Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 Op weg naar Griekenland 2015 week 7 Index
17 sept. Bezoeken vandaag Nafplio en rijden eerst naar de haven. Leuk om daar rond te wandelen maar wel weinig boten in de haven. Lopen de stad in en dat is helemaal ingesteld op toeristen. Wel heel gezellige straatjes die autovrij zijn maar in deze tijd weinig toeristen dus overal stil. Eten in de stad en daarna rijden we naar boven om de burcht te bezoeken. Die is heel mooi en niet zo’n bouwval als je meestal ziet. Ziet er allemaal mooi uit en veel gerestaureerd. Daarna weer lekker een plekje aan het strand zoeken bij Karathona. Er is een aardige grote plek maar niet direct aan het strand, even de weg oversteken. Er zijn wel overal kranen om water te tappen en te douchen.

18 sept Vandaag rijden we richting Githio. Bezoeken onderweg wat leuke kerkjes en het nonnenklooster Loukous. Naast het klooster staat nog een heel oud aquaduct. Het klooster is wel aardig maar worden door de nonnen niet vriendelijk ontvangen. Op een na hebben ze allemaal een slechte bui vanmorgen. Het klooster is mooi gerestaureerd en de kerk is ook prachtig van binnen. Gaan verder en stoppen bij een klein kerkje. Ziet er mooi uit, van dit soort bouwwerkjes kunnen we genieten. Er is ook een kraan en kunnen we de watertank vullen. Lunchen bij een leuk vissershaventje en er al gauw verteld de eigenaar van het restaurantje dat we hier zonder probleem mogen overnachten.

Na het eten gaan we het Elonis klooster bezoeken. Het is in de bergen onder een rots gebouwd en rijden met de camper tot de parkeerplaats. Daarna nog een stukje bergop lopen. Boven zien we dat er ook nog ruimte is om te parkeren bij de ingang Via een mooi aangelegd pad langs de rotswand lopen we naar het klooster. Bestaat meest uit strakke witte gebouwen en ziet er niet echt als een klooster uit. Alleen het kerkje is van natuursteen en ook van binnen mooi om te zien. Hebben het snel gezien hier en gaan een plekje zoeken aan de zee. Aan het strand ligt een scheepswrak waar je naar toe kan lopen. We zijn er net als een paar blusvliegtuigen water komen halen, zal wel een bosbrandje zijn in de buurt.

19 -20- 21 sept. Gaan vanmorgen naar Githio om de haven te bezoeken. Nu eens een plaatsje waar je redelijk met de camper in kan rijden. Wel druk overal maar vinden toch een plekje vlak bij de haven. Zijn vroeg en het is nu al boven 30 gr. Het is gezellig langs de haven en nog nooit zoveel terrasjes gezien als hier, allemaal tafels en stoelen zover je kijken kan. Zal avonds wel gezellig zijn hier als het vol zit met mensen die een hapje eten. Overal staat er natuurlijk veel vis op het menu. Het lijkt of de vissers de vis rechtstreeks aan de restaurants verkopen, een visafslag kunnen we niet ontdekken.

Vis is wel het duurste gerecht wat op de menukaart staat. Voor 10 tot 12 euro eet je vis en voor een vleesgerecht betaal je rond de 8 euro. Drinken wat op een terrasje, wel nodig met deze warmte, 35 gr inmiddels. Besluiten om niet door de nauwe straatjes te gaan wandelen en gaan terug naar de camper. Het is even zoeken naar een leuk plekje maar bij Kamares vinden we een mooie plek. Lekker ruim en aan het strand, jammer dat er geen douche is op het strand. Staan hier met een camper of 10-12 en houden het hier wel een paar dagen uit. Beetje lezen, zwemmen en van de zon genieten.

 

22 sept. Lekker genoten van dit mooie plekje en gaan vandaag naar Porto Kagio. Een rit waar onderweg heel veel te zien is en we veel stops maken. Veel mooie kerkjes en oude Mani dorpen. Stoppen eerst bij Skoutari waar we water kunnen tanken bij een bron. Daarna wat steil naar beneden tot de baai waar een leuk kerkje staat. Je kan hier overnachten maar het is wel klein en steil allemaal. Stoppen in Kotronas, een Manidorp waar nog mooie oude huizen staan. Ze zijn veel huizen weer bewoonbaar aan het maken.

Stoppen bij Flomohori en wandelen het leuke plaatsje door. Mooie huizen en de straatjes nog bestraat met grote keien. Wat een werk om alles hier met die keien te bouwen, gaat wel heel lang mee. Overal bij de huizen zie je grote potten staan waar een voorraadje water inzit. Er is wel waterleiding maar de druk zal nog wel eens wegvallen. Je ziet hier op de vreemste plaatsen kerkjes staan, zien er een bij een voetbalveld. Prachtig van bouw en binnen heel mooi beschilderd. Verder helemaal leeg, alle ruiten stuk van ramen en deuren en staat gewoon weg te rotten, te gek voor woorden.
Bezoeken daarna nog Kokkala, leuk plaatsje met een mooie kerk aan zee. Jammer dat hij gesloten is. Daarna nog een stop in Lagio, een Manidorp waar nog wat hoge torens staan. Het kerkje in het dorp is wel heel mooi beschilderd, ziet er als nieuw uit. Daarna door naar Porto Kagio, een klein plaatsje aan een baai. Parkeren bij een restuarantje waar je met 5 campers kan staan. Het kost niets maar eten in hun restaurant is wel verplicht. Wandelen hier wat rond en kunnen nog leuke fotos maken als eind van de middag de zon er weer doorkomt.

 

23 sept. Vertrekken uit Porto Kagio en rijden eerst naar de zuidpunt. Daar kan je mooie wandelingen maken. Wij doen een korte naar de mozaieken. En kleine opgraving waar alleen de vloer nog mooi is met een paar mozaieken. Ook even de tempel van de God Nepthunus bezocht. Helemaal gestapeld van keien met bogen om het dak te dragen. Mensen laten ter ere van ...? dingen achter om hem goed te stemmen of zo, beschreven briefjes, stenen, kettingjes en zelfs geld. Vanaf hier kan je wandelen naar Cape Terano maar daar zien we van af met deze warmte.

 

 

Rijden naar het dorp Vartha met zijn mooie Mani torens en huizen. Prachtig als je het dorp beneden je ziet liggen in de zon. Jammer dat veel vervallen is maar ze zijn wel bezig om meer huizen bewoonbaar te maken. Lopen via smalle steegjes en paadjes door het hele dorp. Rijden naar Pirgos Dirou waar een mooi strand is met veel mooie witte stenen. Ze noemen het eierstrand en hier ontmoeten we onze vrienden weer. Weer even gezellig enkele dagen bij elkaar. Zoeken hier veel stenen en de camper zal hier zeker met wat meer gewicht vertrekken.

 

   
Week 6 Overnachtingsplaatsen Overzicht in Google Maps Week 8