Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 Op weg naar Griekenland 2015 week 6 Index
10 Sept. Gisterenavond vanaf 7 uur regen en dat is de hele nacht doorgegaan. Het kwam soms met bakken uit de hemel. Als we wakker worden is het nog bewolkt maar het weer knap snel op. Rijden naar Igoumenitsa en gaan boodschappen doen. Hier kunnen we weer eens volop van alles kopen, in Albanië was dat wel eens moeilijk. Daarna drinken we nog gezamenlijk koffie en daarna nemen we afscheid van onze vrienden en gaat ieder zijn weg, komen elkaar wel weer een keer tegen op de Peloponnesos. Zij gaan eerst naar Lefkas, waren wij afgelopen jaar al geweest. Rijden naar Amoudia waar we aan de baai een broodje eten. Daarna door naar Mytikas waar we aan het strand een mooi plekje vinden om te overnachten.
11 Sept. Vannacht om 2 uur noodweer, nog nooit zo hard zien en horen regenen. Het maakte zoveel herrie op het dak dat we de klappen onweer haast niet hoorden. Na een klein uurtje was het weer over en gelukkig mooi weer als we opstaan. Gaan om half 10 rijden en nemen de weg langs de kust richting Patras. Mooie weg om te rijden maar ook hier heeft de weg wel wat onderhoud nodig. De brug bij Patras is een prachtig bouwwerk, wel € 13,20 om over te steken naar de Peloponnesos.
Rijden door naar Rodias, een klein plaatsje aan de zee. Lijkt geheel verlaten en alles ziet er een beetje verwaarloost uit. Er staat wel veel wind en hoge golven dus niet lekker om te zwemmen. Zitten lekker bij de camper en lezen veel. Ondanks de wind toch 27 graden. Om een uur of 6 zien we toch wat mensen op straat verschijnen dus er wonen toch nog wat mensen. Na het eten waait het een stuk minder en ga nog even zwemmen. Dat gaat beter dan vanmiddag, toen sloegen steeds de golven over je heen.
12 Sept. Rijden naar Diakofto en parkeren bij het treinstation. Kopen kaartjes voor het treintje naar Kalavrita die om 11.15 uur vertrekt. Wandelen een poosje door het plaatsje, pinnen geld en kopen een broodje bij de bakker. Daarna naar de trein die bijna leeg vertrekt, maar een man of 30 aan boord. De rit is prachtig, vooral het eerste gedeelte is spectaculair met tunnels en smalle bruggen. Op veel plaatsen is het klimmen maar op de steile stukken ligt er een tandrad rails. De natuur is mooi met hoge bergen en mooi gekleurde rotsen. Na 65 min. zijn we in Kalavrita wat 22 km bergop ligt.
Hebben hier voldoende tijd om rond te wandelen. Het is een echt toeristendorp en bij de winkels wordt je al snel aangespoort om binnen te komen. Bezoeken de kerk die wel aardig is, snapt niet waarom er 6 losse zuilen in de kerk staan. Gaan eten in een restaurantje en de gyros smaakt lekker en is niet duur. Verder is er niet zoveel te zien in het dorp en nemen de trein van half 3 weer terug naar beneden. Een mooie rit om te doen, € 19,- p/p retour. Rijden naar de kust via smalle weggetjes en natuurlijk altijd bomen en struiken met takken over de weg. Haast onmogelijk om krasvrij in Griekenland rond te rijden. Ga even zwemmen maar ook vandaag veel wind en grote golven. Overnachten hier met 7 campers.
13 Sept. Vertrekken vroeg naar Korinthos en bezoeken eerst Vesting Akrokorinth. Op zondag schijnt de toegang vrij te zijn, wij kunnen zo doorlopen. De vesting is gebouwd op een 575 meter hoge rots, een imposant bouwwerk waarvan je een mooi uitzicht hebt over de kustvlakte. Een hele klim naar en binnen de vesting over zeer gladde keien. Dalen weer af en rijden naar de opgravingen van het oude Korinthe in het dorp Archea Korinthos.

Genoeg ruimte om de camper te parkeren en dat op zondag. Hier krijgen 65 plussers 50% korting op de toegangsprijs. Bezoeken eert het museum en dat is de moeite waard. Wel veel beelden zonder hoofd maar het geheel is interesant om te zien. Wandelen verder langs de opgravingen en zien mooie plekjes waar je goed kan zien hoe vroeger mens en dier hebben geleefd. Het grote marktplein van 590 bij 200 meter was vroeger omringd door zuilengalerijen met winkeltjes. De zuilen van de Apollotempel stammen uit 550 v. Chr. Lopen hier een uurtje rond en gaan in een restaurantje eten en wat ons heerlijk smaakt.
Daarna rijden we naar het kanaal en dat blijft een interesant bouwwerk. Dit 6,3 km. lange, 24 meter brede en 8 meter diepe kanaal vormt sinds 1893 de verbinding tussen de Golf van Korinthe en de Golf van Saronikos. Zien diep onder ons een paar schepen door het kanaal heen varen. Vanaf een van de bruggen kan je nu ook buggy jumpen. Daarna rijden we naar Korfos waar we een mooi plekje aan het water vinden. Camper staat tussen de bomen in de schaduw en het water in de baai is kraakhelder, zo helder nog niet gezien in Griekenland nu. Om 5 uur komen 2 Italianse campers vlak bij ons staan terwijl er ruimte zat is. De rust is gelijk over, wat een drukke mensen en ook nog 3 blaffende honden, lekker hoor. Als ze morgen niet weggaan dan vertrekken wij.
14 Sept. Wij vertrekken van hier en gaan een bezoek brengen aan Epidavros. Zijn hier al eerder geweest maar wilden het nog een keertje bekijken. Het theater blijft een mooi gaaf bouwwerk hoewel er al veel aan gerestaureerd is. Ook nu staan er weer mensen te zingen midden op het plein en je kan het overal goed horen zonder microfoon. Lopen door het museum wat niet zo mooi is als gisteren. Heel veel voorwerpen zijn meer van nieuw als van oud materiaal. Ook op de opgravingen zie je veel nieuwe blokken om nog wat te laten zien. Het meest wordt in beslag genomen door verspreide blokken waar niets herkenbaars aan te zien is.
Daarna rijden we naar een plaatsje en bezoeken de Asklipelo kerkje waar binnen heel oude fresco's zijn te zien. Veel zwart door het aansteken van kaarsjes. Heeft wel een opfris beurtje nodig van binnen. Komen langs nog een mooi kerkje maar die is van binnen kaal. Buiten wel een mooi kerkje waar we ook water kunnen tappen. Vullen de watertank en rijden terug naar het plaatsje Epidavros en vinden een leuk plekje bij Nisi Beach. Wat schaduw van wat boompjes en 3 meter van het water. Hebben een mooi uitzicht over het plaatsje. Lezen en zwemmen de rest van de middag en gaan avonds in een restaurantje eten.
15-16 Sept. Gaan om half 10 rijden en op weg naar de kraters van Didyma. Deze zijn onstaan door de inslag van meteorieten. Naast de parking is de ingang naar een krater en via een trap in een tunnel daal je af naar halverwege de krater. Op deze hoogte kan je de krater rond lopen. De bevolking heeft hier 2 kapelletjes gebouwd. Heel apart om die hier aan te treffen. Een aanrader om deze krater te bezoeken. Wandelen naar de tweede krater en die is alleen met klauteren te bereiken en zie geen redelijke mogelijkheid om hier in af te dalen. Van afstand imposant maar stelt weinig voor als je in de krater kijkt.
Vertrekken hier en bezoeken onderweg nog een paar mooie oude kerkjes. De route van vandaag is mooi, rijden door een open landschap met akkerbouw en olijfbomen. Dan op zoek naar een plekje aan het strand en bij Kondili Beach zien we die mooie plek. Staan al 8 campers maar er is nog plaats genoeg. Staan vlak aan het water en een mooie plek om te zwemmen. Wel jammer dat de stranddouche waar wij staan al is afgesloten dus onze douchezak maar aan de camper hangen om het zout af te spoelen. Was wel warm vandaag en om half 11 is het nog 24 gr buiten. Blijven hier nog een dag staan, met wat lezen, zonnen en zwemmen vliegt de dag om. Een wandeling naar het kerkje op de punt is ook de moeite waard, wel een stukje door 70 cm diep water waden.
   
Week 5 Overnachtingsplaatsen Overzicht in Google Maps Week 7