Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 Op weg naar Griekenland 2015 week 8 Index
24-25-26-Sept. Blijven hier gezellig nog een poosje staan. Het is mooi weer en het water is lekker om te zwemmen wat we ook veel doen. Nachts soms wat regen maar op de dag zonnig. Vermaken ons prima met z'n vieren. Zoeken veel naar mooie stenen en moeten heel wat sorteren anders wordt het te zwaar. Het is weggooien, weer wat nieuwe zoeken, weer sorteren enz. De laatste dag begint het nachts om 4 uur te regen maar om 11 uur komt de zon erweer door en is het zo weer 30 graden. Willen ook nog de grot bezoeken maar door de hoge waterstand kunnen de bootjes niet varen. Vervolgen morgen weer ieder zijn eigen planning.

27 sept. Nemen afscheid van onze vrienden en zien elkaar later wel weer. Komen door een dorpje en stoppen bij kramen met mooi aardewerk. Kopen er een mooi bewerkt schaaltje voor een leuk prijsje. Rijden daarna richting Itilo en zien onderweg een kraan dus eerst de watertank even vullen. Daarna komen we in Langada, een mooi plaatsje met div kerkjes. Vooral het kerkje in het centrum is heel mooi van buiten. Jammer dat het gesloten is, had hem ook graag van binnen willen zien. Lopen naar het Ayia Sophia kerkje bij een klein begraafplaatsje en ook deze is buiten en binnen mooi om te zien. Jammer dat de meeste beschilderingen nauwelijks meer zichtbaar zijn.

Kijken even binnen bij een perserij van olijven maar het oogstseisoen is nog niet begonnen. Proeven in de winkel diverse soorten olie en kopen van de lekkerste een fles. Lunchen daarna op het plein in een restaurant wat ons goed smaakt. Gaan weer verder en net voor Ag Dimitrios bezoeken we een plek aan zee wat lijkt op een steengroeve waar grote blokken hardsteen zijn uitgezaagd. Wel even een steile afdaling maar leuk om te zien. Beneden is niet te zien dat hier blokken zijn uitgezaagd maar dat het door de natuur zo gevormd is kan ik ook maar moeilijk geloven.
Bezoeken daarna het vissersdorp Trahila. Leuk klein plaatsje waar het wel krap is om met de camper tussen de terrasjes door te rijden om op de parkeerplaats te komen. Lopen er even rond maar er is weinig te beleven bij het haventje. Ook op de terrasjes zitten bijna geen mensen, nog te vroeg in de middag. en het is ook zondag vandaag. Gaan terug naar de camper en rijden verder langs de kust.

Komen bij Agios Nikolaos, een leuk plaatsje aan zee met een kleine haven en wat visserbootjes. Er is een grote parking bij de haven waar we wel kunnen overnachten. Wandelen naar het centrum, lopen de haven rond en het is best een gezellig plekje. Gaan terug naar de camper, zetten de stoelen uit het zicht en lezen een uurtje. daarna gaan we in een restaurantje eten. Eten een heerlijke Gyros maaltijd en dat voor € 12,- incl. een drankje. Wandelen nog een rondje door het centrum, zien nog wat visserbootjes binnenkomen maar ze hebben weinig gevangen. Gaan terug naar de parking waar inmiddels nog een camper is aangekomen. We overnachten hier.

28 sept. Rijden naar Kalamata en dat vlot niet erg, veel bergen met lastige wegen. De afstand is 40 km en we doen er 1,5 uur over. Doen eerst boodschappen zodat we weer een poosje vooruit kunnen. Tanken hier ook LPG, het was even zoeken en vinden het bij een garage. Rijden weg na het tanken en ja een paar km verder gewoon langs de route een BP station waar ze gas verkopen. Later zien we er nog een dus wel 3 plaatsen hier om te tanken. Het is weer warm vandaag dus gauw op zoek naar een plekje aan zee. Dat valt niet mee in deze hoek. Bij Veliko vinden we een stil plekje aan het strand .

Er kunnen maar 2 campers staan door het aanwezige rulle zand op dit moment. Eerst even afkoelen in het zeewater dat hier 30 graden is. Hebben alle ruimte, op meer dan een 1 km. strand zijn we maar met 5 personen. Om 3 uur vanmiddag is het 38 graden onder de bomen en weinig wind. Ga een stukje wandelen en ook hier is het direct naast het strand mooi groen. Een stroompje komt uit een natuurgebied en op het strand staat een schuilhut voor jagers. Om 6 uur wordt de lucht helder, en komt een windje, je voelt het snel afkoelen. Het is vanavond volle maan en door de heldere lucht is het om 9 uur nog maar21 gr buiten. Voelt gewoon koud aan.

29 sept. Vandaag bezoeken we Koroni, een mooi plaatsje aan zee. Rijden binnendoor en dat kost soms veel tijd. De wegen soms smal en vaak last van bomen die met de takken ver op de weg komen. Je loopt zo elke rijdag wel weer een licht krasje op en dat wordt thuis weer even poetsen. Om half 11 in Koroni en parkeren voor het plaatsje, veel nauwe straatje waar we lastig door kunnen. Wandelen door de leuke straatjes en langs de vissershaven. Wel een grote haven maar weinig vissersboten en ook haast geen aanvoer van vis. Kan er maar slecht hoogte van krijgen of ze vissen om wat te verdienen of vissen tot ze het voor vandaag wel weer verdiend hebben. Lopen omhoog naar de burcht en dat is een aardige klim met dit warme weer.

De burcht wordt nog bewoond. Het heeft ook een mooi kloostertje wat we bezoeken. Ze maken hier mooi schilderwerk op stenen en aardewerk en kopen hier een paar mooie olijf schaaltjes. Het kloosterkerkje is mooi, heel apart van bouw met zijn drie koepels. Binnen ziet het er ook pracht uit met mooie afbeeldingen op de muren. Ook de begraafplaats van Koroni is hier boven in de burcht. Om 1 uur lopen we weer naar beneden. Eten aan de haven en daarna zoeken we de camper weer op.

Rijden naar Kalamaki beach, het zuidelijkste strand van de Peloponnesos. Leuke plek maar moeilijk voor een camper, naar beneden lukt wel maar weer terug naar boven gaat hier nu niet lukken. De afrit is zeer slecht met veel los grint en kuilen. Beneden een te krappe bocht zodat je geen aanloop kan nemen. Gaan dit niet gokken en vertrekken hier weer. Kijken bij Finiki beach en daar is wel een goede bereikbare plek aan een mooi zandstrand. Er zijn weinig badgasten en er staat maar 1 camper. Gauw omkleden en snel een duik in zee, lekker hoor.
30 sept. Bezoeken vanmorgen Methoni waar een grote burcht te bezichtigen is. Schijnt de best bewaarde burcht te zijn van het hele Middellandse zeegebied. We vertrekken vroeg, door de warmte is wat bezoeken midden op de dag geen pretje en kan je beter aan zee staan. Mooie weg langs de kust en komen via nauwe straatjes op een mooie parking aan vlak naast de burcht. Het is half 10 en de zon is nu al weer heet. Tot het jaar 1828 woonden alle inwoners van Methoni nog binnen deze door de Venetianen gebouwde vestingmuren. Vanaf de achthoekige Bourdzitoren, gebouwd in de 16de eeuw werd de stad bewaakt tegen aanvallen van zee. Op het terrein zijn het kruithuis, het badhuis en de kathedraal nog te zien. De rest van de gebouwen zijn verwoest.
Om 12 uur hebben we het hier wel gezien en te warm om verder je nog druk te maken. Bij een kerkje onderweg vullen we de watertank en rijden naar de haven van Pylios. Het is een drama om bij de haven te komen door de volle straten met overal verkeert geparkeerde auto´s. Zelf op straathoeken staan ze dubbel geparkeerd. De haven stelt niets voor en vinden het geen bezoek waard, je kan er wel overnachten. Doen dat niet en rijden door naar Romanos en vinden een mooi plekje bij Glifadaki beach. De taverne zijn ze net aan het afbreken maar de douche op het strand blijft nog water geven. Staan hier met 2 campers en de buren zijn ook Nederlanders.
Week 7 Overnachtingsplaatsen Overzicht in Google Maps Week 9