Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10- 11 Op weg naar Griekenland 2015 week 2 Index
13 aug. Vertrekken om half 10 van de CP en rijden naar Mittenwald. Een mooie weg er heen, begint al op Oosterijk te lijken met de bergen om ons heen. Kunnen vlak bij het centrum parkeren en na 200 meter lopen staan we midden in het centrum. Het is een druk toeristendorp en het wandelen neemt een belangrijke plaats in. Er worden ook wel veel excursies aangeboden naar bezienswaardigheden in de omgeving. Zien hier prachtige beschilderde huizen in de drukke doorgaande straat in het centrum. Lopen de kerk even binnen en die is in mooi barroks, veel al opnieuw beschilderde fresco's maar nog niet helemaal klaar.
Het is ook het dorp van de beroemde vioolbouwer Matthias Klots. Zijn standbeeld staat voor de kerk. Er is ook een vioolmuseum waar div. violen en andere snaarinstrumenten te bewonderen zijn. Lopen een uur door het plaatsje en vertrekken om 12uur richting Fall. Stoppen voor een broodje op een mooi plekje aan een riviertje waar wel koud water door stroomt en je voeten wel van opfrissen. Daarna naar Fall, daar is een overnachtingsplek in het bos en dat is wel lekker met dit warme weer. Vinden een tijdelijk plek en gaan later als de dagjesmensen vertrokken zijn wel op een beter plek staan. Wel lekker hier onder de bomen.

Gaan een rondje wandelen bij de meren waar veel mensen komen zonnen en zwemmen. Ga ook even het water in en dat is best wel lekker. Je voeten niet te diep naar beneden doen want daar is het het water nog koud. Daarna nog wat lezen en om 5 uur verhuizen we de camper naar een beter plekje. De meeste dagjesmensen zijn inmiddels vertrokken en lekker rustig nu. Het is heerlijk onder de bomen en zetten de grill buiten en eten lekker. De wespen zijn wel vervelend tijdens het eten, zodra je buiten wat zit en wat drinkt of eet dan zijn ze bij je. Was weer een mooie dag vandaag.

14 aug. Lang geslapen maar hebben de tijd en ontbijten op het gemak. Om even over 10 gaan we rijden en als we een Lidl zien gaan we eerst boodschappen doen. Daarna rijden we binnendoor over mooie wegen en een prachtig landschap. Nemen bij Wallgau een privé tolweg € 7,- en die is soms wel smal maar goed te doen. Wel heel veel bomen zodat we weinig mooie uitzichten hebben. Daarna rijden we naar de Tegernsee aan het gelijknamige meer. Daar is het bomvol met toeristen en we rijden stapvoets door het stadje.

Wat een drukte maar wel begrijpelijk, met dit warme weer zoek iedereen wat verkoeling, het is weer ver boven 30 gr. Lunchen onderweg en rijden door naar Kiefersfelden waar een CP is bij een waterskischool. Dit is een mooie plek aan een meer waar je ook lekker kan zwemmen. Hier kan je ook leren waterskieen, je wordt met een kabel met een snelheid van 30 km voortgetrokken. Er is een kleine baan voor beginners en een grote baan voor gevorderden. Je maakt steeds een ronde van wel 800 meter en je kan over allerlei schansen springen. Heerlijk om hier de middag door te brengen. Eind van de middag even veel wind en wat onweer maar dat is snel weer voorbij.

15 aug. Vannacht hevige regen maar redelijk weer als we opstaan, droog maar donker weer. Rijden naar Kieferfelden om nog boodschappen te doen maar alles gesloten, er is vandaag een wijnfeest. Gaan door en al snel klaart het op en komt de zon er weer door. Rijden via kleine wegen en via een stukje Oostenrijk komen we langs een groot moerrasgebied waar ook een groot meer is. Stoppen en gaan er een wandeling maken. Best mooi om hier even te lopen. Wandelen een uurtje en rijden weer verder. We komen nog langs meer meren maar het is overal zo druk dat parkeren met de camper niet lukt.

Stoppen in een dorpje om wat foto's te maken van houtsnijwerk wat ze langs de weg verkopen. Prachtig wat ze hier van een stuk boomstam maken. Er worden flinke prijzen gevraagd voor de stukken die hier staan. Verder weinig te zien in het dorp. Stoppen in de schaduw om een broodje te eten, het is inmiddels weer boven 30 graden. Rijden door naar Bischofswiesen en staan bij een skilift op ruim 900 meter. Je mag hier gratis overnachten, mooie plek maar zonder voorzieningen. Er is een restaurant waar we onder het genot van een cup ijs van het uitzicht genieten.
16 en 17 aug. Het is nat weer als we uit Duitsland vertrekken. Nemen de tolweg en dat rijdt wel prettig als het zo nat is. We stoppen voor koffie en een broodje, maar het is geen weer voor een uitstapje tussendoor. Dicht bij Wenen wordt het droog en voor we in Deutsch Jarhndorf zijn komt de zon erdoor. Kunnen de rest van de middag lekker buiten in de zon lezen en het is een lekker rustig plekje. Slapen goed en na het ontbijt gaan we op weg naar Hongarije. Ook nu weer regelmatig regen onderweg maar het is gelukkig niet druk met verkeer. Zijn om 3 uur in Kiskunhalas, een leuke camping met thermo baden. Inmiddels komt de zon er een beetje door en lezen een poosje buiten. Daarna lekker naar de baden en genieten van de warme baden.
18-19-20 aug. Blijven hier enkele dagen staan en lekker bijkomen van de eerste 2 weken. Brengen de dagen door met lezen, zwemmen en we hebben internet dus we vermaken ons prima. Om 5 uur komen onze vrienden hier aan en we gaan de komende weken met elkaar verder. Donderdag is er een Nationale feestdag en gaan we de stad in. Er is feest in het centrum met muziek optredens op een podium. We gaan uit eten en we krijgen zoveel dat we het niet op kunnen. Het smaakt heerlijk en we eten ons alle vier dik voor € 30,- incl een fles wijn. De laatste avond hier, morgen gaan we op weg naar Servië.
Week 1 Overnachtingsplaatsen Overzicht in Google Maps Week 3