Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9

Spanje 2018 week 2 Index

9 april. Rijden naar Alcossebre, een klein plaatsje aan de kust. Hebben mooi helder weer maar wel veel wind. Gaan naar camperpark Las Morales en dat is goed voorzien van alle voorzieningen. Zonder stroom € 9,- maar incl goede douche en WiFi. Kunnen achter de camper wat uit de wind zitten en lezen tot 12 uur in zon. Eten een broodje en wandelen naar het strand. Daar is het gewoon koud door de harde wind van zee. Drinken wat op een terrasje maar ook niet prettig met de wind. Doen wat boodschappen en gaan gauw terug naar de camper. Ook daar nu veel wind en gaan lekker de camper in.

 

10 april. Vandaag 130 km zuidelijker naar El Saler. Doen onderweg boodschappen Rijden via de N 340 en de A7 door Valencia. Daar is het druk maar geen file. Wel veel stoplichten op deze route. Om 12 uur bij het strand van El Saler. Er staan hier wat campers en die hebben hier overnacht ondanks de verbodsborden. Besluiten ook maar om hier te slapen. Eten eerst een broodje, doen we binnen omdat het hier ook koud is door de harde wind van zee. Wandelen over het strand naar het dorp en dat is zwaar, rul zand en fijn grind. Het dorp valt tegen, 5 straatjes vol met auto's en verder niets leuks te zien. Om 4 uur weer bij de camper en maar 17 graden. Om half 5 regen en dat gaat tot laat in de avond door.

11 april. De zon schijnt wel als we opstaan maar de harde wind is niet gaan liggen. Hebben elke morgen en avond de kachel wel een poosje aan. Rijden naar Cullera waar een grote vrije plaats is achter de duinen. Er staan al een 80 campers maar vinden toch een aardig beschut plekje vlak bij de boulevard. Om half 4 gaan we wandelen en het is nog stil op straat. Bij het strand maar enkele mensen en ook op de terrassen zit bijna niemand. Gaan toch even zitten voor een lekkere coupe ijs. Daarna weer naar de camper en nu al te koud om buiten te zitten.

12 en 13 april. Gaan het nog verder zuidwaarts zoeken en vertrekken naar Calpe. Het is zwaar bewolkt bij vertrek maar na 30 km volop zon. Heerlijk om de warmte door de voorruit te voelen. In Gandia tanken we diesel en LPG zodat we weer even verder kunnen. Op het camperpark nog plaatsen vrij en nemen een grote plek, kost € 2,- extra. Er is een snelle WiFi die bij de prijs is inbegrepen. Kunnen hier op deze plek ook lekker buiten zitten. Om 3 uur gaan we wandelen en alles aanwezig voor de toeristen. Grote woontorens, restaurants en souvenirs, niet onze voorkeur. Volgende dag weinig zon, maken de camper schoon en doen boodschappen zodat de camper gereed is om morgen het binnenland in te trekken.
14 april. Jannie jarig vandaag en even druk met berichtjes openen en beantwoorden. daarna op weg naar Guadalest, een mooi plaatsje in de bergen. onderweg veel plastic door de vele groentekassen, geen mooi gezicht. Rijden een leuke route binnendoor en op 1000 meter hoogte ligt het plaatsje Het is hier wel fris en doen een jasje aan als we gaan wandelen. Mooie straatjes en uitzichten op de omgeving. Boezoeken een aardig museum wat in de rotsen is uitgehouwen. Er worden hier kostbare voorwerpen tentoongesteld. Daarna klimmen we naar boven waar het kasteel op de hoogste punt staat.
Hebben daar een mooi uitzicht op de omgeving en op een oude klokkentoren die op een rotspunt staat. De kerk waar deze bij hoorde is al een ruiene. Vanaf hier kunnen we ook een groot bergmeer zien liggen. Gaan weer naar beneden en bezoeken nog een klein privé museum over de bewerking van druiven en olijven. Eten een pizza en die smaakt goed. Inmiddels 2 uur en gaan weer op weg. Komen bij Paloman maar daar zit het hek van de camping op slot. Rijden door naar Bellus en daar is een mooie CP compleet met loosplaats en waterkraan. Kunnen de rest van de middag lekker buiten zitten.
15 april. Vandaag gaan we Bocairent bezoeken, een mooi oud plaatsje boven op een heuvel. Parkeren net voor het plaatsje bij de begraafplaats. Lopen naar het centrum en komen er later achter dat er achter het kerkhof ook een brug ligt en dan had het de helft korter geweest. Lopen eerst naar Plaza de Torres maar die is gesloten. Vragen op straat wanneer het open gaat maar niemand kan ons dat vertellen? Dan maar naar de Moorse grotten en dat is een hele klim. Dan blijkt dat ze niet geschikt zijn voor oudere mensen om ze te bezoeken. Kan er net in staan dus kruipen door de gangen. Dan moet je omhoog en omlaag door zeer kleine gaatjes en ik met 75 kg lukt dat maar net. Je jas en rugzak moet je buiten laten staan maar worden bewaakt.
Houden het snel voor gezien en gaan weer naar het stadje. Drinken eerst wat op een terrasje en lezen dat de arena tussen 12 en 2 uur open is. Daar gaan we eerst maar heen. Altijd mooi om in zo'n arena rond te lopen. Bezoeken nog een kleine grot waar je wel gewoon kan lopen maar die stelt niet veel voor. Buiten wordt het erg warm in de straten en wandelen terug naar de camper. Eten een broodje en lopen nog even naar achter het kerkhof. Daar zien we een mooie oude boogbrug, als we die hadden genomen dan had dit de helft in afstand gescheeld. Rijden naar Ibi waar een grote vrije plek is met water. Stoelen buiten en de rest van de dag in de zon. Overnachten met maar 2 campers.
week 1 Overnachtingsplaatsen Overzicht in Google Maps week 3