Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 Op weg naar Griekenland 2015 week 1 Index
6 aug. Vertrekken om half 10 van huis en rijden vandaag naar Duitsland. Reis verloopt vlot, stoppen voor koffie en later voor een broodje en zijn om 2 uur op de CP van Mendig. Mooie plek dicht bij de autobaan en een goede plek als je op doorreis bent. Wandelen naar het Lava-Dome waar we eerst een presentatie zien van de vulkaanuitbarsting die hier heeft plaatsgevonden? Daarna nog een video over de vulkaanuitbarsting waarbij je op een beweegbare vloer staat en de grond voelt schudden, dat is wel even schrikken. Boven is er een zaal waar je diverse proefjes kan doen wat met vulkanen te maken heeft. Lopen naar het stadje maar dat is niet zo interessant. Om half 5 naar de camper en lezen een poosje.

Om 7 uur gaan we bij de brouwerij eten en dat was heel lekker. Wel erg veel wat je krijgt en zitten dus propvol. Beslist geen plaats meer voor een toetje, dit is iets teveel van het goede. Wandelen nog een rondje en gaan terug naar de camper. Zitten nog tot laat buiten, het is lekker van temperatuur. Voor morgen en de komende dagen geven ze warm weer op en boven 30 graden. Toch beter dan regen zouden we maar denken. Zien wel wat er komt.

 

7 aug Vertrekken van de CP en doen eerst wat boodschappen. Daarna op weg naar Bacherach. Rijden zoveel mogelijk binnendoor tot de Rijn en blijven die volgen naar Bacherach. Stoppen onderweg voor een drankje of voor wat foto's. Stoppen bij een kleine parking waar ook plaats is voor 10 campers. Staan hier mooi aan de Rijn en er staan een paar grote bomen waar je onder uit de zon kan zitten. Het is zeer warm met 35 graden maar onder de boom goed te doen. Eten een broodje en blijven de rest van de middag hier zitten. Gewoon te warm om de stad in te gaan. Dat doen we om 6 uur en het is een heel mooi en gezellig stadje.
Vanaf een uitkijktoren op een druivenhelling hebt je een prachtig uitzicht over het stadje en de Rijn. Om half 8 gaan we op een binnenplaats een hapje eten. Gezellig plekje met muziek en het eten is goed. Om 9 uur naar de camper en zitten tot laat buiten. In de camper is het warm en koelt maar slecht af. Om 11 uur nog 33 gr binnen. Voor morgen geven ze nog warmer weer op en besluiten hier te blijven staan. We slapen ondanks de warmte goed en als we wakker worden is het al weer warm buiten. Na het ontbijt weer lekker onder de bomen en genieten van de bedrijvigheid op het water. Het is druk met de scheepvaart en wat varen ze traag voorbij tegen de sterke stroom in.
Middags komt er wat meer wind en lopen een stuk langs de Rijn en later het stadje in. Het is er nu wat drukker en heel gezellig op straat. Bezoeken de kerk maar die is saai van binnen. Eten een lekker ijsje en dat doen er meer, een paar goede dagen voor de ijsverkopers, iedereen zie je met ijs lopen. Om 5 uur weer bij de camper waar we tot laat buiten zitten. Er staat een lekker windje maar het blijft warm. Voor morgen wat frisser en gaan verder zuidwaarts langs de Rijn?
9 aug Gaan op weg naar de Mummelsee, een klein meer waar toch wel veel toeristen komen. Het is er helemaal op ingericht, met kramen en souveniers. Je ziet mooie koekoesklokken en prachtige heksen. Er zijn ook veel producten van de streek te koop. De bakker bakt zijn brood buiten in een grote houtoven en dat ruikt erg lekker. Binnen worden ze verkocht belegd meestal met ham en worst. Er staan ook een heel modern kerkje, erg kaal binnen maar door de gekleurde glaswanden wel leuk om te zien.
Dan gaan we het Lotharpad (1 km) lopen in een bosgebied dat op 26 dec. 1996 door de orkaan Lothar is getroffen en alle bomen plat gewaaid zijn. Er is geen boom blijven staan. Ze hebben 10 ha. gelaten zo het lag en niets opgeruimd. Met wandelpaden is het in 2003 toegankelijk gemaakt. Over de platgewaaide bomen hebben ze brugjes gemaakt zodat je er gemakkelijk door kan wandelen. Nu na ruim 15 jaar begint het zich al aardig te herstellen. Wij lopen de korte wandeling maar er zijn er ook van 4-5- km.
Gaan door naar Freudenstadt en lopen naar het centrum. Je verbaast je soms om de ruimte wat er onbebouwd blijft en wordt ingericht voor de bewoners. Het is warm weer en de kinderen vermaken zich met de waterfontijnen die staan te spuiten op het plein. Lopen de kerk even binnen maar die is erg kaal. Gaan een pizza eten die heel lekker was. Vonden alle wespen ook en die waren hinderlijk aanwezig. Daarna terug naar de camper die op een rustige mix parking staat en waar we overnachten. Later op de avond een stevige regenbui en wat onweer. Het blijft tot diep in de nacht regenen en in de camper koelt het maar weinig af. Slapen gelukkig goed.
10 aug. Gaan om half 10 rijden en de eerste stop is in Alpirsbach. Plaatsje is niet bijzonder maar er is wel een groot klooster. Aan de buitenkant is het goed onderhouden maar op een paar plekken begint het gras en de varens al op de muren groeien. Het is wel te bezoeken met gids maar hebben daar niet veel zin in. Zien hier ook een oude bierbrouwerij waar het kloosterbier wordt gemaakt. Geloof dat er bijna in elk dorp wel een brouwerij te vinden is.
Daarna door naar Schiltach, een mooi plaatsje met vakwerkhuizen en met een leuke CP in het centrum. Is wel klimmem in de straatjes, het is tegen een heuvel gebouwd en soms erg stijl. Straatjes zijn allemaal nog authentiek van keien Echt een bezoek waard dit plaatsje.
Dan door naar Gutach waar we het Freitlichtmuseum bezoeken, een openluchtmuseum waar historische gebouwen uit div. gebieden van het Zwarte Woud zijn herbouwd. Het geheel wel mooi om te zien maar het is er wel erg druk. Het is met 35 graden ook wel te warm om je druk te maken.
Rijden door naar Triberg en stoppen onderweg bij het Huis van duizend klokken. Binnen veel koekkoeks klokken te koop van heel klein tot groot. Ook veel streekproducten worden er aangeboden. Dan naar het centrum van Triberg waar het erg druk is. Er zijn wel een paar CP's voor enkele campers maar die staan vol. Bij een overdekte CP gaat er net een weg en zetten hem daar neer. overdekt en nog gratis ook. Ook hier in de stad een klokkenwinkel met wel duizend klokken. De duurste klok kost € 11900,-, en is 2 meter hoog. Wandelen een uur door de straten en vertrekken naar de CP van Schonach. Met een boek lekker buiten met de beentjes omhoog, zijn aan rust toe.
11 aug. Vandaag op weg richting Bodensee waar we de paalwoningen in Unteruhldingen willen bezoeken. Rijden via mooie binnenwegen zuidwaarts maar door de regen van gisterenavond en de hoge temperatuur nu is er wat damp in de lucht zodat de uitzichten niet echt helder zijn. Verder toch wel genieten van de rit. Stoppen op een mooie plek voor koffie en maken er mooie foto's van zonnenbloemen. Rond de Bodensee is het stampvol met toeristen en parkeren dicht bij de paalwoningen gaat niet. Worden door een parkeerwachter doorgestuurd maar er is verder nergens ruimte om te staan. Zien er vanaf en rijden door naar Ottobeuren.
Daar gaan we de basiliek bezoeken. Het is een indrukwekkend complex met zijn 2 torens en zijbeuken.?? Binnen echt mooi met mooie met schilderingen, beelden en houtsnijwerk. Bij de Bodensee was het erg druk en hier bijna geen bezoekers. Gaan ook het museum bezoeken en daar zijn we de enige die er lopen. Het is heel groot, Lange gangen met zijkamers waar van alles tentoongesteld word. Schilderijen, beelden, mooi inlegwerk van deuren en meubels, heel mooi. Vooral de Keizerzaal is een plaatje, die is prachtig gemaakt en daar is niet op een paar goudstukken gekeken vroeger.
Lopen even het plaatsje in, kopen een ijsje en gaan om 5 uur naar de CP. Mooie plek bij de sportvelden. Stoelen buiten en even met de benen omhoog. Het zijn vermoeiende dagen door het warme weer. Al dagen 30-38 graden en ook nachts koelt het weinig af. We slapen gelukkig goed zodat we uitgerust wakker worden.

12 aug. Na het ontbijt rijden we naar Oberammergau. Rijden weer binnendoor over goede wegen en het landschap is prachtig. Om 12 uur in Oberammergau en vinden tegenover de toeristinfo een parkeerplaats. Staan vlak bij het centrum waar nog veel beschilderde huizen staan. Vooral de huizen met het sprookje Roodkapje en het huis van Hans en Grietje zijn heel bekend. Gezellig plaatsje verder met een mooie barrokke kerk. Ook hier veel houtsnijwerk in de winkels en dat moet je duur betalen. Kleine poppetjes kosten al gauw tussen € 120,- en € 150,-. Eten in een restaurantje en om 2 uur weer naar de camper.

Rijden door naar Ettal waar we de kloosterkerk bezoeken. Het is hier niet druk, zelfs op de parking er voor is plaats voor ons Deze kerk is geheel in barrokke stijl met veel schilderingen. Hij is heel mooi en maken de nodige foto's. Na een uurtje rijden we door naar de CP van Garmisch-Partenkirchen waar het heel druk is. Vinden nog een leuke plaats en ga me binnen melden. Wel duur hier, € 15,- en voor lozen, water, stroom en douchen moet je allemaal extra betalen. Erg onrustig door de vele campers die tot laat op de avond nog een plekje zoeken. Geen plaats voor ons en morgen gauw hier vandaan.

   
Index Overnachtingsplaatsen Overzicht in Google Maps week 2