Week 1 - 2 -3 - 4 - 5 - 6

Marokko 2020 week 1

28 jan. Vertrekken om 9 uur met regenbuien en die houden we tot ver voorbij Antwerpen. Zijn om 12.15 uur aan de Franse grens. Het weer wordt ook beter, meest droog en de zon schijnt regelmatig. Reis verloopt heel vlot, het is rustig op onze route in Frankrijk en hebben nergens oponthoud vandaag. Om half 5 in Pont de L'Arche waar we met 6 campers staan. Het is wel koud hier dus geen wandeling. De diesel is duur in Frankrijk, tanken bij Super U voor € 1,39 maar langs de snelweg kost het soms wel € 1,69 per liter. Hebben vandaag 512 km gereden.
29 jan. Vertrekken om 8.45 uur, het is droog maar koud. Willen opschieten vandaag en nemen de tolweg tot voorbij Tours. Daarna via N en D wegen naar Poitiers. Daar tanken we diesel voor € 1,37 en daar komen we wel mee in Spanje morgen. Hopen dat de diesel daar wat minder duur is, snap niet dat er nog zoveel auto's tanken waar het bijne € 1.70 kost. Ook vandaag lijkt het dat er weinig verkeer is op de wegen, vooral op de tolweg is het rustig. Zijn om half 5 in Carvignac en hebben 610 km gereden. Voor morgen geven ze wel weer wat regen op.
30 jan. Vandaag een lange rit naar Alaejos en vertrekken in de regen om 8.15 uur. Na 13 km file voor Bordeaux en die kost veel tijd. Om half 11 pas 100 km gereden. Slecht weer tot 12 uur, daarna een paar uur veel zon en 19 gr. In Spanje maar 1 keer € 2,67 tol betaald. De A15, AP1 en A62 op de route is nu tolvrij. Maken een stop in Agurain om te eten en lozen er water en toilet. Tanken diesel en dat is veel goedkoper dan in Frankrijk. Prijzen bijna overal beneden de € 1,30. Komen om half 6 aan in Alaejos en overnachten er met 4 campers. Vandaag toch de 672 km kunnen rijden.
31 jan. Vandaag 700 km naar Algeciras en hopen dat het vlotter gaat dan gisteren. Beginnen met wat regen en later rijden we 300 km met mist, soms 100 m zicht. Daarna soms wat zon maar kunnen wel opschieten en de snelheid maar wat verhogen. Zitten te kletsen en missen de afslag naar de A 381. Helaas 34 km extra rijden. Zijn toch om half 5 op onze bestemming. Parkeren weer toegestaan op het terrein voor de Carrefour. Ticket halen bij Carlos en even de laatste boodschappen doen. Hebben wel een etentje verdient en om 6 uur wandelen we naar Citywok. Hebben ons voor niets gehaast, gaat om 8 uur open dus gaan we om 8 uur nog een keer daar heen. Eten er heerlijk voor een prettige prijs.
                                     Genoeg heerlijke hammen om het mes in te zetten in het winkelcentrum
                                                    Wel heel veel te kiezen in het wok restaurant.
1 febr. Vroeg rijden vanmorgen, willen de boot van 8.00 uur hebben en om 7 uur rijden we naar de haven. Gaat wel vlot en om 7.45 uur rijden we aan boord. Vertrekken toch pas om half 9 en rijden om half 11 van boord in Marokko. Onderweg aardig wat deining door een onrustige zee, waait best wel hard. Rijden naar de douane en worden weer terug gestuurd om door de scan te gaan. Kan maar 2 auto's per keer gedaan worden. Dan weer terug naar de douane maar die waren niet vlot vandaag. Er waren maar weinig auto's maar er werd een half uur niets uitgevoerd. Om 12.15 uur eindelijk groen licht om te vertrekken.
Dan op weg naar Asilah, tanken diesel onderweg voor € 0,90 per liter. Eten daar gelijk een broodje op de parking. Dan door naar de camping en daar hebben we een prachtig plekje. Stoelen buiten en lekker in de zon. Het is heerlijk met 25 graden en voor het eerst dit jaar zweetdruppels op mijn voorhoofd. De rest van de dag doen we niets, zijn druk genoeg geweest deze week. Hier even lekker een paar dagen bijkomen van de rit hier naar toe.
  Camping Assaada met 20-25 plaatsen. Met voorzieningen. Overnachten 60 Dh. stroom 20 Dh. N 35.47183  W 06.02911

2 febr. Lekker geslapen vannacht, werd wel wakker van de moskee die hier dichtbij staat maar dat went snel. Moet vandaag aan het werk, de schotel wil niet meer inklappen en kan niet vinden wat de oorzaak is. Alles door gemeten, schotel open gehad maar geen oplossing. Schotel opnieuw gemonteerd zodat hij weer ingeklapt op het dak ligt, dus even geen TV. Eind van de middag wandelen we naar de stad en daar is het gezellig druk. Weer veel nieuwe schilderingen op de muren. Drinken ons eerste glas sinaasappelsap en die is lekker. Gaan eten in een restaurantje en lopen naar de groentehal voor mandarijnen.

                                           Deze zullen we nog veel drinken voor de nodige vitaminen.
3-febr. Eerst lekker uitgeslapen en na het ontbijt een wasje doen. Tussendoor ook de camper een wasbeurt geven, was wel nodig met die regen onderweg naar Marokko. Vuilwater lozen en wat schoonwater in de tank doen. De gasfles is zo goed als leeg en ruil de fles om voor een volle die 41 Dh kost. Hij wordt door een jongen op de camping gebracht dus wat wil je nog meer. Ook lekker in de zon lezen en de dag vliegt weer om. Om half 5 wandelen we naar de stad en slenteren nog een poosje door wat leuke straatjes. Gaan een pizza eten en die smaakte heel goed, wel verdient na zo'n werkdag. Om 7 uur weer teug in de camper.
                                                    Heel veel schilderkunst te koop in de straatjes.
                              De poort in de oude stadmuur, een geliefd plekje voor verkopers en bedelaars.
               Het aanbrengen van henna afbeeldingen, kunstig hoe dit wordt aangebracht en het gaat nog snel ook.
                                                           Een klein gedeelte in de stoffenwinkel.
Index   Route en overnachtingsplaatsen Google Maps week 2