Week 1 - 2 - 3 - 4 - 5
Camperreis Zuid-West USA 2006 Week 3
5 Juni. Vandaag naar het 100 mijl verderop gelegen Canyonland National Park. Doen rustig aan, het is al weer vroeg warm buiten, 30 graden  om 10 uur morgens. Gisteren was het te warm om in dit gebied te wandelen en vandaag is dat ook weer zo. Gaan eerst naar de mooie camping hier midden in de natuur. Er lopen eekhoorns, konijen en veel mooie vogels rond. Plaats geregeld op de camping en daarna met de camper de omgeving verkennen. Gaan eerst naar het Dead Horse Park maar dat heeft niet zoveel te bieden. Het uitzichtpunt is wel een bezoek waard. Dan naar Canyonland waar prachtige canyons liggen. Moeten wel weer veel wandelen  met deze warmte maar het is de inspanning meer dan waard.
Blijven toch weer de hele dag onderweg ondanks de warmte. Heerlijk als je even uit de zon kan zitten en een koel windje voelt. Voor de zonsondergang rijden we nog even naar het uitzichtpunt van Dead Horse Park. Zijn hier maar met 4 personen en genieten van de stilte om ons heen. We zien de zon mooi ondergaan. Blijven niet te lang en het is al weer laat als we op de camping terug zijn Dan toch even eten koken en de trip voor morgen doorkijken. Zijn moe van deze laatste 2 dagen en gaan vroeg naar bed. Ondanks de warmte slapen we goed. Hebben wel airco maar die maak zo'n herrie dat je zeker niet in slaap valt, gebruiken hem dus maar niet.
6 Juni.  De planning voor vandaag is de rit naar Capital Reef, 220 mijl van hier. Gaan eerst op zoek naar  Goblin Valley, een klein  Staats park. Het is 2 mijl lang en 1 mijl breed en het staat vol met duizenden wonderlijk gevormde rotsfiguren. De meeste zijn maar 2-3 meter hoog en bestaan uit een mix van steen en klei. Hij werdt ook wel  Mushroom Valley genoemd  omdat de figuren veel op paddestoelen lijken. Ondanks de hitte gaan we toch wandelen tussen de figuren door. Doen rustig aan, het is 35-40 graden in de zon. Het is werkelijk grandioos om hier tussendoor te lopen en te zien hoe de erosie de mooiste figuren vormt. Willen nog wel langer blijven maar we moeten toch door.
Goblin Valley
zo mooi onderweg

We rijden door een prachtig gebied, mooie rotspartijen goede wegen en volop zon, wat kan een mens nog meer wensen. Bij Capital Reef is een mooi dal met een natuurcamping waar de wilde herten vlak langs je heen lopen. In dit dal hielden de Mormonen zich schuil voor het leger. Er gaan ook geruchten dat Bud Cassidy and the Sundance Kid zich hier schuil hielden voor de scherff. Wandelen wat door het dal en daarna rijden we de Scenic way. Het is een mooie route maar we hebben de laatste dagen zoveel moois gezien dat we vandaag er wat minder belangstelling voor hebben. Eind van de middag doen we nog een mooie wandeling tussen de rode rotsfomaties, dat blijft indrukwekkend. Om 7 uur weer terug  op de camping.

Mormonen woning
puur natuur

7 Juni. Goed geslapen vannacht en geen last van de warmte gehad. Na een rustig ontbijt vertrekken we naar Kodachrome Basin State Park, een kort ritje van 120 mijl. Genieten opnieuw van alle mooie natuur waar we door heen rijden. Het is ook heerlijk rustig op de weg en je kunt overal stoppen. Zien dagelijks wel mooie vrachtauto’s  op en langs de weg en de drivers  genieten er van als je zijn auto op de foto zet. Ook hier weer een prachtige natuurcamping midden tussen de rotsen. Maken een mooie wandeling  vanaf de camping en ook hier weer genieten van de rust en de ruimte. Terug op de camping lekker onderuit in de stoel en de prachtige vogels bewonderen die hier rondlopen. Ze komen vlakbij als je ze voert  en ik krijg ze zover dat ze uit mijn hand komen eten.  

plaatjes
genieten van het uitzicht

8 Juni.  Vroeg wakker en we zien de haasjes rond de camper  lopen. Na het ontbijt op weg naar Bryce Canyon  National Park. Zijn vroeg bij Bryce en en de eerste blik in de canyon is overweldigend. Wat is dat een bijzonder landschop met al die rotspieken. Het is een groot park van 145 km2. Gaan eerst maar de Scenic drive rijden, een 28 km lange weg met mooie uitzichtpunten. Zijn nog maar net opweg en de lucht raakt vol met wolken en even later valt er wat regen. Begint ook aardig te stormen dus zoeken we een rustig plekje voor de lunch. Om 2 uur schijnt de zon weer en gaan we verder. Wat is dit toch mooi, je blijft stoppen en foto’s maken. Net voor het donker wordt zijn we weer op de camping. Morgen blijven we ook hier en gaan we wandelen door de canyon.

wat een uitzicht
Navajo Trail

9 Juni. Het was een koude nacht op deze hoogte en uit bed geweest voor een extra deken vannacht. Om 8 uur schijnt de zon al lekker en gaan we wandelen. Gaan de Navajo Trail lopen en die begint  vrij pittig.  Het gaat steil zig-zag een paar honderd meter naar beneden door de canyon en komen dan tussen de steile pieken te lopen, hoodoos genaamd. Van bovenaf was het prachtig maar hier beneden is het gradioos, wat is dat mooi, je zou vergeten om te lopen. De zon begint al vroag te branden en de trui gaat snel de rugzak in. Wat is dit genieten en ondanks de pittige klimmetjes mag je dit niet missen.

camper aansluiten
We lunchen laat en rusten daarna een poosje. Ook hier weer veel dieren om je heen, vooral als je buiten zit te eten dan zijn ze dicht in de buurt. Wandelen nog wat rond de camping en bezoeken wat winkeltjes. Verkopen veel stenen en mineralen en verder wat een toerist eigenlijk niet nodig heeft. Om 7 uur avonds naar de rodeo maar door te weinig belangstelling gaat dat niet door. Jammer , we wilden dat graag ook eens van dichtbij meemaken. Was toch weer een vermoeiende maar prachtige dag. Hopen morgen rustig aan te doen maar of we dat ook echt doen?
10 Juni. Vandaag naar Zion een rit van 85 mijl. Mooie weg om te rijden, het wordt ook wat vlakker en groener hier. Komen bij een lange tunnel die vrij smal en laag is. Het verkeer wordt stil gelegd omdat je met onze camper in het midden van de tunnel moet rijden.  Er is geen verlichting in de tunnel en hij zit vol met bochten. Blij dat we daar ook weer heel door komen. Zien ook regelmatig prachtige vrachtauto's en er zijn erbij waarvan de trekker bijna net zo groot is als de oplegger. Er ligt een mooie weg door het Zion National Park en daar rijden voldoende shuttle bussen die je naar de hoogtepunten brengt. Zetten de camper op de camping en nemen de bus om de Scenic route te rijden.
onderweg
onderweg de kale rotsen van Zion
bus in het park

Vanuit de bus zie je niet zoveel en het gaat vrij snel. We stappen uit en gaan een stuk wandelen. Lopen een route naar de rivier en we zien veel mensen door de rivier uit de kloof komen. Voel even aan het water maar het is mij te koud. Het lopen gaat zwaar vandaag, de vermoeidheid van de laatste dagen zi nog in de benen. Bezoeken nog een waterval maar ook dat viel tegen. Het zal aan ons liggen maar vinden eigenlijk het hele park een beetje tegenvallen en gaan terug naar de camping. Lui in de stoelen en vermaken ons daar met wat lezen en de route voor morgen inkijken. Gaan dan op weg naar Las Vegas.

lekker he