Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 -11
Marokko 2017 week 3
29 jan. Heerlijk geslapen en mooi weer als we opstaan. Besluiten nog langs de kust te blijven en gaan verder naar het zuiden.Kopen onderweg verse groente en rijden naar Agadir waar we even bij de Marjane nog wat boodschappen doen. Pin er even geld, gooi de tank vol en we kunnen er weer een paar dagen mee vooruit. Het zondag en nog rustig op straat en kunnen lekker doorrijden. Komen om 12 uur aan in Tifnit en parkeren aan het strand. Zetten de stoelen voor de camper en genieten van het uitzicht en de mensen op het strand. Staan hier borden dat het na 18.00 uur verboden is voor campers. Om 2 uur wandelen we naar het dorp. Het is een oud vissersdorp waar alle dorpelingen nog water uit de put omhoog moeten halen.
Het is niet geschikt om te drinken(zoutig) maar verder gebruiken ze het overal voor. Er is een leuk restaurantje aan het strand en het is druk met camperaars die er zitten te eten. Ook zijn de Marokkanen druk bezig een visje te vangen maar zie weinig vis boven water komen. Lopen door het dorp en dat mag best een beetje onderhoud hebben. Lopen weer terug richting de camper en inmiddels aardig wat mensen op het strand. In een grote rotswand zijn onderkomens uitgehakt waar de vissers en andere strandbezoekers een beetje uit de zon gaan zitten. Om half 5 weer bij de camper en rijden naar de camping die hier vlakbij is.
30 jan. Gaan vandaag weer een stukje verder en rijden naar de camping Sidi Wassay Beach. Er is nog een mooie vrije plek beneden bij het strand en gaan daar staan. Volop zon, bijna geen wind en lekker warm voor de camper. Zo warm hebben we het nog niet gehad sinds we hier zijn. Zitten lekker tot 2 uur bij de camper en daarna gaan we een wandeling maken. Ook dan merken we dat de wind niet fris meer is en dat we ons vest wel in de camper hadden kunnen laten. Veel mul zand waar we lopen en het wordt best wel weer een zware wandeling.
Wat minder klauteren vandaag, je kan hier niet overal over de rosten naar beneden, te steil dus te gevaarlijk. Ook hier zie je vissershutjes in de rotsen maar ook bouwwerken van hout en met van alles bekleed om het een beetje waterdicht te maken. Met de werphengel proberen ze vis te vangen en dat proberen ze weer aan de camperaars te verkopen. Je ziet ook wel camperaars die zelf proberen om een visje te vangen. Zijn blij dat we om 5 uur weer bij de camper zijn en de vermoeide beentjes even kunnen rusten en we nemen er een lekker drankje bij.
31 jan- 1 febr. De laatste dag van januari is een donkere dag, geen zon en geen lekker weer om buiten te zitten. Er waait een fris windje dus maar aan het werk in de camper. Alle matten eruit en staan versteld hoeveel zand er al in de camper ligt. Maken alles schoon en stofvrij. Lezen en internetten, voor zover dat lukken wil. De verbinding is vaak traag en vooral in de namiddag en avond is het gewoon slecht. Gaan uit eten op de camping en lezen veel vanmiddag. Begin van de avond begint het te regenen en er vallen stevige buien. Voor we naar bed gaan is het weer droog. Slapen goed en de zon schijnt als we uit bed komen. Om 10 uur kunnen we weer lekker buiten zitten.
Gaan om 1 uur in het restaurant eten en daarna gaan we een strandwandeling maken. Op de heen weg lopen we langs het water tot we bij een voormalig natuurpark komen. Het park heeft een open verbinding met zee en kunnen niet verder over het strand. Kijken er even naar de vele vogels die er zitten en gaan dan via de duinen terug richting de camping. Het zand in de duinen is wel hard om over te lopen maar het is toch een heel geklim duin op en duin af. Stoppen regelmatig voor een foto en vinden dit mooier dan over het strand. Zijn om half 5 weer bij de camping, drinken wat en nemen daarna een lekkere warme douche. Vul de watertank en ruim alles vast een beetje op, morgen trekken we weer verder.
2 febr. Rijden vandaag naar een klein vissersdorp je een paar km van Sidi Bou-ifedail. Hier mag je nog vrij staan, er is een leuk haventje en je kan er fijn wandelen. Rijden binnendoor en de weg is aardig goed maar op heel wat plaatsen smal zodat je vaak van het asfalt moet met een tegenligger. Sinds de Marokkanen ook meer nieuwe auto's gaan rijden zijn ze minder bereid om ook eens van het asfalt te gaan. Dus best wel opletten met passeren. Doen de nodige boodschappen onderweg en dan komt het voor dat ik bij de bakker naar een andere bakker wordt gestuurd omdat hij nu geen brood had, alleen maar gebak. Komen om 12 uur aan en zoeken een plekje tussen de andere campers.
Het is heerlijk weer en gauw de stoelen buiten en eten eerst een lekker stokbroodje. Daarna een poosje lezen in de zon. Die brand aardig en doen toch maar de luifel uit om niet te verbranden. Om half 4 lopen we naar het dorpje en de haven maar weinig bedrijvigheid. Bootjes liggen op de wal en er wordt geen vis aan land gebracht. Gaan een poosje zitten en kijken naar het geweld van de golven op de keien. Het blijft maar doorgaan terwijl er bijna geen wind is. Na de wandeling kunnen we nog even buiten zitten maar om 5 uur zakt de zon en koelt het hard af dus snel naar binnen.
3 febr. Nemen nog een dagje rust en genieten van het lekkere weer. Om 10 uur al lekker buiten zitten en lezen de rest van de ochtend. De zon is warm en doen toch de luifel uit om wat uit de zon te blijven. Halen een stokbroodje in het winkeltje bij de vissershaven. Na het eten gaan we weer wandelen. We klimmen en klauteren ook vanmiddag weer wat af. De kust hier is mooi met rotsen van een soort donker basalt en gele zandsteen. Er is weinig wind maar er komen toch grote golven die op de rotsen te pletter slaan, het blijft een boeiend gezicht. Om half 5 weer bij de camper en nog even buiten zitten.
4 febr. Vertrekken om half 10 en rijden via de kustweg richting Sidi Ifni. De weg is de eerste 10 km matig maar daarna wordt het glad wegdek. Het is niet druk dus het rijdt lekker. Stoppen voor koffie en rijden dan door naar het marktterrein van Sidi Ifni. Ze zijn wel overal aan de weg bezig, denk dat er weer heel wat schade geweest is door de regen? Er is al een aardige markt nu terwijl de echte markt pas morgen is. Lopen de markt even rond en het is nu niet zo druk. Slaan groente en fruit in en wandelen daarna even het stadje in. Eten wat in een restaurantje, voor dat geld kan je zelf haast niet koken, voor € 6,80 eten we ons buik dik samen.
De bedoeling was hier een nacht te blijven voor de markt morgen maar besluiten toch maar om verder te rijden en nu het binnenland in. Via het berggebied over smalle wegen rijden we naar Bou-Izakarne. Komen langs veel plaatsen waar schade aan de weg en de bruggen is. Soms wel even rustig aan doen om de gaten te ontwijken. Komen over toppen van 1000-1100 meter dus er stroomt dan best wel veel water naar beneden. Heel veel cactussen hier op de hellingen en bij veel staan de vruchten er nog op. Om 4 uur op de camping en krijgen thee aangeboden. Er is geen elektra op de camping, dat komt toch heel weinig voor.
Week 2 Overnachtingsplaatsen tijdens deze reis   Week 4