Week 1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11
Marokko 2019 Week 4
22 febr. Doen vanmorgen eerst wat wassen en maken de camper binnen schoon. Daarna lopen we naar het dorp voor wat boodschappen. In de winkel is van alles te koop, supermarkt en doe het zelf winkel onder een dak. Je kan er bijna net lopen zo vol staat het er. Verder is er weinig te zien op straat, bijna geen mens op straat. Er is wel een school. een windmolen om water op te pompen. Zelfs zonnenpanelen doen hun intrede in de dorpen. Hier veel leegstand, veel huizen en gebouwen staan leeg en overal ligt troep. Hier moet al het plastic nog opgeruimd worden. Maar snel terug naar de camping.
23 febr. Vandaag een korte rit naar Tafraoute. Vertrekken om 10 uur en de rit verloop vlot, bijna geen tegenliggers en dat is wel lekker. De weg is smal met afgebrokkeld asfalt en je moet dan van de weg af. Meestal zijn wij dat dus, je wil geen risico lopen op een aanrijding of je buitenspiegel er af laten rijden. Gaan in Tafraoute eerst even boodschappen doen en daarna naar het keteldal waar wel 200 campers staan. Vinden nog een mooie plek aan de buitenkant. Zitten net buiten en Everdien en Thole komen er aan. Ze moeten bij de buren wezen maar praten eerst even bij.
Na de koffie gaan we op zoek naar Elly en Piet die hier ook staan. Lopen een rondje maar zien ze niet staan. Lopen weer terug naar de camper en maken een praatje met Henk en Suze die vlak voor ons staan. Terwijl we daar mee staan te praten zien we Elly en Piet bij de buren staan. Lopen daar ook even heen en maken kennis met Nel en Anne. Kletsen even gezellig bij en ieder gaat zijn eigen ding doen. Lezen en zonnen tot 5 uur en gaan daarna naar het dorp. Gaan eten in het restaurant Chez Nadia. Bestellen een Pastilla en een Tajine met vlees, groente, pruimen en amandelen. Hebben beiden heerlijk gegeten.
24 febr. Beginnen de dag met een wandeling naar het dorpje Tazka. Altijd weer mooi om hier door te lopen maar zien wel dat in de loop van de jaren meer woningen onbewoonbaar zijn geworden. Het blijft indrukwekkend om tussen de grote rotsblokken te lopen. Soms zie je een steen waarvan je denk dat hij zo naar beneden kan rollen. Als je huisje daar dan net onder gebouwd is dan slaap je tijdens een storm vast niet lekker. Maken zoals gebruikelijk weer veel foto's.
Komen een oud vrouwtje tegen die heel zielig om geld vraagt. Ze laat alle plekken zien waar ze wat mankeert. Vonden het ook een zielig vrouwtje maar ze bracht het ook heel zielig. Hebben ze deze keer een aardig fooitje gegeven maar ook deze keer vond ze het niet genoeg. Jammer voor haar dat wij het wel genoeg vonden. Lopen terug naar Tafraout en gaan in een restaurantje eten. Voor net € 9,- een goede maaltijd en beiden een halve liter versgeperst sinaasappelsap. Om 2 uur weer bij de camper en de rest van de dag wat zonnen en lezen.
25 febr. Vanmorgen eerst inkopen doen, moeten nog wat babouches kopen, lekker zittende sloffen. De kleur die ik wil hebben is moeilijk te krijgen, één paar heeft hij wel maar geen twee. Kopen er ook nog voor vrienden en het kost wel een uur voor we geslaagd zijn door de kleur en de maat. Tegenwoordig hebben ze zoveel modellen en kleuren en het zelf maken wordt steeds minder. Wandelen nog wat door de straatjes en gaan een hapje eten. Daarna naar de camper en even de benen rust geven.
Om half 3 gaan we wandelen tussen de rotsen achter de camperplaats. Het wordt weer een heel geklim en lastig om je weg te vinden. Soms kunnen we niet verder en moeten we een andere route zoeken. We vermaken ons prima en maken veel foto's. Het blijft elke keer weer genieten om hier in de omgeving te wandelen. Om half 5 weer terug en zijn uitgenodigd bij Elly en Piet om koffie te komen drinken. Everdien en Thole komen ook, drinken gezellig koffie met gebak en daarna nog een drankje. Om half 7 verdwijnt de zon en wordt het fris, reden om ieder zijn eigen camper weer op te zoeken.
26 febr. Vandaag een rustige dag, gaan wel een wandeling maken. Dat worden we niet zo gauw zat in deze natuur. Veel minder klimmen dan gisteren en nemen overal de tijd voor. Er wonen hier ook nog wat nomaden die wat geiten en schapen houden. Ze wonen in tenten en het vele plastic moet het een beetje waterdicht houden. Eigenlijk treurig als je zo moet wonen. Zijn om half 1 terug en lopen naar het dorp om een hapje te eten. De keuze valt op een piza-kefta en die smaak heerlijk. De rest van de dag wat lezen onder de luifel, is knap warm in de zon. Om half 6 komt er een fris windje opzetten en gaan vanavond vroeg naar binnen.
27 febr. Vandaag is er markt en om 10 uur wandelen we daar naar toe. Die is weer verplaatst naar de oude plek langs de rivierbedding. Er is ook een grote hal gebouwd waar de groente en fruit te koop is. Het is er gezellig druk zo vroeg op de morgen. Kopen wat warme vis en dat smaakte goed. Na een uurtje gaan we wat drinken en vanaf het terras van een hotel hebben we een mooi uitzicht. Kopen nog groente en fruit zodat we weer een paar dagen vooruit kunnen. Nemen nog een broodje mee en om 12 uur weer bij de camper. Vandaag verder geen wandeling meer maar nemen verder een rustdag. Om 5 uur komt de herder met geiten en schapen langs de campers voor groente en fruit afval. Als het tijd is om te bidden dan wordt de kudde even alleen gelaten.
28 febr. Tot 4 uur blijven we bij de camper, maken wat schoon en lezen lekker in de zon. Het is bijna windstil en lekker warm in de zon. Om 4 uur naar de opening van de Amandelfeesten die dit weekend gehouden worden. Er is een ruitergroep die een voorstelling geven met paarden. In vol galop naar de eindstreep en dan allemaal gelijktijdig het geweer afschieten. Er worden wedstrijden gehouden waar deze Fantasia groepen strijden wie dit het beste doen. Het begint wel 1,5 uur later maar dat hebben we meer meegemaakt hier. Avonds nog even in het dorp kijken maar daar is het podium nog leeg Kijken even bij de kraampjes waar streekproducten worden verkocht. Om half 9 weer bij de camper.
Week 3 Overnachtingsplaatsen   Week 5