Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 -6

Marokko 2020 week 2

4 febr. Het mist als we opstaan, hadden we niet verwacht. Om 10 uur komt de zon er door en gaan we rijden naar Kenitra. Onderweg ook regelmatig stukken met mist. Lijkt hier net Spanje met velden vol plastic waaronder gewassen worden gekweekt. Nog 35 km naar Kenitra en rijden weer een mistgebied in en dat blijft tot de camping. Komen door de stad en daar is het giga druk met auto's, wat een gedram om er door te komen. Op de camping plaats genoeg en zetten hem op een zonnige plaats. De rest van de dag wat lezen en zonnen.
                                Mooie vloeren bij de toilet gebouwen op de camping van stukgeslagen tegels
                                  Om te zwemmen is het nog te vroeg, zwembad nog niet gevuld met water.
Grote camping La Cheneaie N 34.25692  W 06.56787 Alle voorzieningen Overnachten 42 Dh Stroom 18 Dh Douche 10 Dh
5 febr. Weer mistig als we opstaan maar om 10 uur weer de zon. Wandelen om half 11 naar de oude stad en in straatjes en pleintjes is van alles te koop. Het eerste dat ons opvalt is dat de mensen heel vriendelijk zijn, ze vinden het mooi dat we hier lopen en niemand valt je lastig. Ook foto's maken vinden ze geen probleem. Heerlijk om hier rond te lopen. Het is uit de zon best nog fris en had mijn vest beter aan kunnen doen. Drinken een een glas orange jus vervolgen onze wandeling. Om half 1 houden we het voor gezien en gaan weer richting de camping. Komen langs een oud autootje waar uit ze broodjes verkopen. Nemen een broodje burger en die smaakt gewoon lekker en dat voor € 1,-. De rest van de dag lekker in de zon zitten
                                              Aan kruiden en specerijnen is geen gebrek is is overal te koop.
                                         Ja bij de slager hangen dingen die we in Nederland niet gewend zijn
                                          De verkoop van kippen wordt meestal door vrouwen gedaan.
      Broodje hamburger is ook al te koop op straat en was lekker. Voor de prijs van € 1,- kan je nog eens uit eten gaan.
6 febr. Rijden verder zuidwaarts via de tolweg en dat schiet lekker op, het is heel rustig op de weg. Stoppen voor koffie en later voor een broodje. Zijn om half 2 in Oualidia en daar is ruimte zat, nog niet half bezet. Even zitten in de zon en en gelijk druk met verkopers aan de deur. Om half 4 naar het strand. Ook daar is het stil en bij de vissers ook niets te beleven. Raakt hier een beetje in verval op het strand bij de boten, meer kapotte visnetten dan bootjes. Maken een lange wandeling en genieten van het weer en de golven, Staat wel wat wind maar voelt niet fris aan. Zijn om 6 uur weer bij de camper
                              Gezellig een visje eten op het strand en de meeuwen eten de restjes op.
                               Je moet er wat voor overhebben om een visje te vangen met zulke golven.
                                                                               Mooi he.
                                                                          De eenzame visser.
                                               Een leuke oude bromfiets met een bijzondere motor.
                               CP in Oualidia. Honderd plaatsen. Overnachten 30 Dh. N 32.7324 W 09.04411
7 febr. Beetje zon als we gaan rijden maar dat was van korte duur. Weer veel mist en soms maar 75 meter zicht. Bij Safi gaan we richting de N1 maar ook hier veel mist tot 11 uur. Daarna eindelijk de zon en dan zit het mee, zien veel markten op de route en we bezoeken er 3. Mensen zijn vriendelijk maar soms is een foto niet toegestaan. Mandarijnen zijn niet overal verkrijgbaar en de smaak is minder lekker dit jaar. Zijn wel overal bezig om de wegen op te knappen. Om half 3 zijn we in Ounara en op camping Olivier hebben we nog een mooie plek. Rest van de middag in de zon. Voor het eten een heerlijke douche genomen, lekker hoor weer eens volop warm water. Om 6 uur komen we uit de zon en gaan naar binnen.
                                        Ook voor gebruikte en gesloopte dingen is altijd wel vraag hier.
                                                   Oude kleding wordt hier weer op maat gemaakt
           Altijd mooie foto's op de dierenmarkt waar ook altijd de afgeladen auto's met stro en hooi te vinden zijn.
                          Camping Des Olivier in Ourara met alle voorzieningen.    N 31.53220    W 9.54735
8 febr. Wandelen om 11 uur even naar het dorp en dat valt ons tegen. Missen hier nog steeds vuilnisbakken en het is er in de straten en tussen de huizen nog net zo'n rotzooi als 10 jaar geleden. Nog steeds geen asfalt als wegdek maar onverhard dus stoffig en vol met zwerfvuil. Er zijn wel veel winkeltjes bijgekomen en er is nu ook van alles te koop. Doen wat nodige boodschappen en die zijn hier heel goedkoop. Terug op de camping eten we een broodje en de rest van de dag wat lezen, zonnen en internetten. Maak de camper gereed voor vertrek morgen en nemen nog een lekkere warme douche.
                                             Altijd wel wat bruikbare onderdelen aan deze auto te slopen.
9 febr. Rijden om half 10 naar de markt in Had-Draa en hebben snel een parkeerplekje. We zijn vroeg op de markt maar het is er druk. Op plaatsen is er geen doorkomen aan en vaak is een foto maken niet te doen. Lopen eerst naar de dierenmarkt maar de kamelen zijn allemaal al vertrokken. OP de koeien en schapen is het druk, meer mensen dan dieren. Er wordt nog steeds niet altijd diervriendelijk mee omgegaan. Op een paar plaatsen is het nat en modderig maar kunnen er goed langs heen lopen. Na 1,5 uur vinden we het genoeg en gaan wat groenten en fruit kopen. Manderijnen zijn dit jaar niet allemaal lekker, geen goede oogst dit jaar. Rijden net voor de middag hier weg richting de kust.
                                                                Ja ik hou je wel in de gaten hoor.
                                       Hier wordt het vlees gegrild maar ziet er soms wel zwart uit.
Via de N1 zuidwaarts en wordt hier weer verblijd met een bekeuring, reed 8 km te hard en weer net op een stukje van 200 meter waar je maar 60 km mag. Was gelukkig maar € 14,-. Gaan naar Imessouane naar de camping en daar zoeken we een mooi vrij plekje. Om half 4 wandelen we naar het plaatsje en daar is het aardig druk. Veel surfers hier, overal staan ze met meest oude campertjes lans de weg, Kijken even bij de haven maar er zijn weinig boten uitgevaren, is zondag vandaag of teveel wind op zee. Rest van de middag lekker in de zon bij de camper. Was weer een drukke en warme dag.
                       Camping Ocian Point in Imessouane aan zee. eenvoudige camping  N 30.84595  W 09.82272
Index     week 3