Week -1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
Camperreis Noorwegen 2008 week 2
6 Juni. Na de overnachting in Gol verder via Nesbyen, Rukka en Rodberg. Moest een mooie binnendoor weg zijn maar het eerste stuk rijd je veel tussen de bomen dus weinig uitzichten. Dan via Geilo naar weg 55 die weer door de sneeuw loopt en op plaatsen komt het boven de camper uit. Het is werkelijk een prachtige weg over de hoogvlakte met al die sneeuw. Het is soms wel erg smal, met veel bochten en donkere smalle tunnels. Hier leer je wel met de camper rijden. Steeds weer blij dat we zonder schade de dag zijn doorgekomen. We overnachten op een mooi plekje aan het Aurlandfjord. De fjorden zijn heel mooi vooral als het water helemaal stil is en de omringende bergen in het water weerspiegelen.
op weg naar Aurland
Aurlandfjort
onderweg weg 50
7 Juni. Rijden via de Aurlandweg (ook wel sneeuwweg genoemd) naar Erdal. Beginnen met een steile klim, 10% en meer, een smalle slechte weg met weinig passeerplekken. We komen gelukkig maar 2 auto’s tegen en op de goede plekken. Boven hebben ze een groot bordes als uitkijkpunt gemaakt. Vanaf dat platform een mooi uitzicht over het plaatsje en het fjord van Aurland. De weg boven is prachtig, op plaatsen zoveel sneeuw dat het boven de camper uitkomt. En we hebben weer warm weer. Dit is wintersport met 25 graden. Op het hoogste punt koffie gedronken en een steen geplaatst met onze namen erop, wat door vele toeristen al was gedaan. Er waren stenen uit 2003 die nog goed te lezen waren. Deze weg rijden is echt genieten. Rijden verder naar Fodnes en nemen de veerboot naar Mannheller en rijden door naar Kaupanger. We bezoeken ook hier nog even het staafkerkje. Overnachten op een camping (grasveld meer naam mag het niet hebben) maar staan prachtig aan het fjord. Het is 30 graden en de schottelbraai aangestoken. Maken er een flesje wijn bij open en genieten van het eten. Hebben elke dag nog gereden door het mooie weer maar lassen morgen toch maar een rustdag in. Goed voor de camper en de knip, de diesel kost hier intussen 1,76 euro de liter. De vooruitzichten hier zijn nog steeds warm en zonnig.

onderweg
8 Juni. Een dag rust en maken de camper een beetje op orde. Eind van de ochtend op de fiets naar de ferry’s en nemen de boot naar Gudvangen. We varen over het Sognefjord en door het nauwe Naeroyfjord. Op plekken maar 250 meter breed maar de bergen zijn wel 1700 meter hoog. Door de steile rotswanden en zonder de zon is het gewoon donker op de nauwe stukken. Na ruim 2 uur varen zijn we in Gudvangen maar wij blijven aan boord. Wij wilden gewoon de boottocht over de fjorden maken en genieten van de omringede natuur. Lossen en laden duurt een kwartiertje en varen dan weer terug naar Kaupanger. Tocht viel een beetje tegen mede door het donkere weer. Het was de prijs niet waard, € 80,- euro voor samen. Om 5 uur weer bij de camper en maken we plannen voor morgen.
9-10 Juni. De volgende dag richting Balestrand. Wil even pinnen maar dat ging niet goed, alles werkte normaal maar als laatste kwam er geen geld uit. Bij de hoofdbank in Sogdal geweest maar die wilden het nummer van de geldautomaat weten. Dat wist ik dus niet maar na veel zoeken konden ze wel zien dat er geen transactie tussen mijn rekening en hun bank was geweest. Bleek dat er storing was met de Rabo-computer. Varen bij Hella over naar Dragvik en rijden naar Balestrand. Een klein plaatsje met wat winkeltjes voor de toeristen en waar verder niets te doen is.Op een mooie picknick plek stoppen we even en drinken er wat. Een mooie plek en besluiten hier te blijven staan. Staan mooi aan het water en de TV doet het hier zodat ik voetballen kan kijken. Zien Nederland met 3-0 winnen. Met met nog 2 andere campers overnachten we hier de volgende morgen slecht weer, veel regen en wind. Besluiten hier te blijven staan. Als het even droog is naar buiten en alle vliegen en muggen van de camper verwijderd. Er zaten er veel op en zo met de regen is het gemakkelijk ze te verwijderen. Verder wat wandelen, lezen en de dag vliegt om.
11 Juni. Volgende dag eerst nog regen maar om 12 uur gaan we rijden richting Skei. In Hoyanger wat boodschappen doen en geld pinnen. Hebben ook verbinding in de camper dus even mail ophalen. Stoppen nog bij een mooie waterval maar helaas daar ga ik aardig onderuit op de rotsen en bezeer me aardig, enkel en heup. Hoop maar dat het mee valt. Eind van de middag weer veel regen en we stoppen in Reed. Vinden een mooi plekje aan het meer en staan vlak voor de kerk dus veilig hè. Zien een otter die lekker vis aan het vangen is. Als het morgen goed weer is gaan we naar Briksdal.
aan het meer bij Reed
12 juni. Toch weer regen als we opstaan vanmogen. Voor vanmiddag geven ze beter weer op dus gaan we toch rijden richting Briksdal. Stoppen wel een paar keer onderweg maar het weer blijft nog steeds nat. Zijn om 1 uur in Olden en gaan daar eerst boodschappen doen. Hebben internet verbinding in de camper dus even mail ophalen en verzenden. Aan de kade van het fjort ligt een groot passagiersschip. Wel een raar gezicht zo’n groot schip in een nauw fjort en de winkels aan de kade lijken wel speelgoed huisjes. Laten het Briksdal liggen voor morgen en rijden naar Loen en nemen het dal naar de gletsjer. De laatste 5 km is een tolweg waar we met de camper niet op mogen, dus maar terug. Op de terugweg zien we een mooi plekje en overnachten hier.  
Index Week 3