Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 Spanje 2018 week 5 Index
30 april. Vanmorgen weinig wind aan de kust maar zwaar bewolkt. Volgens het weerbericht in de loop van de ochtend weer veel wind. Gaan hier weg en gaan het binnenland weer in. Rijden naar het dorp Mula, een klein dorp wat niet veel te bieden heeft. Dorpen vallen tot nu toe tegen, weinig bijzondere bouwwerken en de kerken en musea zijn meestal gesloten. Rijden door naar Ricote en daar is de CP niet bereikbaar. Er is markt in de toegangsweg en die duurt tot 1 uur. Parkeren de camper en wandelen even langs de kramen en daarna het plaatsje in.
Ook hier niet zoveel te bezichtigen maar het heeft wel veel kleur. Huizen en pleintjes met speeltoestellen zien er fleurig uit. Eten een broodje in de camper en om half 2 kunnen we naar de CP. Een groot terrein met gedeelte voor campers maar ja kan eigenlijk overal staan. Er is hier wel wat wind maar we kunnen toch lekker buiten zitten. Om 5 uur betrekt de lucht en wordt het frisser. Ruimen alles op en lezen binnen verder. Voor morgen wordt er op veel plaatsen regen voorspelt
1 mei. Was een lekkere stille nacht op deze plek en ook nog eens prachtig weer als we opstaan. Dit was niet wat ze opgegeven hadden voor vandaag. Blijven hier staan en gaan wandelen tussen de fruitbomen. Er zijn een paar wandelingen uitgezet en we gaan na de koffie de groene route lopen. Om half 10 komen plukkers bij de CP citroenen plukken. Die worden op grote gesorteerd en ingeladen in een vrachtauto. Gaat allemaal heel snel en met een uurtje zijn ze weer weg. Wij aan de route lopen en die is mooi. Zien diverse soorten vruchten en heel oude olijfbomen van 100 jaar en ouder.
Zien amandelbomen, een soort zoete pruimen, olijven, vijgen maar hoofdzakelijk citroenen. En de oogst lijkt goed, er staan er ontzettend veel aan. Nog nooit zoveel citroenen aan een boom zien staan. Bij de olijfbomen is het heel verschillend, de een staat er vol mee en aan anderen staat haast niets. Er staat een olijfboom van 1000 jaar oud en ook daar komen nog olijven aan. Het is een hele tippel en zijn om 2 uur bij de camper. Nog steeds mooi weer en eten buiten. Doen nog een wasje en de rest van de dag met een boek in het zonnetje.
2 mei. Rijden eerst naar de CP in Mursia die tegenover Ikea ligt. Mooie ruime plekken voor wel 50 campers. Er zijn 2 schone loosplekken en dat zonder kosten. Veel winkels vlakbij en die zijn giga groot. Gaan hier een poosje winkelen en kopen wat kleding, dat is hier spot goedkoop. Om 1 uur kopen we een broodje en gaan terug naar de camper. Gaan op weg naar de kust en door een verkeerde afslag komen we op een heel mooi plekje met een gedeelte met mooie zanderige rotsen. Door regen en wind is het mooi gevormd. Maken wat foto's en rijden terug naar de hoofdweg en nemen nu de goede afslag naar La Azohia.
Dichter bij de kust zien we weer kassen van plastic en dat doet echt afbreuk aan het landschap. In La Azohia is een grote parking bij een paar restaurants waar je wel met 50 campers vrij mag staan. Wel een plaats met weinig vlakke plekken. Hebben goed weer en kunnen buiten zitten. Lezen tot half 6 in het zonnetje, dan komt er bewolking van zee en wind opzetten. Ruimen de stoelen op en gaan naar binnen. Inmiddels staan er wel 30 campers die hier overnachten.
3 mei. Het is aardig weer als we opstaan en er staat weinig wind. Blijven hier nog maar een dag staan. Kunnen lekker buiten zitten en lezen en internetten wat. Om 1 uur gaan we bij restaurant Leon eten en dat was heel goed. Heerlijk op het terras in de zon en het strand vlak voor ons. Beiden nemen we een menu en met drankjes betalen we totaal € 29,- Daarna gaan we een stuk wandelen langs het strand. Is wel een rotskust hier maar er zijn verderop ook wel stukjes met zand. Goede plek om even bij te komen en van de zon te genieten. Verder heeft de plek niet zoveel te bieden.

4 mei. Gaan om 10 uur rijden en doen onderweg eerst boodschappen zodat we weer een paar dagen vooruit kunnen. Daarna door naar Bolnuevo waar een mooie uitgesleten rotswand te zien is. Maken wat foto's maar vaak even op de zon wachten, die verdwijnt regelmatig achter de wolken. Voor de rotsfomatie staan borden dat je er met de camper niet mag parkeren of overnachten. Gaan we ook niet doen en rijden door naar Aguilas. Daar zijn wat plekken waar je aan het stand kan staan.

Bij Playa Cocedores vinden we een mooie plek. Kunnen er goed met de camper komen en staan op een hard gedeelte 20 meter van het water. Eten eerst een broodje en vermaken ons bij de camper in de zon. Heerlijk om zo aan zee te staan en voor het eerst dat er zo weinig wind staat. Zo moet het maar eens een weekje blijven, heeft al genoeg gewaait.
Om 3 uur gaan we wandelen en klimmen al gauw op de rotsen. Er liggen hier een paar leuke baaien, er zijn wat restaurantjes die open zijn. Er zijn aardig wat mensen op het strand die lekker liggen te zonnen. Eind van de middag komt er wel iets meer wind maar kunnen tot 6 uur buiten zitten. Er komen nog steeds campers langs die ook een plekje zoeken en plek is er genoeg. Er staan ook hier borden verboden te overnachten maar er staan verschillende campers al dagen hier. Om 8 uur komt de politie langs maar rijden gewoon door dus geen probleem om in deze tijd hier te overnachten.
5 mei. Blijven hier staan vandaag, het is heerlijk weer en weer een dag met bijna geen wind. Vermaken ons met lezen, wat zonnen en maken een wandeling langs het strand en de rotsen. Gaan lekker eten in een restaurantje met een prachtig uitzicht op de baai. Maken er een echte rustdag van. Zitten tot 7 uur buiten.
6 mei. Rijden vanmorgen naar Pulpi en kijken daar naar een vrij plekje aan het strand. Zien wel een paar plekjes maar er staat niemand. Je wordt misschien wel weggestuurd hier. Rijden door naar Villaricos waar wel een mooie plek aan het strand is. Mooi vlak terrein en nog plaats genoeg. Lopen naar het stadje en daar is markt. In veel straten staan kramen, het lijkt wel een soort jaarmarkt. Het is gezellig en lopen hier een poos rond. Bij de kraam waar je kip van het spit koopt dan sta je een tijd stil, wel 20 kopers voor je zo druk is het daar.
Nemen een terrasje en bestellen drinken en een tapa en die is lekker. Lopen nog een rondje en gaan om half twee bij het zelfde terrasje eten. Smaakt weer voortreffelijk en dat voor nog geen dan € 20,- incl drinken. Om 3 uur vinden we het genoeg er lopen via de haven weer naar de camper. De rest van de middag stoelen buiten en lekker zitten lezen. Mooi dagje geweest.
   
   
week 4 Overnachtingsplaatsen deze reis. Overzicht in Google Maps week 6

 

.