week 1 - 2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10- 11 en 12

Marokko 2014 week 2
16 januari. Donker weer als we opstaan en eerst maar ontbijten. Kijken naar de weersverwachting en die blijft regen opgeven. Om 10 uur toch maar vertrekken en verder zuidwaarts te rijden. Even naar de loosplaats om de camper te verzorgen zodat we er weer een paar dagen tegen kunnen. Nemen eerst een stuk de tolweg en daarna via de kustweg verder. Wel weer even wennen aan het weggedrag van de Marokkanen maar dat lukt ook weer. Niet te hard maar gewoon zachtjes doorduwen anders dringt iedereen je voor. Weinig te beleven onderweg en geen weer om wat te bezoeken, wat een natte dag. Zijn om 4 uur in Souiria Kadima op de CP voor het strand. Morgen naar Essaouira en even een internetkaartje kopen.
17 jan. Gaan om 9 uur op pad en rijden via de kustweg naar Essaouira. Wat ons al de jaren bespaard is gebleven overkomt ons vandaag, een steen naar de camper gegooid en een deukje in de zijwand. Geen ramp maar niet leuk. Gestopt maar de vogels waren al gevlogen. Aan een paar mannen uitgelegt wat er is gebeurd en die zouden de jongens er op aanspreken. Hij maar zeggen sorry en voor ik wat kon doen had ik al 2 zoenen van hem te pakken en met een baard van een week voelt dat niet prettig aan, bah. Om 10.45 uur in Essaoira en ontmoeten daar vrienden op de parking. Even gezellig koffie drinken en bijpraten, zij rijden al een week hier rond.
Het is nog mooi weer en gaan de stad even in om een internetdongel te kopen. En zoals zo vaak moet je heel wat shopjes aflopen voor je wat vind. Kan alleen maar een kaartje van 10 dagen krijgen, maar we hebben dan toch wat. Nog even naar de haven gelopen maar het weer slaat snel om. Ze geven de komende dagen veel regen en wind op en besluiten van de kust af te gaan en rijden naar Ounara. Zondag maar even naar Had Draa, daar is de grootste markt van Marokko. Vanaf 4 uur veel regen, komt soms met bakken uit de hemel. Brengen de avond gezellig door met vrienden en nemen maar een lekker drankje en proosten op een fijne reis en beter weer.
18 jan. Vannacht ook weer aardig wat regen en op de dag regelmatig wat zon maar ook hevige buien. Doen even boodschappen in het dorp maar ook daar is het een groot waterballet op straat. Gaan de komende dagen nog wel wat schade tegenkomen door het slechte weer. Middags best wel lekker weer als de zon er door komt. Het internet geinstalleerd zodat we weer op veel plaatsen gewoon kunnen internetten en ook contact kunnen houden met meer vrienden die hier rondtrekken. Om 4uur droog en lopen naar het dorp. Daar veel water op straat, er zijn wel putten maar die zitten verstopt. Jammer dat alles zo vies en nat is en je moet oppassen voor natte voeten. Brengen de avond gezellig met zn vieren door.
puur handwerk
19 jan. Het weer nog steeds van slag en de zon laat zich nog niet zien. Staan op het punt van vertrekken om de markt van Had Draa te bezoeken en begint het weer te regenen. Wachten een half uurtje, wordt droog dus vertrekken we na de markt. Hadden wel een nat terrein verwacht maar zo nat en blubber dat hadden we niet verwacht. De lucht klaart wel op en de zon komt er soms ook bij. Je moet wel steeds opletten waar je loopt anders verdwijnen zelfs je hoge schoenen helemaal in de blubber. Het is er ook rustig, bijna geen vrouwen, willen met dit weer vast niet naar de markt komen, te smerig. Altijd wel weer leuk om op deze markt te lopen maar deze keer hebben we het om 12 uur gezien. Kopen nog wel heerlijke manderijnen voor 1 Dh = 10 cent per kilo.
Kopen wat bananen voor 55 cent per kilo en ook die zijn lekker. Om 12 uur bij de camper en eerst de schoenen maar uit doen voor we instappen. Even betalen voor het parkeren en die wil het dubbele hebben wat is afgesproken. Dat lukt hem niet, geef wat is afgesproken en hij krijgt deze keer ook geen fooi, moet maar leren zich aan een afspraak te houden. Dan op weg richting Pointe Imessouana waar we een leuke camping weten. Rijden rustig binnendoor en lunchen onderweg op een mooi plekje. Deze keer geen mensen bij de camper tijdens het eten. Om 3 uur op de camping en inmiddels mooi weer. Stoelen buiten en voor het eerst lekker lezen in de zon met 22 graden. Als het goed is dan krijgen vanaf nu mooi weer. We zullen zien of dat gaat uitkomen.
20 jan. Prachtig weer als we wakker worden, blauwe lucht en volop zon. Blijven vandaag hier staan en doen eerst de was even. Met de warme zon en wat wind zal dit gauw droog zijn. Verder deze ochtend heerlijk met een boek in de zon voor de camper. De eerste dag dat we een beetje bij kunnen kleuren, wel goed smeren, je zal anders snel verbranden in deze zon met het windje erbij. Lekker om weer zo buiten te leven. Er komt ook niemand uit het dorp bij de campers om wat te verkopen, we staan voor het strand maar je ziet zelf niemand om vis te verkopen. Een lekkere rustige plek.
Eten een broodje en bergen de schone was weer op. Lezen nog een poosje en daarna gaan we wandelen. Willen via het strand en de rotsen naar de haven lopen maar door het hoge water gaat het niet lukken. Dan maar een stukje over de weg. Het is stil bij de haven, de meeste bootjes zijn niet uitgevaren door de onrustige zee door het slechte weer van de laatste dagen. Klimmen en klauteren nog wat langs de rotskust en gaan om 4 uur weer naar de camper. Drinken koffie en daarna nog een wijntje met vrienden. Om half 6 zakt de zon en wordt het koud buiten. Ruim alles op buiten, morgen trekken we weer verder zuidwaarts. Het was een heerlijke dag, eindelijk lekker zonnig weer.
21 jan. Hebben tegenslag, gisterenavond merkten we dat de koelkast er mee is gestopt. Stond op gas en dat brande goed. Aan de stroom gedaan maar ook toen geen koeling. Gaan op zoek naar een reperateur en een koelbox op 12 volt. Nou dat is moeilijk, zelfs in Agadir. Bij de Marjane geen box te koop en die verwijzen me naar de medina, daar zijn ze te koop. Maar helaas niemand kan mij aan een koelbox helpen, wordt door de hele medina heen gestuurd. Vinden wel een reperateur maar die heeft vandaag geen tijd, er stonden nog 6 campers te wachten met problemen. Zoeken een plekje bij een hotel en wachten hier om morgen even terug te gaan naar de reperateur. Weet nog even geen oplossing en hopen dat we die morgen wel hebben.
22 jan. Vanmorgen eerst naar de koelkast reperateur maar daar staan alweer 7 campers met koelproblemen te wachten. Daar blijven we niet staan, hij kan ons waarschijnlijk toch niet helpen. Kontact gehad met Dometic Nederland en het is zo goed als zeker dat de hele achterwand vervangen moet worden. Rijden naar de Marjane en kopen daar een nieuwe koelkast op 220 volt en ga die in de garage plaatsen. Zullen wat meer op de camping moeten staan misschien maar dat zal de tijd leren. Hoop dat de accu,s het een beetje vol kunnen houden en vertrouw daar maar op, moeten wel zon hebben voor het zonnepaneel op dak. Hij staat inmiddels en is weer gevuld. Morgen nog bij een timmerman een vlondertje versieren waar hij op moet komen te staan zodat hij niet kan schuiven.
Dat moet wel lukken en anders wat hout opzoeken om het zelf te maken, een zaag en wat schroeven heb ik wel bij me. Verwacht dat het allemaal wel gaat lukken. Vanmiddag ook nog lekker buiten zitten lezen maar om half 5 werd het een stuk frisser toen de zon achter de wolken verdween. Vul de watertank vast zodat we morgen verder kunnen. Er is een goed toiletgebouw op de camping en de douche is perfect, zalig heel water en volop waterdruk, dat kom je niet veel tegen in Marokko. Campings wordt ook gerund door een Frans echtpaar en zijn zeer behulpzaam en bieden goede service. Ze komen zelfs langs om te vragen of je morgenochtend een broodje wil, dan zorgen ze ervoor.
 
Index Week 1 Overnachtingsplaatsen tijdens deze reis. Week 3