Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 Spanje 2018 week 9 Index
28-29-30 mei. Vandaag beginnen we aan de rit op huis aan, veel rijden en weinig bezoeken onderweg. Rijden naar La Canourgue ongeveer 325 km. Het weer zit niet mee, vrij veel regen onderweg maar nu je op huis aangaat is dat minder erg. Stoppen op tijd voor een hapje en een drankje en komen om 3 uur op de camperplaats. Zijn hier meer geweest maar wandel toch even naar het plaatsje. Blijft het een mooi plekje om wat foto's te maken. In Spanje zag je weinig mensen op straat maar hier om 5 uur zijn ook alle straten verlaten.
Wandel weer naar de camper en daar zijn er aardig wat bij gekomen. Er staan er zelf een paar op het natte lage grasveld en moet nog zien dat ze daar morgen zelf uit kunnen komen. Hoop voor ze dat er vannacht niet teveel regen valt. Krijgen om 10 uur nog een klein buitje en als we naar bed gaan nog een bui. Verder de hele nacht geen regen gehoord. Gaan de volgende morgen om half 9 rijden en de campers op het grasveld staan er nog.

Gaan eerst richting Clermont Ferrand en hebben slecht weer onderweg. Regelmatig grote plensbuien en dat rijdt vervelend met al het water wat vooral bij vrachtwagens omhoog wordt geslingerd. Het wisselt de hele dag af, zo regent het en zo schijnt de zon weer. Stoppen regelmatig om even te rusten en wat te drinken. Bij Clermont Ferrand rijden we via Moulins, Nevers richting Auxerre. Stoppen bij La Charite en drinken er wat maar blijven hier niet staan.

 

Het weer is wat beter en rijden nog door tot Montigny la Resle Daar kunnen we overnachten op de parking bij de begraafplaats. Het terrein is onverhard en door de regen wel wat plakkerig, blijft lekker onder je schoenen plakken. Gelukkig heeft iemand een grove mat achtergelaten en daar kunnen we lekker onze voeten op afvegen. Krijgen vanavond en vannacht nog meer buien maar als we opstaan is de lucht blauw en schijnt de zon. Dat ziet er heel wat vrolijker uit dan gisteren, laten we dit weer maar meenemen naar huis.
Gaan om half 9 rijden voor de laatste 600 km. Hebben veel 4 baans wegen en dat rijdt vlot vanmorgen. Pas bij Brussel wordt het aardig druk maar staan geen een keer in de file. Om 5 uur bij Antwerpen maar ook daar wel druk maar weinig file. Tussen Antwerpen en Breda wordt het wel steeds drukker en rijden we vaak stapvoets. Gaan een parkeerplaats op en maken eerst maar warm eten. Daarna lezen we wat en om 7 uur vervolgen we onze weg. Kunnen nu weer vlot doorrijden en zijn om 8 uur weer thuis
Hebben 2 maanden rondgereden in Spanje en het weer zat niet altijd mee. Langs de kust veel wind en voor Spanje te koud voor de tijd van het jaar. In het binnenland meestal veel minder wind maar ook hier bleef de temperatuur aan de lage kant. De binnenwegen waren goed en zelfs de witte weggetjes waren vaak uitstekend om te rijden. Er zijn wel weinig plekjes om te stoppen bij een mooi uitzicht. Bijna altijd vrij overnacht, ook op die plekken waar borden staan dat dit verboden is. Politie zie je haast iedere avond wel even controleren maar zeiden nooit wat. Hebben mooie dingen gezien op deze reis en kunnen terugkijken op een paar mooie maanden.
week 8 Overnachtingsplaatsen deze reis. Overzicht in Google Maps index

 

.