Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11
Marokko 2017 week 1
15-21 jan. Ziet er buiten niet lekker uit als we opstaan, glibberig op straat door wat sneeuw en ijzel. Vertrekken toch en op de snelweg nergens last van. Het blijft donker weer met veel motregen, vooral in de middag. Rijden door tot Pont de L Arch waar we overnachten. Volgende morgen vertrekken we om 9 uur en het blijft droog. Middags zelfs veel zon en dat rijd toch wel prettig. Rijden naar Vivonne waar we met 6 campers overnachten. Wel weer koud vannacht en laten de hele nacht de verwarming aan in de camper. Het blijft wel mooi weer als we naar Spanje rijden, hebben de hele dag regelmatig de zon.
De hele dag rond het vriespunt maar in noord Spanje boven 700 meter wel vorst. Overnachten op een leuke kleine CP in Agurain. Hier een mooi uitzicht op de besneeuwde bergen. Volgende dag rijden we door naar Caceras. Nog net een plekje vrij op de CP en hier wat minder koud. Slapen goed en de laatste rit in Spanje gaat naar Algeciras. Kopen een ticket voor de boot bij Carlos en slaan nog de laatste boodschappen in. De Lidl is verhuist en die plek is niet geschikt om er met de camper heen te gaan, parkeerterrein is veel te klein. Overnachten op de nieuw aangelegde parking voor camper.
Rijden morgens om half 9 naar de haven en daar is het wachten tot we de orginele tickets krijgen. Daarna kunnen we zo aan boord rijden en vertrekken maar 10 min. te laat. Zo snel hebben we het nog niet meegemaakt. Ook bij de douane verloopt het wel vlot en om half 1 rijden we Marokko in. Wil even geld pinnen maar er is geen verbinding met internet dus de automaten werken niet. Had gelukkig nog geld van vorige jaar en dat kwam nu goed van pas. Gooien de tank vol en betalen 90 cent voor een liter diesel. Eten een broodje en krijgen de eerste regenbui wel heel erg snel. Rijden we naar Moulay-Bousselham en eerst in het dorp een gasfles ruilen en een internetkaart kopen.
Beiden lukt niet, het is vrijdag en de winkels zijn nog dicht. Later op de middag nog maar eens proberen. Gasfles omruilen lukt niet, ze willen mijn blauwe fles niet hebben en hier zijn alleen maar rode te krijgen. Dan naar de camping waar het rustig is, we zoeken een leuk plekje en hier even bijkomen van de reis. Eind van de middag terug naar het dorp voor internet, kunnen we o.a naar het weer kijken. Begin van de avond krijgen we onweer en regen en ook voor de komende dagen zijn de voorruitzichten niet zo best. Gaan even buurten bij Wilma en Gerard die zijn gisteren hier aangekomen.
Index Overnachtingsplaatsen tijdens deze reis Overzicht in Google Maps Week 2