Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9
Roemenië-Slowakije-Tsjechie 2011 week 9

3 Okt. Worden laat wakker en vertrekken van de camperplaats om 10.15 uur. Zien al bewolking aan de lucht en besluiten naar Hann Munden te rijden. Dit is nog een stadje met veel vakwerkhuizen en misschien wel de laatse dag dat we nog zon hebben. Rijden al even op de autobaan voor het opvalt dat er geen vrachtvervoer is. Denken eerst dat we ons een dag vergissen maar het blijkt toch maandag te zijn. We stoppen voor koffie op een rustplaats en hoor daar van een Hongaar dat het een feestdag is, ze herdenken het samengaan van Oost en West-Duitsland. Schieten wel lekker op en zijn om 12 uur op de CP in  Hann Munden.

kunst van bouten en moeren schop van 2 eurocent munten
het mooie Raadhuis

Staan vlak bij het oude centrum en lopen er in 5 min heen. Het is een mooi stadje met veel vakwerkhuizen waarvan de meeste goed zijn onderhouden. Lopen en uurtje rond en gaan op een terrasje wat eten. Helaas laat de kwaliteit te wensen over. Daarna bezoeken we de kerk en ook wat galerieën en kunstexposities. Weer eens wat anders dan rotsen en kloven. Fotograferen nog wat plaatsen waar de zon inmiddels op is gaan schijnen. Om 4 gaan we weer naar de camper en lezen de rest van de middag in de zon. Toch weer 30 graden hier en dat op 3 Okt. 

brug naar het centrum
4 Okt. Lekker geslapen en niets gehoord dus een rustige plek. Rijden vandaag een soort dorpen route waar nog vakwerkhuizen staan. Komen eerst in  Grebenstein en dat is een leuk plaatsje met nog wat mooie huizen. Ineens staan we voor een beeld waarop staat dat wij wonen in een zustergemeente van dit plaatsje samen met een Frans en een Italiaanse gemeente. Dan rijden we door naar Hofgeismar maar dat is niet wat we er van verwacht hadden. Hier weinig originele vakwerkhuizen maar wel veel winkels. Drinken even koffie en dan gauw door naar Lippoldsberg.
Hier bezoeken we eerst de kloosterkerk die wel heel bijzonder is. Hij is pas in onderhoud geweest en ziet er mooi uit. De gewelven in de kerk onder de toren zijn volgens mij om de toren te dragen, nog nooit zo gezien. Overal zien we in de kerken opgemaakte stukken van groente en fruit liggen, er zal wel een biddag geweest zijn voor een goede oogst.  De rest van de kloostergebouwen zijn door anderen in gebruik, er is een boekwinkel en er huisvest een boerenbedrijf. Daarna door naar Hameln en zien de eerste regendruppels op de voorruit verschijnen.

Er is een goede camperplaats hier en die ziet er inderdaad goed uit. De lucht is wel donker maar het is zo goed als droog. Lopen naar het centrum en zien dat dit een prachtig stadje is. Er staan hier prachtige huizen rondom het centrale plein. Jammer dat ze overal de straten aan het openbreken zijn en ook de bomen moeten eraan geloven. Lopen even bij de toeristeninfo naar binnen voor wat gegevens en op zoek naar het beeld van de rattenvanger.

Om half 6 zou er op het plein een soort optreden zijn met de rattenvanger, dat willen we wel zien. Lopen nog wat straten in maar het wordt steeds natter. Zien ook de lucht steeds donkerder worden en besluiten maar naar de camper te gaan voor het echt hard gaat regenen. Om 5 uur terug en we zijn nog maar net in de camper en ze vallen nu echt naar beneden. Hopen dat het morgen beter weer is zodat we nog even terug kunnen naar het centrum.
5 Okt. Het is droog als we opstaan maar dat is van korte duur. Het begint weer te regenen en gaan na het ontbijt op huis aan. Jammer dat we de stad nog niet even een bezoekje konden brengen met een zonnetje erbij. Rijden eerst 23 km naar de autobaan en dan even de 340 km naar huis. Nou dat zit even tegen, door grote drukte en div. werkzaamheden aan de autobaan hebben we om 12 uur pas 100 km gereden. Na de lunch wordt het beter en rijden vrij vlot naar de grens bij Enschede.  Daar zit het opnieuw tegen, de A1 is afgesloten door 3 brandende vrachtauto’s.

Worden omgeleid via provinciale wegen maar dat schiet niet op. Vooral het vele vrachtverkeer is een drama op rotondes en bij stoplichten. Maar ja  het is niet anders en na een tijd van stoppen, weer 50 meter, weer stoppen komen we toch weer op de snelweg richting Amersfoort. Inmiddels begint de avondspits en het wordt steeds drukker. Eind van de middag staan we toch thuis voor de deur. Dit was wel weer wennen met al dat verkeer om je heen, in geen weken zoveel drukte op de weg gezien. Kijken terug op een mooie reis met heel veel zon en weinig regen.

  Index