Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Marokko 2020 week 6

2 maart. Koude nacht met wat nachtvorst, kachel maar aan voor we opstaan, was 9 gr in de camper. Gaan om half 10 rijden via de R317 noordwaarts. Opnieuw een mooie route en de weg is op de meeste stukken vernieuwd. Wel jammer dat de zon ons een beetje in de steek laat. Het is hier stil met campers, geen camper gezien de laatste 2 dagen. Via de nieuwe tol weg A4 en daarna de R 312 naar Ez Zhilliga waar we een leuke plek vinden. Na een half uur door de politie doorverwezen naar het 32 km verderop Rommani. Opnieuw van de plek gestuurd door politie en moeten naar de parking naast het politieburo. Een heel gedoe hier, paspoort controle enz. Om 6 uur eindelijk rust en mogen hier overnachten.
   Geweldige vormen en kleuren op deze route.
        Rommani parking naast politie buro. Vlak naast de weg dus wat hinder van verkeer. N 33.52881  W 006.60535
3 maart. Hebben goed geslapen, soms even wakker door blaffende honden. Gaan om 9 uur rijden en het is mooi weer. Rijden via binnenwegen naar Kenitra. De wegen zijn gewoon goed en bijna nergens kuilen of gaten in het wegdek en ook bijna overal breed genoeg. Komen langs een grote markt en dus even stoppen. Wij zijn de enige toeristen die hier rond lopen en we worden uitgebreid nagekeken door veel vriendelijke mensen. Je voelt je hier echt welkom. Slaan wat groenten en fruit in en vertrekken na een uurtje. Zijn om 2 uur in Kenitra op de camping, drinken wat en gaan daarna op de fiets naar de Marjane. Wat een grote winkel en het ziet er goed verzorgt uit. Om half 5 op de camping en drinken koffie met gebak. Daarna eten we de door Elly gebakken friet met smaak op. Weer een leuke dag voorbij.
Grote camping La Cheneaie N 34.25692  W 06.56787 Alle voorzieningen Overnachten 42 Dh Stroom 18 Dh Douche 10 Dh
4 maart. Gaan om half 9 rijden, willen vroeg in Asilah zijn voor een plekje op de camping. Nemen de tolweg en voor 83 Dh. rijden we 160 km. Er is nog plaats en we houden ook een plekje vrij voor Elly en Piet. Hun camper krijgt een grondige wasbeurt in Larache. Doen een wasje en maak de camper een beetje schoon. Wissel de gasfles om en verder wat in de zon zitten, we lezen wat en eind van de middag een lekker drankje met elkaar. Om 6 uur lopen we naar de stad en gaan een lekkere pizza eten. Slenteren nog wat door de straatjes en om 8 uur weer op de camping
  Camping Assaada met 20-25 plaatsen. Met voorzieningen. Overnachten 60 Dh. stroom 20 Dh. N 35.47183  W 06.02911
5 maart. Gaan om 7.45 uur rijden naar de haven van Tanger Med. Laatste rit in Marokko en zwaar bewolkt maar het blijft droog. Bij de haven verloopt alles zeer vlot en staan om 9.45 uur al op het terrein om in te schepen. De boot is ook op tijd en kunnen al snel aan boord. Het verder laden met vrachtauto's neemt veel tijd in beslag. Varen om 12 uur weg en om 2 uur gaan we van boord. Rijden naar het City Wok restaurant en gaan daar lekker eten met Elly en Piet. Eind van de middag doen we nog wat boodschappen. Hier stopt het verslag van Marokko en reizen wij verder nog een poosje door Portugal.
                                                    Vertrekken uit de haven van Tanger Med
                                                     De container kranen in de haven van Algeciras.
                             Algeciras parking Palmones. Geen voorzienigen aanwezig. N36.18002  W 5.44043
week 5     index