Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12
Marokko 2013 Week 1
4 - 10 januari. Vertrekken om half 10 met motregen en dat zou bijna de hele dag zo blijven. Soms even droog maar dat was steeds van korte duur. De rondweg bij Antwerpen koste wat tijd maar de rest van de dag verliep alles voorspoedig. Waren om 4 uur in Montville en ondanks de motregen gaan we toch even een uurtje wandelen. Altijd lekker om even de benen te strekken. Komen terug bij de camper en de buurman heeft zijn aggregaat naast de camper staan en die maakt een pokke herrie en staat ook goed te roken. Om 6 uur vertrekt er verderop camper en wij verhuizen daar heen, wat een rust nu we dat ding niet meer horen. Er is gratis WiFi hier en kunnen vanavond online.
Vertrekken om half 10 uit Montville en rijden buiten de tolwegen verder naar het zuiden. Houd wel veel tijd op bij Rouen en ook de weg van Tours naar Poitiers schiet niet echt op. Nog steeds donker weer en regelmatig motregen en maar 7-8 graden buiten. Zijn om 16.15 uur in Vivonne waar een goed overnachtingsplaats is. Maken eerst nog een wandeling door het plaatsje maar het is er niet echt gezellig. De winkels zijn al gesloten en de regen maakt het er niet gezelliger op. Lopen terug naar de camper en op het plein staan de bomen nu met fel blauwe kerstverlichting te knipperen, wat afschuwelijk is om te zien.
Vandaag de derde etape naar het zuiden van Frankrijk. Nog steeds koud en nat, wel wat minder regen dan gisteren maar nu weer hier en daar mist. In de mistgebieden is het maar 5 graden. Schieten goed op, mooie wegen tot voorbij Bordeaux maar de N10 kost wat meer tijd. Van deze weg zijn ze een autoweg aan het maken van 2 x 3 rijbanen en de tolpoorten zijn ook in aanbouw dus weer een tolweg erbij naar het zuiden. Zijn om 3 uur bij Capbreton en er staan maar weinig campers. Het is wel fris maar gaan toch eerst een stevige strandwandeling maken. Om 5 uur terug in de camper en schoenen en sokken van zand ontdoen. Morgen de grens over naar Spanje en hopen op warmer weer. even uitwaaien
Vertrekken om 9 uur voor de 540 km naar Salamanca. Ook vandaag weer regen en nemen bij Bayonne de tolweg. Het is ook weer koud, maar net boven het vriespunt. De regen veranderd in mist maar het rijden gaat prima. Om 11 uur rijden we ineens in de zon en de lucht is helder blauw. Stoppen voor koffie en even lekker van de zon genieten. Rijden 5 km verder door een tunnel van 3,5 km en als we daar uitkomen zien we alleen nog maar mist. Vanaf 2 uur is de zon er weer en gaat de rest van de dag niet meer weg. Eindelijk het weer wat we zochten. Zijn om 4 uur in Salamanca en ga de stad nog even in. Het is maandag maar alle winkels zijn gesloten, lijkt wel dat iedereen vrij is. Een feestdag of staking, weet het niet.
Vandaag door naar Gelvis, een plaatsje bij Sevilla. Het is 470 km en we beginnen met donker weer. Soms probeert de zon er door te komen maar dat wil maar niet lukken. Op de hoogvlakte is het koud, maar net 2 graden op 1100 meter. Zien nergens sneeuw op de omringende bergen en dat is voor het eerst dat we op deze route nog geen sneeuw hebben gezien. Het is ook nu weer stil op de autobaan en kunnen lekker doorrijden. Met de middag komt de zon voor de dag en ziet alles er een stuk vriendelijker uit. Zijn om 3 uur in Gelvis en .er staan maar 5 campers, nog nooit zo rustig gezien. De rest van de middag lezen we lekker in de zon en met 20 graden is dat heerlijk. jachthaven Gelvis
De laatste etappe naar de haven van Algeciras, vertrekken om 9 uur voor de laatste 200 km. Bij Sevilla even druk maar verder rustig onderweg. De zon laat het weer afweten tot half 11 maar daarna prachtig weer om te rijden. Nergens oponthoud en om half 12 zijn we bij de parking van de Lidl waar we ook overnachten. Naast de Lidl is nu ook een kantoortje van Viajes Normandie waar we een open ticket kopen voor € 200,-. Halen een lekker broodje in de winkel en lunchen eerst. Daarna de laatste boodschappen aanvullen die in Marokko niet zo gemakkelijk zijn te krijgen. Wandelen nog een poosje en lopen even bij Carryfour naar binnen. Verder wat lezen en de route voor de eerste dagen doornemen. Morgen naar de haven voor de overtocht naar Tanger Med.
Gaan om half negen naar de haven en de veerboot komt net binnenvaren. Het is niet druk en het lossen is snel gebeurd. Rijden om 9.45 uur aan boord en hij vertrekt om 10.15 uur. Na een uurtje komen we aan in de haven van Tanger Med en daar moet de tijd een uurtje worden teruggezet, dus vandaag een uurtje extra. Zijn snel van boord en ook bij de douane gaat het snel, kost maar een half uurtje deze keer. Pin de eerste Dirhams en dat gaat gelijk mis, alles werkt normaal, krijg mijn pas terug maar er komt geen geld uit de automaat. Wordt mij verteld dat hij leeg is en dat er geen geld van mijn rekening wordt afgeschreven. Hopen er het beste van. Er staat er een naast en daar komt wel geld uit.
aan boord Tanger Med
camping Chefchaouen Eten even een broodje op het haventerrein en vertrekken richting Chefchaouen. Rijden via de kustweg en daar is het druk. Er staan hier veel mooie huizen en hotels voor de toeristen en alles ziet er fleurig en schoon uit. Bij Tetouan nemen we de N2 en die voert ons door een mooi berglandschap. De weg wordt wel slechter maar je mag bijna nergens harder dan 60 km. Hier wel veel contole van de politie dus goed op de snelheid letten. Ruil in een dorp onze lege gasfles om en betaal € 4,25 voor de inhoud van 13 kg. Zijn om 3 uur op de camping en lekker in de zon lezen. Het is rond 20 graden dus dat houden we wel uit.
Index Overnachtingsplaatsen tijdens deze reis. Week 2