Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
Marokko 2020 week 5 Index
24 febr. Rijden vandaag naar Agdz via de R111 en de R108 en die hebben een goed en 2 baans wegdek. De natuur langs deze route is heel mooi en stoppen regelmatig voor een foto. Gaan naar een camping bij een boerderij en dat is een heerlijk rustig plekje. Na de middag wandelen we een poosje in de omgeving langs voornamelijk akkertjes tussen de palmbomen. De boerderij zijn ze in de originele staat aan het herstellen. We kunnen er eten bestellen en dat krijgen we in het huis geserveerd. Dat smaakte goed en een glaasje wijn mag je zelf meenemen bij het eten. Daarna nog een lekkere douche en weer een mooie dag voorbij.
       Camping Ferme Maison Tanssift. Leuke kleine camping bij boerderij met voorzieningen. N 30.68232 W 6.47006.
25 febr. Mooi weer als we opstaan maar wel wat wind. Gaan op de fiets naar de stad en dat is 3,5 km naar beneden. Wandelen er wat rond en de mensen zijn maar lastig hier, Iedereen wil je in de winkel hebben en ook maar vragen wat we zoeken. Doen de nodige boodschappen en houden het snel voor gezien hier. Fietsen terug en nu veel meer wind. Op de camping vliegen de zand en stofwolken om je oren. Wind gaat ook nog toenemen en besluiten hier te vertrekken. Rijden naar Skoura via een paar mooie wegen en mooie bergen. Zijn ook hier aan de weg aan het werk en dat geeft ook stof genoeg. Om 4 uur op de camping en hier waait het niet hard en kunnen nog lekker buiten zitten. Barst hier wel van de vliegen, nog nooit zoveel meegemaakt.
          Skoura Camping Amridil met alle voorzieningen. Overnachten 65 Dh zonder stroom. N 31.04952  W 6.57655
26 febr. Willen vandaag de Dades Vallei in rijden. Doen eerst wat boodschappen en ook even het internet tegoed opwaarderen. De vallei is en blijft een prachtig gebied en steeds weer genieten om hier rond te rijden. De natuur is prachtig en veel stops voor een foto. In de kloof staat weinig water, wel ruim een meter minder dan normaal. Het gedeelte wat altijd slecht, smal met de overhangende rotsen zijn ze aan het verbreden. Druk met auto's en kranen en besluiten om hier maar niet verder te gaan. Rijden terug naar de camping en daar is het rustig. Wordt een koude nacht en maar net boven nul.
                                                                               Dades kloof
                                                                         Geweldige landschappen.

       Camping Pattes de Singe KLeine camping met 6-8 plaatsen. Matig sanitair Wifi gratis. N 31.44940  W 05.97031

27 febr. Vandaag door de Todrha kloof naar Tamtattouchte. Slaan wat nodige boodschappen voor de komende dagen in onderweg. Stoppen even door de kloof en wandelen terug de kloof in. Het is er fris door de wind. Hebben het gauw gezien en rijden verder de bergen in. De weg is bijna overal goed, allen bij de waterlopen rustig aan doen. Weer wat stops voor foto's en zijn om 2 uur op de camping. Het is heerlijk weer hier op 1800 meter en lekker buiten zitten. Gaan om 4 uur wandelen door het lemen dorp en geen leuke plek om te leven. Laten een Berber omelet bij de camper brengen en die was lekker.
   Camping Tafouyt kleine camping met 8-10 plaatsen met voorzieningen op 1800 meter hoogte. N 31.67981  W 5.53432
28 febr. Rijden vandaag naar Goulmima via de RP 7103 en de RP 7101. Mooie route, soms wel wat smalle wegen en steeds van het asfalt af bij een tegenligger. Kwamen nog een Franse groep tegen, 18 campers in colonne en dan op deze route niet kunnen of mogen stoppen voor een foto. Ons werd vriendelijk verzocht om aan de kant te gaan staan tot de groep voorbij was. Komen door oude dorpjes en veel mensen zwaaien naar ons. Kinderen proberen je hier wel wat meer tot stoppen te bewegen maar niet echt hinderlijk tot nu toe. De laatste 15 km naar Goulmima is slecht, zijn de weg aan het verbreden. Zijn om 3 uur op de camping en lekker uitrusten van weer een drukke dag.
                                                                   Prachtige fel groene akkers.
                                              De eerste keer dit jaar dat we door het water moeten rijden.
      Camping Les Tamaris met alle voorzieningen. Overnachten 70 dirham stroom 25 dirham N 31.68665  W 04.95864
29 febr. Vandaag op weg naar Rich en hebben veel bewolkt weer, niet echt foto weer. Het is saai, een vlak en kaal landschap. Het Ziz dal is wel mooi om te rijden met mooie bergen en veel groen. Zijn om half 2 in Rich en wachten op Elly en Piet, onze route brengt ons hier samen. Om half 3 zijn ze er en praten even bij met een bakje koffie. Daarna even naar het centrum en bezoeken de markt. Het is gezellig druk op straat. Doen wat boodschappen en om 5 uur drinken we een glaasje bij de camper. Om 6 uur gaan we uit eten in een restaurant.
                                                               Bezoekje aan de souk van Rich.
                                          Nou effe een tukje doen hoor, ben er zo moe van geworden.
               Overnachten voor de kazerne Gendarmerie Royale. Geen voorzieningen. N 32.260799  W 04.50585
1 maart. Zoeken eerst naar de markt langs de weg naar Imilchil maar helaas geen markt te vinden. Rijden maar door de bergen in via de R 706. Het wegdek is vaak wel goed, soms wat smal en soms helemaal geen wegdek. Maar het is heel goed te rijden. Gelukkig zijn we weinig plekken waar je door het water moet, vandaag maar 1 keer. Het is wel genieten van de prachtige natuur. Er wordt ook vandaag weer veel gezwaaid en duimpjes opgestoken. Zijn om half 4 in Imilchil en hebben een mooi plekje om te overnachten. Gaan eerst boodschappen doen en om 5 uur maken we een fles champagne open, had Elly nog over van oud en nieuw. Mooie afsluiting van een prachtige dag.
                                                                     Prachtig gevormde bergen.
                                                                       Maar even rustig aan doen.
                          Even de dames een handje helpen helpen. Ze vonden het prachtig dat we dat deden.
                Overnachtingsplek Imilchil op parking bij centrum. Geen voorzieningen. N 32.15686  W 05.63028
week 4     week 6