week 1 - 2- 3- 4- 5- 6- 7- 8- 9- 10- 11- 12

Marokko 2014 week 10
13-14-15-16-17-18 maart. Mooi weer en zitten al vroeg buiten. Weer een dag van alles mag maar er moet niets. Niets doen heeft de overhand vandaag en dat bevalt goed. Gaan om 2 uur toch de benen even strekken en lopen via het strand naar het dorp. Wandelen langs de kust achter het dorp langs en komen daar mooie plekjes tegen om te fotograferen. Aan het eind van het dorp klimmem we weer omhoog en lopen dan via de weg weer terug door het dorp. Kijken nog wat bij winkeltjes, doen nog een boodschap en dan weer via het strand terug naar de camper. Inmiddels toch weer 16,15 uur en tijd voor een koel drankje. Zitten tot half 6 buiten en het is lekker met 24 graden en weinig wind.
Vermaken ons hier best en zien wel wanneer we weer vertrekken. Hebben mooi weer en het wordt steeds warmer. Verder is er altijd wel weer wat te zien hier op het plateau. Dan weer een kudde schapen en geiten die het groenteafval komen opeten, van alles komt er langs om wat te verkopen, de bakker stopt een broodje in de tas die je avonds aan de camperdeur hangt met een paar Dh er in, de auto met water komt langs om je tank te vullen, hij heeft zelfs flessen drinkwater bij zich dus daar hoef je ook niet mee te slepen. Alleen wat andere boodschappen doen in het dorp en verder lekker lui voor de camper met een boek.
Maken een praatje met onze Duitste buren die al 15 jaar hier komen. Hij is 84 en zij is 88 jaar en nog steeds met de camper zo ver van huis, knap en veel lef om dat nog te doen. Hij is nog heel fit, zij wat minder en zit bijna de hele dag binnen. Wij lopen bijna elke dag wel even langs het strand naar het dorp voor een boodschap, hoofdzakelijk groente en fruit. Daar komen ze niet mee langs. Op zondag hebben veel Marokkanen vrij en dat is veelal picknickdag. Ook op het terrein waar wij staan komen veel Marokkanen een plekje zoeken. Het liefst met de hele familie in de schaduw onder een boom.
Door de vele camperaars zijn er niet zo veel plekjes vrij en ze komen soms wel heel dicht bij je zitten. Gelukkig hebben wij er geen last van. Onze Duitse buren winden zich wel heel erg op, Ze zetten eerst een vuilnisbak onder een boom vandaan en die zetten ze 3 meter voor zijn camper. Hij pakt de bak op en brengt hem een eind verder zodat hij hem niet meer kan zien. Even later komt zij naar buiten, de kinderen zijn rustig aan het voetballen maar zij vliegt naar de ouders en krijgt hun zover dat de kinderen niet meer mogen voetballen, wat een heethoofden zijn die oudjes. Om 6 uur keert de rust weer en zijn alle Marokkanen weer op huis aan. Ook op het strand is het weer rustig, daar waren vanmiddag ook veel mensen.
Het blijft warm met 30 graden op de dag maar ook nachts is het warm. Gisterenavond om 9 uur nog 24 graden buiten. eind van de nacht de koelkast uit moeten doen door stoomgebrek. Ga na het ontbijt met de camper boodschappen doen en ruil ook de gasfles om voor 41 Dh ( € 3,70) voor 11 kg fles. De accu is wat extra bijgevuld in het uur dat ik onderweg was. Hopen dat het even genoeg is en we morgen hier ook nog kunnen blijven staan. Middags halen we nog even vers vlees in het dorp en voor de rest brengen we de dag door met veel lezen. Nog 1 dag luieren en daarna trekken we weer richting de bergen. Zorg dat de camper gereed is, laat de tankwagen de watertank volgooien voor 20 Dh en kunnen morgen vertrekken.
19 maart Vertrekken van Targhazoute richting Agadir en gaan eerst even boodschappen doen bij de Marjane. Is er allemaal wel wat duurder maar ze hebben wel alles. Om half 12 klaar met boodschappen doen en rijden via de N 10 naar Taroudannt. Hebben geen haast en stoppen om mijn haar even te knippen, was weer hard nodig. Eten een broodje en stoppen later nog bij een stel bomen waar we lekker uit de zon kunnen zitten. Het is weer warm met meer dan 30 graden. Lezen een poos en rijden om 3 uur weg voor de laatste 35 km. Op de parkeerplaats is nog plaats en zetten de camper zo dat het zonnepaneel in de zon staat. Met deze warmte geen zin om de stad in te gaan en lezen de rest van de middag naast de camper onder een boom. Zitten lekker in de schaduw met een klein beetje wind.
week 9 index Overnachtingsplaatsen tijdens deze reis week 11 en 12