23 febr. We beginnen de dag lekker rustig, bakken een broodje, ontbijten en daarna wat kleding  wassen en de camper van binnen schoonmaken. Dan koffie en met een boek lekker in de zon. Om 1 uur lopen we via het strand naar de vissershaven. Dat was toch verder dan we gedacht hadden. Zijn er om 2 uur en om deze tijd zouden de vissersbootjes terug keren van zee. Nou niet dus, ze komen om half 3 zeiden ze. Om half 4 is er nog bijna geen vis aan wal gebracht en lopen we weer terug via het strand naar de camping. Koffie zetten en nog lekker van de zon genieten. Hebben al 2 dagen geen regen gehad en het begint al aardig op te drogen buiten, de scheuren komen al weer in de blubberlaag die door het vele water is achtergebleven.

Sidi Ifni strand
Sidi Ifni vissershaven
week 1 week 3