week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11

Marokko 2012 week 2
14-15-16-17-18-19 Jan. Koud als we opstaan, buiten -5 en binnen 4 graden. Stap uit bed en het is net of ik buiten sta inplaats van binnen. Gauw de kachel aan en terug in bed. Na het ontbijt gaat de reis verder naar Vivonne. Er is geen vrachtverkeer en schieten lekker op. Komen om 4 uur aan en ook hier is het koud. Weer vriest het en laten de kachel aan vannacht. Dan door naar Capbreton, een camperplaats aan het strand. Zijn er om 3 uur en gaan eerst wandelen over het strand en door de duinen. De zon schijnt en genieten van de omgeving. Ze zijn hier zelfs al aan het surfen, lijkt me koud met blote voeten op de plank. Om half 6 weer bij de camper, zijn moe van het geklim in de duinen door het mulle zand. Ook hier een koude nacht.
Vandaag op weg naar Spanje, nemen eerst een stuk tolweg maar die blijven we toch maar verder volgen omdat we inmiddels regelmatig regen hebben. Rijden door naar Salamanca waar we een overnachtingplaats weten. Zitten hier op 800 meter hoogte en ook koud maar wel mooi weer eind van de dag. Worden wakker en het mist aardig, Gaan om 9 uur toch maar rijden en doen rustig aan, zou hier en daar glad kunnen zijn. Rijden over de hoogvlakte tussen 800 en 1200 meter en hier en daar ligt er sneeuw. Om 11 uur komt de zon en de rest van de dag is het stralend weer. Ook vandaag doodstil op de weg en rijden door tot Gelves, een plaatsje bij Sevilla.
Overnachten bij de jachthaven in Gelves, een mooie rustige plek. Zijn er om half 4 en drinken buiten koffie. Het is uit de wind en in de zon 30 graden, zo zal je in januari nog verbranden. Ook hier de watertank even vullen. Hebben hier internet dus even de tijd nemen om de site bij te werken.. Hier lekker rustig en slapen er goed. Vertrekken de volgende dag om half 10 naar Algeciras en opnieuw schitterend weer om te rijden. Lekker stil op de weg en om 1 uur zijn we er al, eten eerst een broodje en daarna een ticket kopen voor de veerboot morgen.

Betalen € 180,- voor een open retour. De rest van de dag rustig aan, er zijn voldoende winkels en  supermarkten om even heen te lopen en de koelkast vullen we ook nog even bij. Slapen goed en rijden om 8 uur naar de haven. De boot ligt er al en het inschepen duurt erg lang, wij gaan bijna als laatste aan boord. Vertrekken een uur te laat en de overtocht verloopt goed, hebben een rustige zee deze keer. Marokko in gaat aardig vlot maar het afhandelen van de papieren blijft ook bij deze nieuwe haven chaotisch, allemaal nieuwe loketten maar er wordt er geen een gebruikt. Met een klein uurtje rijden we Marokko binnen en pinnen de eerste dirham’s.

Nemen de autobaan (tol) naar Moulay Bousselham. Daar is een aardige camping en willen daar een paar dagen blijven. Ga eerst even tanken en dat zint ons wel, betalen € 0,70 voor een liter diesel, betaalden in Frankrijk € 1,52. Zijn om 3 uur op de camping en het is heerlijk warm. Stoelen buiten in de zon en met 25 graden houden we het wel uit. Hebben nog een lange middag, moeten de klok ook nog een uur terugzetten. Lopen een rondje op de camping en hier slaat ook de afbraak toe. Er wordt niets aan onderhoud gedaan en alles ziet er haveloos uit. Ook het restaurant is kaal binnen en zelfs een klein beetje sfeer onbreekt er nog, jammer.

Week 1 Index Week 3