week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11

Marokko 2012 week 1
6 jan. . Vertrekken vandaag richting Marokko, het weer werkt mee, wel bewolkt maar droog. Stoppen in België voor een bezoek aan campervrienden. Hebben het gezellig met elkaar tot heel laat op de avond. Slapen in de camper op het erf en worden laat wakker. Zouden om 9 uur gezamenlijk ontbijten en moeten ons haasten. Genieten van een lekker en gezellig ontbijt en het is 10.45 uur voor we gaan rijden. Tot Luik aardig weer en zo nu en dan wat zon. Daarna donker weer met veel regen. Hier en daar wat sneeuw en hagel langs de weg en is het gevaarlijk rijden met al dat opspattende water.
Het is al half 6 voor we bij Lac de Der Chantecoq zijn, een merengebied waar veel kraanvogels tijdens de trek naar het zuiden neerstrijken. Het is al te donker om ze te zien. Maken eten klaar, lezen wat en kijken even het journaal. Dan ineens zijn de accu's leeg en zitten we zonder stroom en verwarming. De auto gestart en hij laad de accu’s wel op maar er zit toch wat niet goed. Met een paar lampjes aan kaarten we een poosje en overleggen wat nu te doen. Spreken geen Frans en om nu dit hier gemaakt te krijgen zien we niet zitten, accu’s zijn nieuw en kan haast de reden niet zijn.  We besluiten morgen terug te keren naar huis en dat voelt niet lekker aan.
Goed geslapen en loopt nog even naar het meer. Daarna op weg naar Nederland en dat verloopt goed, wel wat regen maar meestal droog weer. Vreemd zo snel weer thuis te zijn. Maandag de accu’s laten doormeten en die zijn goed. Woensdag naar de Hymer dealer en die zien dat de kabels uit de EBL op dezelfde accu zitten aangesloten, zowel de plus als de min en dat werkt niet goed. Hebt dat zelf niet goed aangesloten. Moet een paar nieuwe  even lange kabels tussen accu's en EBL aanbrengen. Zit onder de voorstoelen en moet zelfs de accu’s verwijderen om de kabels onzichtbaar weg te werken. Ook dat kost een dag, dan nog testen en het blijkt nu wel goed te gaan.

Alles weer terug monteren en zijn we weer klaar voor vertrek. Dat doen we wel op vrijdag de 13e, maar goed dat we niet bijgelovig zijn. Kiezen nu voor de snelste route, willen zo snel mogelijk naar Marokko. Het weer werkt goed mee, bijna de hele dag zon en geen files onderweg. Zelfs bij Antwerpen geen enkel oponthoud. Nemen de tijd voor genoeg stops en zijn om 15.45 uur al in Montville. Gaan de benen even strekken, wandelen rond het meer en lopen ook het stadje even in. Om half 5 gaat de zon onder en koelt het hard af. Half 6 naar de camper kachel aan en een poosje kaarten. Daarna eten maken en dat laten we ons goed smaken. Blij dat we weer onderweg zijn en dat om 9 uur de verlichting en de verwarming nog steeds goed werken.

Index Week 2
  Overnachtingsplaatsen in Google Maps