Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11
Marokko 2017 week 2
21 jan. Veel regen gevallen en er staan aardig wat plassen voor de camper. Besluiten hier te vertrekken, de vooruitzichten zijn buien en te koud weer. Rijden verder naar het zuiden en nemen de tolweg. Onderweg ook regelmatig regen maar ook wel wat zon tussendoor. Gaan naar Oualidia, dat ligt weer ruim 400 km zuidelijker en daar is het weer wat beter. Gaan 40 km voor Oualidia van de tolweg af en komen op smalle slechte wegen, het echte Marokko. In een dorpje even de gasfles omwisselen voor minder dan € 4,-, en koop er lekkere mandarijnen voor € 0,45 per kilo.
Stoppen een keer voor wat fotos en rijden om half 5 de camperplaats op. Daar staan er al aardig wat maar er kunnen er hier wel 100 staan. Zetten de stoelen buiten en kunnen nog even lekker in de zon lezen. Het koelt hard af zodra de zon begint te zakken en om half 6 zitten we al weer binnen. Voor morgen geven ze aardig weer op en hopen we een stuk te gaan wandelen langs het strand en door de duinen.
22 jan. Mooi weer als we opstaan. Na het ontbijt wat dingen in de camper en de garage ordenen en daarna lekker met een boek in de zon. Heerlijk om zo in T-shirt buiten te zitten terwijl het in Nederland vriest. Na de lunch gaan we een strandwandeling maken. Er zijn al heel wat Marokkanen die onder de parasol op het strand zitten met de familie. Het is heerlijk op het strand en de golven beuken aardig op de rotsen voor de kust. Wel jammer dat de zon regelmatig achter de wolken verdwijnt. Het wolkendek wordt steeds dikker en om 4 uur de eerste regendruppels. Gaan terug naar de camper en drinken nog een wijntje voor het eten met Gerard en Wilma. Was weer genieten vandaag.
23 jan. Gisteravond veel regen en ook vannacht buien. Gaan om 9 uur rijden richting Safi. Onderweg veel miezerregen maar in Safi is het droog. Gaan even naar de pottenbakkers maar dat is een aflopende zaak, bijna alles is in verval. De winkels staan er nog wel vol mee. Het is erg smerig bij de pottenbakkers en onze schoenzolen zitten vol met de klei. Dan weer volop regen en schuilen even maar het blijft regenen dus er toch maar door. Komen lekker nat aan bij de camper. Dan verder naar Essaouira via de kustweg. Dan vliegt er plotseling een hond voor de camper en die zit gelijk onder het voorwiel en met voor en achter over hem heen. Spijtig voor de hond maar kon dit niet voorkomen.
De kustweg is op veel plaatsen zeer slecht en smal door het afbrokkelen van het asfalt. De laatste 30 km is nieuw en rijdt heerlijk. Om 3 uur op de CP en eerst even de afvoer van de vuilwatertank vernieuwen, dat is stuk door de aanrijding met de hond. Had de juiste spullen bij me dus dat was snel gedaan. Was niet de eerste keer dat hij stuk was, zit gelijk achter het achterwiel dus zelf als er een steen opvliegt dan is de pijp stuk. Geen ideale plaats dus.
Om half 4 lopen we via het strand naar de haven ( 15-20 min over hard zand) en het is er druk met het verkopen van de vis. Er is veel veranderd bij de haven, veel wordt vernieuwd en opgeruimd. Ze willen het toch een mooier aanzien geven voor het toerisme denk ik maar het rommelige sfeertje gaat zo wel verdwijnen.
Daarna lopen we de stad in en daar wordt het steeds voller met winkeltjes voor de toerist. Worden veel keer vriendelijk uitgenodigd om even in de winkel te kijken maar daar gaan we meestal maar niet op in, hebben het allemaal al meerdere keren gezien. Om half 6 gaan we een hapje eten in een restaurant en dat smaakte goed, voor € 9,- samen incl. drinken. Daarna over het strand weer terug naar de camper. Er staat een koude wind en koelen aardig af in onze zomerjassen. We doen gauw de kachel aan in de camper.
24 jan. Lekker geslapen, wel een paar keer wakker geworden van de honden, die lopen meestal wel op plekken waar veel campers staan. Kijken nog even op het strand en de kamelen staan al weer klaar voor een ritje. Om 10 vertrekken we van de CP richting Imessouane. Nemen de N1 langs de kust en dat is een mooie route. Heel veel nieuw asfalt dus een heerlijke weg om te rijden. Er is ook weinig verkeer vanmorgen en dat is ook wel fijn. Maken een paar stops en doen wat nodige boodschappen in Tamanar.
Stoppen op een heuvel aan de kust waar je een mooi uitzicht hebt op Imessouane. Rijden naar de camping en die is half bezet. Er staat wel wat wind maar toch wel heerlijk om buiten te zitten met uitzicht op zee en het plaatsje. Maak ook even de camper schoon. Van de vele plassen op de weg is hij erg smerig geworden dus een klein wasbeurtje heeft hij wel nodig. De rest van de middag lezen we om 5 uur gaan we naar binnen. De zon zakt en dan voelt het snel koud aan. Om 9 uur is het nog 14 gr buiten. Was de eerste keer dat we de hele middag buiten konden zitten.
25 jan. Blijven vandaag hier staan, veel zon en weinig wind en kunnen heerlijk buiten zitten. Het wordt al snel te warm dus de korte broek aan en goed insmeren. Doen een wasje tussendoor en die is snel droog. Om 2 uur gaan we wandelen langs het strand en over de rotsen. Het is laag water en kunnen bijna tot de vissershaven over het strand lopen. lopen. In de haven aardig wat te zien, er komen wat bootjes binnen die door een tractor op het droge worden getrokken. Daar wordt de boot gelost en door de tractor verder omhoog bij de andere boten gesleept. Er is aardig wat vis aan wal gebracht dus de vissers hadden een goede dag.
Drinken wat op een terrasje bij de haven en kunnen alles mooi gadeslaan. Lopen langs de rotsen naar een klein strandje waar veel surfers bezig zijn. Die zijn er hier genoeg, lijkt wel de uitwijkplaats van de surfers die anders bij Tarhazoute stonden. Op straat voor het strand staat het vol met busjes en campers, meest van surfers. Om half 5 lopen we weer terug naar de camper. De zon begint te zakken en om 5 uur wordt het te koud om buiten te zitten dus verhuizen we naar binnen.
26 jan. Blijven vandaag hier staan, voor vanmorgen geven ze wat wind op en voor vanmiddag weinig wind. Ook hier is het weerbericht niet helemaal betrouwbaar. Vanmorgen heel veel wind en ook vanmiddag was het niet anders. Het stof vloog door de lucht en geen weer om buiten te zitten op de plek waar we staan. Lopen toch even naar het dorp en de haven. Hier geen bedrijvigheid, de bootjes zijn niet de zee op gegaan. Komen langs een winkeltje die mooie mandarijnen heeft liggen. Kopen een kilo en wat tomaten. Krijgen geen plastic tasje dus nemen er een soort papieren tasje bij. Heb alleen maar een briefje van 100 Dh in mijn zak en hij heeft geen wisselgeld. Was geen probleem, mochten alles gratis meenemen.
Het is geen surfweer en veel surfers zijn vertrokken. Wandelen weer terug naar de camper en nog steeds geen weer om buiten te zitten maar we vermaken ons best. Eind van de middag drinken we een wijntje met Wilma en Gerard, zijn hier vanmiddag ook aangekomen. Na het avond eten wordt de wind wat minder maar al snel begint het te regenen. Het is gelukkig avond en hebben er geen last van. Dit hadden ze niet opgegeven voor vandaag, zijn hier blijven staan omdat het vanmiddag net zulk weer zou worden als gisteren, niet dus. Morgen zien we wel weer verder.
27 jan. Gisterenavond en vannacht weer aardig wat regen maar het is heerlijk weer als we opstaan. Besluiten om hier nog een dag te blijven staan. Doe wat onderhoud aan de camper en verder lekker lezen in de zon. Na de middag gaan we langs de rotskust wandelen en klauteren. Indrukwekkend dat gebeuk van de golven op de rotsen. Het is lekker om zo in een t shirt langs de zee te lopen, voor het eerst geen vestje meegenomen. Zijn om kwart over 4 weer op de camping, lezen wat en gaan voor het eten nog even wat drinken bij Wilma en Gerard. Was weer een fijne dag.
28 jan. Gaan vandaag de vallée du Paradis bezoeken. Doen eerst wat boodschappen in Tamri en dan door naar de vallei. Zijn hier eerder gewwest maar deze ruige natuur blijft prachtig. Nemen er de tijd voor en stoppen veel. Rijden niet door naar de waterval dan wordt het wel erg laat vandaag voor we op de camping zijn. Komen er nu om half 4 aan en kunnen nog een uurtje lekker buiten zitten. Daarna nemen we een heerlijke warme douche. Om 5 uur verdwijnt de zon achter de berg en koelt het snel af. Vul de watertank even zodat we weer voor een paar dagen vooruit kunnen. Het was weer heerlijk weer vandaag.
Week1 Overnachtingsplaatsen tijdens deze reis   Week 3