Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 Op weg naar Griekenland 2015 week 11 Index
14 okt. Het regende vannacht een paar keer en ook als we opstaan regent het. Vertrekken maar vroeg en zien wel wat de dag brengt. Het eerste uur regen lichte regen maar ook een paar plensbuien. De weg langs de kust en goed en door de regen maar weinig mensen op straat dus we kunnen aardig opschieten. Bij de grenzen geen oponthoud en rijden zonder controle Slovenië en Italië in. Nemen de tolweg, wel zo lekker met dit wisselvallige weer. Rijden langs Venetië richting Verona. Het weer is afwisselend en tot halverwege de middag meest droog. Daarna komen de plensbuien regelmatig naar beneden en dan ook veel water op de autobaan.
Rijden via Bolzano naar Merano en komen door een gebied waar veel fruit geteeld wordt. Vooral veel appels en zien veel vrachtauto's vol appels richting de fabriek gaan. In Merano rijden we omhoog naar de parking op 700 meter bij de skilift. Het blijft regenen dus een lekkere wandeling slaan we vandaag maar over. Nemen een boek en een drankje en lezen een uurtje voor het eten. De regen wordt minder in de loop van de avond en ook nachts meest droog. Om half 6 hoor ik het met bakken naar beneden komen en draai me nog een keer om.
15 okt. Staan vroeg op om op tijd te vertrekken. Om 8.00 uur haal ik de condens van de voorruit en zie een briefje tussen de ruitenwisser. Pak het even en we worden vriendelijk verzocht € 7,- te komen betalen aan de kassa van de skilift en die gaat pas om 9 uur open. Daar wachten we niet op en vertrekken dus zonder te betalen. Rijden richting de Resiapas en er wordt aangegeven dat die open is. Op 900 meter wordt het landschap wit en boven op pas ligt wel 8 cm sneeuw. Het is er ook koud, 1 graad boven nul met een koude wind. Stoppen even bij het stuwmeer waar de kerktoren van het oude dorp Graun boven water uitsteekt. In 1950 verdween het dorp onder water door de bouw van de stuwdam.
Lopen een rondje, maken wat foto's en even de eerste sneeuwballen gooien. Dan weer gauw de warme camper in en koffie zetten. Rijden verder en aan de grens ook hier geen controle. Dalen weer af en zien af en toe de zon verschijnen. Rijden via Nauders, Landeck, Nassereith en Reutte tolvrij naar Duitsland. Hebben door Oosterijk best wel mooi weer en genieten van het mooie open landschap. Mooie groene hellingen en de bomen in herfstkleur. Boven de 950 meter ligt er hier ook sneeuw. Ook in zuid Duitsland is er gisteren en vannacht wat sneeuw gevallen.
Stoppen in Memmingen waar een goede CP is en hier is nog plaats genoeg. Het is droog en wandelen naar de oude binnenstad. Daar is het stil op straat, toch te koud om te winkelen zeker. Vinden het nu niet gezellig in de stad, Het is gewoon saai en gaan terug naar de camper. Lekker de kachel aan, nemen een wijntje en een boek en lezen nog een poosje.
16 - 17 okt. Rijden vandaag naar Mendig met weer regen, waar komt het allemaal vandaan. Om 12 uur wordt het droog en komt er mist opzetten, schiet ook niet op. Stoppen voor een broodje en ga even de camper uit. Het is steenkoud met 1 graad boven nul. Hebben vandaag ook veel oponthoud door werk aan de weg, ze zijn overal bezig en daardoor veel file. Moeten 440 km autobaan rijden vandaag en doen daar 7 uur over. Om 5 uur zijn we in Mendig, drinken en lezen wat. Daarna gaan we uit eten bij de brouwerij en dat was lekker. Weinig buien vannacht en kunnen we rustig slapen. Na het ontbijt de laatste 300 km naar huis.
Week 10 Overnachtingsplaatsen Overzicht in Google Maps Index