Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Marokko 2020 week4

17 febr. Vandaag op pad met de fiets en rijden naar de blauwe rotsen. Via het dorp is het nog een hele klim, steeds maar omhoog. Het laatste stuk is onverhard en veelal hobbelig. De blauwe rotsen hebben ze opnieuw gespoten en ze zijn nu echt fel blauw. Het is even wennen maar vind het toch wel mooi. Het doet ook vrolijk aan die felle kleuren. Wandelen een uurtje rond en vertrekken weer. De weg omhoog uit het dal valt mee, hadden dit veel zwaarder verwacht. Stoppen nog een keer bij een mooi rotsgebied voor wat foto's en dan richting dorp. Dat gaat steeds naar beneden dus een makkie. Eten in het dorp en om 3 uur weer bij de camper. Drinken nog gezellig een drankje met Wilma en Gerard en Elly en Piet. En weer een mooie dag voorbij.
18 febr. Mooi weer als we opstaan, wel koud buiten met 7 gr. en in de camper 14 gr. dus even lekker de verwarming aan. Om half 11 gaan we wandelen, het blijft een genot om wat te klimmen en klauteren tussen en over die grote rotsblokken. Zijn om half 1 weer terug, fiets even naar het dorp voor een broodje en daarna lekker buiten eten en wat lezen. Soms wel even uit de zon, hij schijnt fel. Om 4 fietsen we naar het dorp waar ze de markt voor morgen aan het opbouwen zijn en kopen er wat groente, fruit en in het dorp kopen we vlees. Om 5 uur gezellig een wijntje drinken bij Wilma en Gerard en weer een dag die snel voorbij is.
19 febr. Vandaag marktdag hier en we lopen er om half 11 heen maar het valt niet mee, de sfeer verdwijnt ook hier een beetje. Lopen naar de winkeltjes waar zilver en babouches worden gemaakt en verkocht. Koop een paar voor 90 Dh en kan weer een jaar vooruit. Om half 1 weer bij de camper, eten een broodje en zitten de rest van de dag buiten. Besluiten om morgen hier te vertrekken. Gaan om half 5 afscheid nemen van Elly en Piet en drinken een wijntje. Na he avondeten drinken we gezellig koffie en een drankje met Wilma en Gerard.
   Keteldal Tafraoute. Grote plaats voor wel 300 campers. Voorzieningen op 700 meter (water-lozen). Overnachten 15 Dh.
20 febr. Nemen afscheid van Wilma en Gerard en rijden naar Tata. Rijden via smalle wegen soms onverhard door de bergen en komen op een punt dat we 2 kanten opkunnen. Kwam ons wel bekend voor en slaan rechts af. Onverhard en totaal verlaten en twijfelen of we goed zitten. Na 20 km het eerste huisje en wezen vragen. die zegt terug rijden. en dan rechts afslaan. Na een uur weer op het punt waar we afgeslagen waren. Gaan steeds omhoog en komen over een pas op 1820 meter en het landschap wordt mooi tot aan Tata toe. Op camping Palmiers hebben we een mooi plekje.
            Mooi gekleurde bergen op 1800 meter en 15 graden buiten maar door de wind voelt het als 10 graden.
               Camping Palmier met alle voorzieningen. Overnachten 70 Dh stroom 15 Dh. N 29.7529  W 7.97439
21 febr. Vandaag gaan we fietsen door de oase. Vertrekken om half 11 en kunnen in het begin maar moeilijk een goed pad vinden om te fietsen. Toen we die gevonden hadden was het alleen maar genieten. Wat een mooie tocht langs akkertjes en door dorpjes. Moesten zelfs nog door een kasba heen. Mensen zijn vriendelijk maar ze houden niet van foto's maken hier. Verdwalen dat lukt hier ook goed en moeten wel eens vragen waar we heen moeten. Om half 3 weer op de camping en hebben een heerlijke tocht gemaakt. Fietsen zijn nu niet meer zwart maar grijs van het stof.
22 febr. Rijden vandaag naar Foum Zguid via de N12 en dat is een saaie weg, hebben hem al zo vaak gereden. Wilden eerst nog stoppen in Tissinnt maar we zijn er zo vroeg dat we maar besluiten om er niet te overnachten. Wilde ook de tank nog volgooien maar op de hele route geen tankstation te zien. Zijn om half 1 op de camping en daar is het druk. Komen hier meer maar nog nooit zo druk gezien, gewoon vol. Het is warm in de zon en doen de rest van de dag niets. De luifel uit en wat lezen en internetten, een goede WiFi hier. Als we hier vertrekken dan kunnen we over 2 km tanken.
  Camping Khayma Parc. Simpele camping met voorzieningen. Overnachten zonder stroom 60 Dh N 30.08026 W 6.87065
23 febr. Wasdag vandaag dus eerst aan het werk. Treffen het slecht, er is weinig waterdruk dus het duurt even voor een paar emmers vol zijn. Om 12 uur alles aan de lijn en om half 3 is alles weer droog. Rest van de middag veel onder de luifel, weer een warme dag. Eind van de middag even naar het dorp maar bijna alles gesloten en geen mensen op straat. Doen wat boodschappen en wandelen weer terug naar de camping. Zitten tot half 7 buiten en ruimen alles op, gaan morgen weer verder.
week 3     week 5