Week 1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11
Marokko 2019 Week 1
1-5 febr. Vertrekken naar Marokko met wisselvallig weer. Vannacht nog wat sneeuw gevallen maar was niet glad. Noord Frankrijk was ook wit en vooral Noord Spanje tot onder Burgos lag aardig wat sneeuw. Ook wij krijgen een paar stevige buien. Verder naar het zuiden prachtig weer met nog koude nachten met lichte vorst. In Algeciras was het nachts 6 gr. Varen over met de ferry van FRS en die vertrok op tijd. Na 1,5 uur van boord in Tanger Med. De douane duurde een half uurtje en daarna rijden we naar Asilah en vinden een mooi plekje op Camping Asaada. Blijven hier een paar dagen staan. De zon schijnt en in de zon boven 20 gr. Ga eerst internet regelen bij Maroc Telecom maar dat was een heel gedoe voor het werkte.
6 febr. Vandaag eerst de camper eens schoon maken, hij zit dik onder het zout en hij ziet er niet uit. Moet hem wel 2 keer doen en dan slaat hij op sommige plaatsen nog wit uit. Wil ook nog een fles gas kopen en vraag op de camping of er hier in de buurt een fles Tisser gas te krijgen is. Hij roept de gardien en voor 5 dh wil hij er wel een voor me halen. Daar zeg ik geen nee tegen en geef hem er nog 5 extra. Tussendoor wat zonnen en lezen, broodje halen en de tijd vliegt om.
Lopen om half 4 naar het centrum en daar zijn weer veel nieuwe kunstwerken te zien. Willen ook even op de muur bij het uitkijkpunt kijken maar die is afgesloten. Schijnt een stuk muur ingestort te zijn. Slenteren door de mooie straatjes en nemen op een terras een glas vers geperst orange jus. Daarna zoeken we een restaurantje en bij Ali Baba eten we heerlijk. Wandelen nog wat door de straten en daar is het aardig druk. De verkopers zitten langs de straat en proberen klanten te trekken. Elke avond weer uitstallen en inpakken. En er ligt heel veel op straat. Lopen terug naar de camping en hebben een lekker dagje gehad.

7 febr. Staan hier wel lekker en blijven nog een dag. Er is wel wat bewolking maar later kunnen we lekker buiten zitten. Er staan een stuk of 18 campers en wij zijn de enige Nederlander. Werken tussendoor ook wat aan de site als de zon even achter de wolken verdwijnt. Om 6 uur lopen we naar de stad en gaan lekker eten. Zijn nu drie keer uit eten geweest en incl. een drankje waren we daar € 26,- voor kwijt. Kan je zelf niet voor koken. Om 8 uur weer bij de camper en internetten en werken verder aan de site. Morgen verder naar het zuiden.

Index Overnachtingsplaatsen Overnachtingsplaatsen in Google Maps Week 2