Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9
 
Camperreis Oost Europa 2009 week 1
Index
20 April. De aanlooproute is goed en vlot verlopen. Vooral Duitsland op de autobaan heel erg stil, door het weinige vrachtvervoer schieten we lekker op. Rijden een stuk de Romantische Strasse en overnachten in Rottingen op een fijne camperplaats. Daarna meest binnendoor naar Oostenrijk, nemen de Fernpas waar boven nog sneeuw ligt. We overnachten op de camperplaats in Schwanz. Mooie rustige plaats met Sanizuil en betalen € 4,= per 24 uur.
Avonds willen we de accu’s van de camera’s opladen en komen tot de ontdekking dat we van de nieuwe camera de oplader zijn vergeten. Stomme pech maar ja we geven de schuld maar aan de leeftijd. We vervolgen onze route door het Zillertall via Gerlos en Krimml, Op het hoogste punt van 1691 meter ligt nog volop sneeuw.
Gerlos
De skiliften zijn hier nog open. Blauwe lucht zon en sneeuw, wat wil je nog meer. Rijden via de Felbertauern tunnel naar Hermagor waar we overnachten. We worden laat wakker en horen de eerste regendruppels op het dak vallen. Gaan bij Villach de autobaan op en door de tunnel naar Slovenië. Onderweg naar Bled hebben  we veel regen, rijden rond het meer maar dat is zo afgesloten dat je er nergens kan parkeren, alleen op zeer duur betaalde plaatsen. Via Postojna rijden we naar de grens van Kroatië. Bij de grens geen problemen, wisselen wat geld (kuna’s) en dan verder naar het zuiden. Regelmatig hebben we regen onderweg. Rijden door naar Selce waar we op een camping aan zee overnachten. Regen, wind en 12 graden, geen vakantie weer dus
Plivice Meren
Rijden de volgende dag naar de Plitvice Meren, hebben donker maar droog weer onderweg en als we bij Plitvice op de camping staan dan breekt de zon door. Gaan een stuk wandelen op de giga  grote camping met nog weinig bezoekers. Zaterdag naar het Plitvice park en we treffen het geweldig, onbewolkt, zon en 20 graden. Waren hier 30 jaar geleden ook al eens maar het is ook nu weer prachtig om te zien. Overal komt het water naar beneden denderen, geweldig gewoon. Was een heerlijke dag. We ontmoeten hier ook 3 medereizigers  uit Belgie die ook de reis door Oost-europa maken. En wat denk je, één heeft dezelfde camera als wij waarvan  we de oplader zijn vergeten . Er is toegezegt dat we hun oplader mogen gebruiken. Probleem weer opgelost.
Plitvice Meren Plitvice
Plitvice
Plitvice
Rijden binnendoor naar het eiland Pag, dat is dor en kaal. Het is beroemd om de schapenkaas. Er groeit bijna geen gras maar wel veel struiken en kruiden en dat proef je aan de kaas. Schijnt ook erg duur te zijn. Overnachten in het plaatsje Nin, stukje boven Zadar op een ACSI camping. Een vriendelijk oud baasje geeft ons een mooi plekje. Staan er met 2 campers, is nog erg rustig in deze tijd van het jaar. Een ezel genaamd Romeo en de hond genaamd James Bond houden ons gezelschap. Binnendoor naar Sibenik om het oude centrum te bezoeken. We parkeren bij de haven en hier weten ze ook de prijzen hoor, € 3,20 euro per uur. De kathedraal valt tegen, gebouwd van zandsteen en vooral van binnen pikzwart. In een andere kerk zien we wel een mooi oud kerkorgel uit het jaar 1762. Was wel een bezoek waard.
Eiland Pag
Sibenik
Orgel uit 1762 Straatbeeld
Mostar
Rijden door naar Trogir en overnachten op een camping aan zee. Er is hier WiFi maar helaas het werkt niet. Ook hun eigen computer die 20 jaar oud is werkt ook niet, jammer. Gaan de grens over naar Bosnie voor een bezoek aan Mostar met de beroemde boogbrug. Zien hier wel veel schade door de oorlog, veel afgebrande huizen van de verjaagde Serven en al die bouwvallen laten ze staan. De Kroaten willen niet op die plek bouwen maar doen dat er vlak naast. Troosteloos om te zien. De brug van Mostar, in de oorlog vernield is weer opnieuw opgebouwd. Hij ziet er te nieuw uit in zijn omgeving met alleen maar oude huizen.
Brug Mostar Mostar

Jammer is het wel dat we veel regen hebben terwijl we hier rondlopen. Verder is het helemaal op toeristen ingesteld dus gauw wegwezen hier. Willen terug naar de kust voor een camping maar dat zit even tegen. Op de laatste 90 km naar Dubrovnik geen camping te vinden. Het regent inmiddels weer lekker en uit nood maar doorrijden naar Dubrovnik. Het is donker als we daar aankomen. Staan op een dure camping, € 27,- voor een ongelijk stukje grond met wat gras. Door de regen is buiten alles smerig en glad.. Maar ja het is de enige camping hier. Ontmoeten hier de mensen van de groep waarmee we de reis door Oost Europa  gaan maken. Maken vandaag de camper even schoon en praten wat met de andere  groepsleden. Morgen gaan we naar de oude stad, schijnt erg mooi te zijn. Dus voor morgen zal een beetje zon wel welkom zijn.

Mostar
Index
Week 2