week 1 - 2- 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 Op weg naar Griekenland 2015 week 4 Index
27 aug. Vertrekken uit Valbone en rijden dezelfde weg terug het dal uit. De zon staat er mooi in en maken div. foto's. Bij Bajram Curri nemen we de SH 22 verder zuidwaarts. Rijden door een prachtig gebied en stoppen regelmatig voor een foto en het uitzicht. De weg is heel goed en doet niet onder voor de wegen in de Alpen. Doen een paar boodschappen in Fierze en zoeken een leuke plek om een broodje te eten. Dat doen we aan de Valbona rivier bij Broglum. Plaatstelijke jongeren komen zwemmen maar het water is mij te koud, hooguit een graad of 15-16. Na 1,5 uur gaan we verder en de weg wordt steeds mooier. Rijden veel langs stuwmeren en hebben geweldige uitzichten.
Er rijdt ook haast geen verkeer, tussen 2 en 4 komen we misschien 5 auto's tegen. We schieten niet echt op en halen lang niet wat we in gedachten hadden. Het is ook weer warm met boven 30 graden. Zoeken een rustige plek om te overnachten maar die zijn dun gezaait in de bergen. Stoppen bij een hotel en vragen of we op de parking mogen overnachten. Als we komen eten dan geeft dat geen probleem en is het gratis. Drinken een biertje op het terras en en internetten wat. Dat is zeer zwak en meestal niets mee te beginnen.

Er is ook een waterbak met verse forel, een grote kooi waar 2 beren in zitten en een kleine dierenweide. Om half 7 gaan we op het terras eten en dat was heel goed. De forel, het vlees, de salade, alles was heerlijk en ook deze keer knapperige frieten. Nemen er een flesje wijn bij en het hele diner kost € 22,- en dat voor 4 personen. Het koelt maar slecht af, nu om half 10 is het nog 23 gr buiten en dat op ruim 800 meter. Morgen rijden we deze mooie route verder richting de kust.

 

28-29-30 aug. Vertrekken om half 10 en rijden richting de kust. We vervolgen de SH 22 en de natuur wordt meer heuvelachtig. Laten de bergen achter ons en rijden lang op een hoogte van 5- 600 meter. Dan nemen we weg E 851 richting Puke en die is minder mooi dan de bergwegen. Op plaatsen waar stenen of grond door regen van de berg komt daar is het wegdek slecht. Hoe verder we deze weg rijden hoe meer plaatsen het wegdek slecht is. Niet dat er diepe kuilen in zitten maar je moet wel wat meer opletten op deze plaatsen. Het is wel heel goed te doen met de camper hoor. Lunchen op een leuk plekje onder een paar kastanjebomen en dat is lekker koel. Het is ook vandaag weer boven 30 gr.
Willen in Puke nog wat boodschappen doen maar er is weinig plek om te parkeren. Als we even stoppen om een plekje te zoeken worden we door de politie gemaand om door te rijden. Gaan verder richting Shkoder en aan een meer vinden we een mooi plekje waar we mogen overnachten. Er is een klein grindstrandje bij en kunnen hier lekker zwemmen. Het water is heerlijk en zitten zo in het water. Daar koel je lekker van af, inmiddels 36 graden. Besluiten hier te blijven staan en nog een dagje luieren en zwemmen. Slapen goed ondanks de warmte in de camper. Vandaag nog warmer dan gisteren en in de zon 40 graden.
Vermaken ons goed met wat lezen en zwemmen en wat op het terras drinken. Inmiddels 39 gr in de camper en alles wordt nu echt warm. Zelf het water uit de kraan is gewoon warm. Ook zondag hetzelfde weer, rond 40 graden en het is nu ook druk op het strandje. Laatste dag van de vakantie hier in Albanië. De scholen beginnen weer dus verwachten we dat het nu overal wat stiller wordt. Zondagavond koelt het wat af maar nachts toch weer warmer met rond 30 gr. buiten. Morgen richting de kust.

31 aug. Vandaag een kort ritje door een heuvelachtig landschap. de weg is goed, wel hier en daar een kuil. In een plaatsje doen we boodschappen zodat we een paar dagen vooruit kunnen Tanken diesel, gas en doen de watertank vol. Kijken bij een camping met zwembad en vinden dit wel een leuke plek voor een dag. Lekker wat zwemmen, doen de was en maken ons verder niet druk. Gaan bij het zwembad avonds eten en dat is goed en goedkoop. Het blijft ook nu weer warm, avonds gaat het windje liggen en frist het weinig op. Morgen een plekje zoeken aan zee.

1-2 Sept. Gaan op weg naar de kust en zoeken een plekje onder de bomen als het kan. Rijden naar Shengjin en ten zuiden daarvan is een dam die we oprijden. Zien een paar plekjes en bij een strandcafe gaan we vragen of we er mogen overnachten. Voor € 2,20 mag dat. Staan onder de bomen en dat is wel lekker met deze warmte. Gaan zwemmen in zee maar daar fris je ook niet van op, het water is 32 graden. Staan heerlijk rustig en blijven nog een dag staan. We overleggen wat we verder gaan doen, en verder lezen, zwemmen en gewoon lui bij de camper zitten.
   
week 3 Overnachtingsplaatsen Overzicht in Google Maps week 5