Week -1- 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
Camperreis Noorwegen 2008 week 7

11 Juli. Worden wakker met prachtig weer, heldere blauwe lucht en zon. Kunnen dus helemaal niets van de vooruitzichten  op aan. Maar met dit weer gaan we weer met plezier rijden. Nemen de E6 verder naar Vagamo en nemen daar weg 51 naar Gol. Bezoeken nog een leuk openluchtmuseum en de boomstammen huizen zien er goed onderhouden uit. Zijn wel verbaast dat we schitterd weer hebben. Ze vragen wel veel geld om binnen te kijken in de kerk, dat doen we dus niet.

onder nog veel grasdaken

We nemen weg 7 richting de Hardangervidda. Dit is het grootste bergplateau van Europa met een opp. van 7500 km2. Rijden via Geilo naar Haugastol, een klein bergdorpje op 1000 meter. Het is inmiddels ook weer gaan regenen en er is mist op deze hoogte. Bezoeken nog even het kerkje en rijden weer verder. Het gaat hard regenen en er ligt zoveel water op de weg dat we na 10 km maar stoppen. Het blijft slecht en overnachten hier op de hoogvlakte..

12 - 13 Juli. Donkere lucht als we wakker worden. Besluiten toch om over de hoogvlakte verder te rijden. Stoppen bij een werkplaatsje waar ze houten beelden maken uit dikke stukken boomstam. Komen langs de Latefoss waterval en ook daar stoppen we even. De meeste sneeuw is nu wel gesmolten op de hoogvlakte, maar ook zonder sneeuw prachtig om hier weer te rijden. Vanaf 3 uur weer zware regenbuien en veel water op de weg. We stoppen bij Dalen en overnachten daar. Vandaag 26 tunnels gereden, de kortste120 m en de langste 7 km. Droog als we wakke worden en rijden naar de sluizen in het Telemarkkanaal. Net onderweg en weer regen. Toch even droog als we bij de sluizen zijn en mooi om te zien. Alles gaat nog met de hand. Begint weer te regenen en besluiten naar huis te gaan. Rijden naar Kongsberg en als we daar om 3 uur zijn dan breekt de zon door. Rest van de middag met een boek in de zon.

onderweg
Latefoss waterval
sluizen Telemarkkanaal.
Beltbrug Denemarken

14-15-16 Juli. Opgestaan met aardig weer en vertrekken  om half 9. Rijden via Drammen en nemen de tunnel onder het Oslofjord door. Het rijdt vlot en om half 12 zijn we bij de grens. De laatste Kronen gaan de tank in en verlaten we Noorwegen. De eerste 40 km op de E6 gaan niet vlot, veel 2 baans daarna 4 baans en dan schieten we snel op. Besluiten door te rijden naar Helsingberg en de boot te nemen naar Denemarken. Gaan om 7 uur van de boot en rijden naar de plaats waar we dachten te overnachten. Daar staan nu verbodsborden en als je langer dan 4 uur hier staat dan is de boete € 75,-. Eten hier eerst en rijden naar een dorp 20 km verderop waar we in een parkje overnachten. De volgende dag droog maar bewolkt. Denemarken rijd vlot alleen het wegdek van de snelweg is erg grof. Komen over de Beltbrug (350 D kr tol) en dat is met veel wind wel oppassen. Op de autobaan in Duitsland is het druk, vooral rond Hamburg is de weg vol met vrachtvervoer. We overnachten op een camperplaats in het centrum van Sittersen.  De volgende morgen de laatste etappe en die verloopt vlot. Nergens geen oponthoud en eind van de dag weer thuis. Kijken terug op een prachtige reis hoewel de regen soms roet in het eten gooide. We komen hier vast weer terug.